Немачки медији: Ђукановић има двије опције – егзил или раздор

Немачки медији: Ђукановић има двије опције – егзил или раздор

У коментару се оцјењује да је Ђукановић одавно изгубио смисао за политичку реалност и да је погрешио у конфронтацији са црквом и што је потцијенио нарастање грађанског отпора, као и да није могао да сакрије све очигледнију корупцију и да је политизовао борбу против пандемије

Предсједник Црне Горе и лидер ДПС-а Мило Ђукановић предуго се представљао као рјешење, а заправо је одавно постао главни проблем Црне Горе, оцењује њемачки радио Дојче веле у оштром коментару у којем наводи да Ђукановић има избор између двије опције – егзила или стварања даљег раздора у земљи.

Како се наводи, овај други сценарио би Ђукановића могао довести до судског исхода, који му се не би свидио, јер му се може десити да му суде управо они прелетачи који су до малочас по његовој вољи судили другима.

У коментару се оцјењује да је Ђукановић одавно изгубио смисао за политичку реалност и да је погрешио у конфронтацији са црквом и што је потцијенио нарастање грађанског отпора, као и да није могао да сакрије све очигледнију корупцију и да је политизовао борбу против пандемије.

Одговор који је верглао деценијама – кривци за све што је кусо у Црној Гори јесу у империјалном Београду – више није могао да увјери већину људи-истиче коментатор.

Оцјењује се такође да се Ђукановић одавно политиком бави само да би заштитио себе, свој клан и огроман иметак и да би имао имунитет због, како се наводи, „грешне прошлости – од своје ратне улоге деведесетих, до имена у досијеима западних тужилаштва надлежних за шверц у великом стилу“.

Дојче веле, ИН4С

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Делегација ЕУ у Црној Гори: Истражити тајне уговоре о имовини Ђукановића из "Пандориних папира"

Делегација ЕУ у Црној Гори: Истражити тајне уговоре о имовини Ђукановића из “Пандориних папира”

Делегација Европске уније (ЕУ) у Црној Гори поручила је да очекује да надлежни државни органи …

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

Мило и Блажо Ђукановић су 2012. године (баш кад је Вучић дошао на власт) склопили …

3 Коментара

 1. MOŽDA PAO I ZADNJI DIKTATOR NA BALKANU? Milo je izgubio u zatvoru u Spužu, a pobedu nije slavio ni u svom rodnom mestu, nikšićkoj mesnoj zajednici Rastovci. Narod je bio uporan i uporan, jači od snega, kiše, oluje i na kraju od Mila. Narod automatski menja naziv sa Milogorci ili Montonegrini u građana Crne Gore. Milo je najnoviji očevidac. Ko udari na Srbe uvek izgubi bitku. Svedoci, u tome, su Murat, Karl I Austrijski, Hitler, te Staljin.

 2. Доктор са Чубуре

  Мило је пуштен низ воду од стране оних који су га до сада држали на власти јер је процена да би његов поновни и вероватно насилни останак на власти довео до побуне Срба ширих размера у којој би се онда решавала не само Милова судбина већ и питање власти у Србији. Како је пропала туристичка сезона, а пресечени су и канали шверца дроге, Црна Гора је остала без своја два основна начина за пуњење буџета, па самим тим нема ни кајмака који би Миловим газдама био занимљив. Како у Србији тог кајмака има више него довољно, мудро су проценили да Мило иде, да се не би власт у Србији и приходи из ње доводили у питање.

 3. sad je potrebno majmuna strpati u kavez pa upitati gde krije robu kvarljivi i cusnuti mu i gore i dole bananu a mozda je i vreme da sretne Todora Kadica, inace ako bude oprastanja ete je nova tragedija.
  .a i za ovdasnjeg uzurpatora, tiranina i majmuna bilo bi to dobro da vidi sta mu se sprema.
  on vlada vecim carstvom pa i otplata treba da bude veca.
  i onom ludom popu miroslavu i njemu slicnom mirasu treba osmuditi bradu i oterati da oru i kopaju.
  umesto da se lati Krsta i Jevandjelja pa stane pred narod i za par dana uzurpator u aleji velikana.
  jok on ordene Svetoga deli dotumaraloj marvi genocidnoj, koja od nasih para sebi spomenika pravi u Hramu Svetom Savi.
  pope cupavi ti i car ludi bi ste mauzolej satanisticki od njega napravili, gde ce se vucarati i coskove zapisavati senke pricadjenih kozojebaca, a od Srbalja ni traga ni glasa.
  zla bolestina trazi i zla leka, sto no kazu klin se klinom izbija, a kod ludog popa i isterivanje djavola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *