Није више могао да ћути! Ево шта удишу грађани Србије! (видео)

4.7
(13)

Дипломирани метеоролог, Миленко Јовановић, после 38 година пуног радног стажа и 17 година стажа у Агенцији за заштиту животне средине је добио отказ са места начелника за контролу ваздуха у Србији. Разлог је био потпуно невероватан – директор Агенције за заштиту животне средине, уручио му је отказ јер је Миленко урадио исправну дијагностику тренутног квалитета ваздуха у Србији. По сведочењу Јовановића, директор је сам исправљао статистичке податке како би показао да је ниво штетних честица у ваздуху прихватљив, уместо да је ризичан.

Он је истакао да је концентрација честица ПМ 2,5 И ПМ10, у ваздуху, толико велика, да наноси озбиљне здравствене последице по целокупно становниство (респираторни проблеми, малигна обољења итд).

У току разговора гост се дотакао и теме Ковид-19 пандемије и истакао да тренутно аеро загађење у оваквој ситуацији Србији представља дупли проблем. Објаснио је да су другим државама и европским престоницама тај проблем третира не због претеране бриге према људима већ због огромних додатних трошкова лечења које би узроково неквалитетан ваздух и загађена животна средина.

Шта се налази у ваздуху Србији, који су градови најзагађенији, које последице имају грађани и шта су решења сазнајте гледајући емисију.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Српски доктори признали: Скок заражених после вакцинације кинеском вакцином!

Српски доктори признали: Скок заражених после вакцинације кинеском вакцином!

3.8 (18) Србин.инфо је јуче објавио да су КБЦ Бежанијска коса и друге ковид болнице …

ПОБУНА ИЛИ ПАКАО: Уз однарођену власт и однарођен врх цркве?

ПОБУНА ИЛИ ПАКАО: Уз однарођену власт и однарођен врх цркве?

5 (11) Истога дана када је устоличен Порфирије, нови српски патријарх, умро је Ђорђе Балашевић. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend