Правни тим тужи државу Србију због ванредног стања, маски, присиле, тортуре… (видео)

Адвокат Милан Босика је казао да правни тим, на чијем је челу, спрема тужбу коју ће поднети Међународном суду против државе Србије и надлежних државних органа због, како је рекао, противзаконитог и противуставног увођења ванредног стања.

Босика је објаснио која права су прекршена грађанима Србије у току трајања пандемије.

Он је истакао да ће се српски авокати придружити тужби светских правника из Немачке, Америке, Италије , Француске и Хрватске.

Босика је говрио о ношењу маски и казнама за исте, за које тврди да су незаконите, забрани дочека Нове године, као и о последицама на психолошко стање грађана Србије изазвано пандемијом вируса корона.

Kо све може да тужи државу, какве ће одштете бити и ко ће и како моћи од грађана да их наплати када поступак, за који је убеђен да ће бити решен у корист грађана, а на штету оних који мере уводили буде завршен, погледајте у интервју који следи.

Вебтрибјун

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Како су "Новости" пре затварања бирачких места знале да је "ДА" победило на референдуму?!

Како су “Новости” пре затварања бирачких места знале да је “ДА” победило на референдуму?!

Вечерње новости, чији је главни и одговорни уредник Милорад Вучелић, „пораниле“ су са резултатима гласања …

ВЕЛИKИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД РИK-А: Народ неће дозволити Вучићу и Сорошу да покраду рефрендум! (видео)

ВЕЛИKИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД РИK-А: Народ неће дозволити Вучићу и Сорошу да покраду рефрендум! (видео)

Испред зграде Републичке изборне комисије (РИK) у Београду, почео је протест опозиције и незадовољних грађана …

4 Коментара

  1. , maske ne mogu da budu zakonski uvedene jer treba na samom proizvodu da stoji 100 procentna zastita i potreba, to ne moze stajati ni na jednom proizvodu za hranu a ne na krpi… Da su obavljene obdukcije, da se ljudi sa maskom ne mogu zaraziti poput lekara i slicno pa ni tad, jer opet deklaracija i zakon o zastiti potrosaca da bi bile u skladu sa poveljama, deklaracijama o ljudskim pravima i ustavom, to famozno zarazice druge pada u vodu.. jer se otvara put da mogu da tuze i ovi sto su nosili a dobili koronu, pricam za prakticni deo, a sto se tice povelja i ustava to verujem da je i coravom jasno

  2. Za početak ovakva tužba nije loša, ali je u principu neproduktivna, jer neće potkačiti prave krivce, nego ponovo opteretiti budžet, tj. sve gradjane Srbije novim troškovima. Tako će ispasti da smo prvo svi mi plaćali iživljavanje vlasti nad nama, a zatim odštetu nama samima zbog svega što smo trpeli.
    Zato je potrebno pokrenuti krivične prijave protiv SVIH odgovornih koji su donosili odluke i trabunjali o njima u medijima. Posle toga pokrenuti protiv tih istih parnice za naknadu štete. Pa neka malo u prdekani bez prebijene pare misle da li im se isplatilo igranje sa narodom ili nije.
    Znam ja koliko je taj put težak, ali to je jedino što bi zaista imalo efekta. Ovo ovako mi više liči na plašenje mečke rešetom.

  3. Sami sebi ćemo našim novcem platiti odštetu…
    Treba da se ova bagra strpa u zatvor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *