Николић од Вучића тражио место премијера и председника СНС у замену за подршку на изборима

Н1 је дошао до потврде да је актуелни председник Томислав Николић послао у уторак писмо премијеру и председнику СНС Александру Вучићу у ком је од њега затражио да му додели место лидера СНС и председника Владе Србије у замену за подршку на изборима.

Саветница председника Станислава Пак изјавила је за Спутњик да Николић очекује да ц́е са Вучићем постиц́и договор који је у интересу Србије и да не жели никакве поделе.
„Грађани очекују јединство и слогу, и једностране одлуке штете читавој Србији. Снага поверења грађана га обавезује да настави активно да учествује у извршној власти“, изјавила је Пак. Свако друго решење, према њеним речима, било би лоше пре свега за Вучића, а потом и за читаву Србију.

Пак је оценила да је вест о Николићевој кандидатури искоришц́ена да га појединци „сврстају уз непријатеље Србије и непријатеље Вучића и СНС“, и додала да ”њих двојицу нико не може да посвађа“.

Истакла је и да ће се Николић први пут огласити тек после постигнутог договора са Александром Вучићем.

Подсетимо, како Н1 незванично сазнаје, Николић је одлуку да се поново кандидује и на предстојећим председничким изборима, донео у среду.

Председништво СНС је дан раније, у среду око 17 сати, одлучило, једногласно, да кандидат те странке буде њем лидер – Александар Вучић.

Уочи те седнице, Николић је рекао да је све договорено, као и да – уколико кандидат СНС буде Вучић – он неће ући у трку за председника.

Н1

Актуелно

ПАКАО 25. АПРИЛА У НИШУ! Вучић довлачи 10,000 СНС ботова и присталица

У редовима нишке Српске напредне странке трају прибојавања да ће сакупити 10.000 присталица председника Александра …

ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ, твоја косметска политика доживела је потпуни фијаско и крах!

Џаба се јајарао велеиздајничка трудиш да пажњу јавности усмериш на некакве проблеме у односима са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons