Ниш: Дечак од 14 година предозирао на сред улице док министар Стефановић са татом пљачка Крушик

Ниш: Дечак од 14 година предозирао на сред улице док министар Стефановић са татом пљачка Крушик

0
(0)

НИШ – Захваљујући присебности грађана на нишкој „Трошарини”, а потом и брзој и ефикасној акцији екипе Завода за хитну помоћ, у Нишу је спашен живот дечаку од 14 година, који је после конзумирања опијата пао у дубоку кому. Становници овог нишког насеља сасвим случајно су у суботу рано ујутру, у саму зору између 5,30 и шест часова, приметили да поред једне трафике у Улици Љубомира Николића непомично и без свести лежи дечак. Грађани су одмах позвали хитну помоћ и помогли лекарима када је екипа овог завода стигла на место где је дечак пронађен, да се четрнаестогодишњак пребаци на Дечију клинику КЦ Ниш. У овој установи дечак је збринут и после предузетих мера и терапије живот му је спашен.

Јуче, 48 часова после немилог догађаја, у Килиничком центру и на Дечијој интерној клиници у Нишу речено нам је да је четраестогодишњак у стабилном стању и да ће за дан-два, односн одмах када буде завршен поступак утврђивања узрока због којих је пао у кому, отпуштен на кућну негу.
У нишком центру претпоставља се да се овај млади Нишлија предозирао неким наркотиком, али се дефинитиван узрок неће знати док не буде готова токсиколошка анализа, која је у току. Према свим досадашњим сазнанима четрнаестогодишњак је у петак увече отишао од куће рекавши родитељима да иде код школског друга на журку, као и да ће остати код њега на преноћишту.
Сазнаје се да и да је од једног вршњака пред почетак журке овај дечак добио две таблете које је његов друг пре тога купио од непознате особе за 200 динара. Таблете, како му је речено, биле су за „врхунско расположење и забаву на журци” и он је одмах обе попио. Након тога не сећа се ничега – ни када је отишао из стана свог друга у којем је организована журка, нити с ким је био у друштву и шта се уопште догађало у ноћи између петка и суботе. Не зна ни како се нашао код трафике, поред које су га грађани пронашли без свести, ни како је стигао до клинике.

Основни јавни тужилац у Нишу Саша Ђокић за Политику је рекао да се очекује писмени извештај из нишке полиције о досадашњем расветљавању околности овог догађаја, а у Полицијској управи Ниш начелник Славиша Виријевић рекао нам је да се интензивно ради на утврђивању свих детаља овог умало трагичног инцидента.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Алексић: Сви су се упрегли у одбрану Андреја Вучића (видео)

Алексић: Сви су се упрегли у одбрану Андреја Вучића (видео)

5 (5) Суђење по тужби брата председника Србије Андреја Вучића против потпредседника Народне странке Мирослава …

ОПЕРАЦИЈА ЈОВАЊИЦА: Како су из МУП, БИА, и ВОА штитили највећу плантажу марихуане у Европи

ОПЕРАЦИЈА ЈОВАЊИЦА: Како су из МУП, БИА, и ВОА штитили највећу плантажу марихуане у Европи

4.7 (6) КРИК објављује детаље нове оптужнице из случаја „Јовањица“, недавно подигнуте против полицајаца и …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend