Алексић: Колувија пуштен да не би проговорио о везама са СНС, држава не постоји!
Предраг Колувија

Алексић: Колувија пуштен да не би проговорио о везама са СНС, држава не постоји!

Што се тиче ослобађања Предрага Колувије, то је потврда да су држава Србија и правосудни систем у потпуном распаду. Апсолутно се више не може имати поверења у правосуђе, јер је под директном контролом владајућег режима и оно служи да извршава налоге власти онако како њима одговара. Србија је земља која се распада и институције више не постоје, владавина закона не постоји… Они могу данас од највећег хероја да направе злочинца и издајника и од највећег криминалца да направе невину особу – каже за Директно.рс, Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке, поводом укидања притвора Предрагу Колувији, првоосумњиченом у случају “Јовањица”.

– Што се тиче случаја „Јовањица“, то је највећи случај у Србији и просто је невероватно да су сви људи ослобођени за две године, а да суђење за „Јовањицу 2“ још није почело. Ради се о једној великој игри адвоката Предрага Колувије, који раде све да не дође до суђења за „Јовањицу 2“, јер би то значило спајање предмета „Јовањица 1“ и „Јовањица 2“, што би, несумњиво, довело до оптужнице „Јовањица 3“, где би још неки политичари и службеници безбедности, који су били укључени у овај пројекат, морали да одговарају – сматра Алексић.

Он је уверен да је пуштање Колувије из притвора само део једне шире стратегије и ширег плана власти како да предмет „Јовањица“ падне у заборав грађана Србије, а да полако ослободе једног по једног да се бране са слободе, рачунајући да ће оно што говори Владимир Ђукановић, да тамо ничега није било, успети да убеде јавност.

– Шокиран сам како се одвија тај процес и ми више не постојимо као држава. Александар Вучић је државу Србију и њене институције бацио под ноге, а то се, нажалост, не заврши добро – констатује Алексић.

Упитан да ли је режим бирао тренутак када ће Колувију пустити из притвора, Алексић каже да је режиму јако било важно да Колувију што пре ослободе, зато што би он у неком тренутку могао да проговори о сазнањима и везама које има са људима из СНС.

– Стратегија је била да он буде миран док га не ослободе, обећавали су то, и сад је са наногицом. Вероватно ће следећи корак бити да му неће требати ни наногица. Он ће да постане народни херој, јер је друг са представницима режима Александра Вучића, а полицајци који су открили читав случај и ухапсили Колувију и његову групу, преживели су терор. А другови чланова режима Вучићеве партије су заштићени од закона и правде – наглашава Алексић.

Потпредседник Народне странке је подсетио и на покушај режима да легализује марихуану, као део стратегије да се Колувија ослободи одговорности.

– Моменат када се кренуло у причу о легализацији марихуане је, заправо, моменат када се тај највећи предмет српског правосуђа, са две оптужнице са преко 800 страна, решава. То је, такође, део стратегије, али Александар Вучић је проценио да му то сад не игра улогу, јер се приближавају избори – истиче Алексић и закључује:

– Претпостављам да је њихов план када се заврше избори, да се опет врате на тај пројекат. Милион пута смо видели да оно што каже Александар Вучић, обично буде супротно од тога. Он је рекао да се то неће десити, тако да можемо да се надамо да ће се то десити.

Подсетимо, јуче је након скоро две године укинут притвор Предрагу Колувији, који ће носити наногицу. На његовом имању откривено је око 649,4 килограма осушене марихуане, али и плантажа од 65.581 стабљика канабиса. Убрзо је у јавности процурела информација и да је ово имање добило најмање три кредита од државне Агенције за осигурање и финансирање извоза у укупном износу од 3,9 милиона евра, као и да су га у ранијим годинама обилазили бројни политички функционери.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Заветници позивају на протест испред РИК-а јер је Вучић БРУТАЛНО ПОКРАО референдум!

Заветници позивају на протест испред РИК-а јер је Вучић БРУТАЛНО ПОКРАО референдум!

Позивамо вас на протест испред РИК-а сутра у 18.00 часова (улица Краља Милана 14). Одбрана …

Синдикат: Министарка Зорана Михајловић одговорна за катастрофално стање у ЕПС-у

Синдикат: Министарка Зорана Михајловић одговорна за катастрофално стање у ЕПС-у

Сведоци смо учесталих и беспризорних покушаја напада на ЈП Електропривреда Србије (ЕПС), пре свега од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *