Ниш: Опозиција неће ново гласање јер напредна банда по сваку цену жели још само једно одборничко место и – апсолутну већину

0
(0)

ГРАДСКА изборна комисија је одлучила да се поновљени избори за одборнике Скупштине града – на 20 места где су утврђене неправилности – понове у суботу, 30. априла. Али, странке које су прешле цензус – осим СНС и СПС – најављују како ће покушати да спрече ово гласање, док се тачно не утврде све нерегуларности, или док се не понови гласање на територији читавог града…

Лидер НПС Бранислав Јовановић тврди да власт намерно понавља изборе тамо где опозиција има боље резултате.

– Циљ им је да добију још једног, 31. одборника, па да имају већину у Скупштини града. То је једина ствар која ће донети понављање избора на овим бирачким местима, без обзира на то што ће бити обухваћено чак 30.000 гласача – каже Јовановић и додаје да би, евентуално, добитник могла да буде и Група грађана окупљена око генерала Стојановића и адвоката Алексића, којима недостаје 400 гласова да пређу цензус.

Али, сматра, то није толико реално, с обзиром на чињеницу да једино СНС има могућности да анимира своје гласаче…

– Избори у Нишу нису демократски и регуларни, а критеријуми за понављање изјашњавања грађана су дискутабилни. Ми нисмо незадовољни бројем гласова који су људи дали нашој коалицији, већ сматрамо да их СНС није добио онолико колико је утврђено. Зато верујемо како је најпоштеније да се избори у Нишу понове и да посматрачи дођу са стране – истиче Бобан Михајловић из СДС.

И лидер СНС у Нишу, актуелни градоначелник проф. др Зоран Перишић потврђује да је било неправилности, а као пример је навео директора једне основне школе који је јавно агитовао да се гласа за листу генерала и адвоката…

– Ускладићемо датум одржавања градских избора са републичким. Већ смо предузели све неопходне радње за поновно одржавање овог процеса, па преостаје још само позивање грађана – каже председница Градске изборне комисије Јелена Жарић Ковачевић.

У НИШУ У ПОНОЋ ПОЧЕЛА ПРЕДИЗБОРНА ТИШИНА

У Нишу је у поноћ почела предизборна тишина због понављања гласања на делу бирачких места за републичке, градске и општинске изборе.

Изборна тишина ће важити до затварања бирачких места, односно до суботе, 30. априла, у 20 часова.

По одлуци Градске изборне комисије, у Нишу ће се избори поновоти на 20 бирачких места са 25.585 уписаних бирача.

Републичка изборна комисија је одлучила да се на пет бирачких места понови гласање, а Општинска изборна комисија да се поново гласа на још два бирачка места, у општини Пантелеј.

Д. Алихоџић, Новости, Агенције

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ђулијани: Трамп је покраден на изборима у најмање 3-4 државе, можда и у 10!

5 (5) * Доналд ТРАМП: „Ови избори још нису готови. Сви знамо зашто Џо Бајден …

Пепе Ескобар: У САД је извршена плава обојена револуција

5 (10) Главни медији и интернет гиганати спречавају постављање питања о необјашњивим изборним појавама. По …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend