Насловна / Србија / Економија / Ниш: Продат хотел „Амбасадор“
Ниш: Продат хотел "Амбасадор" 1

Ниш: Продат хотел „Амбасадор“

НИШ – Група „Мај плејс““ купила је за 97,3 милиона динара хотел Србе Илића „Амбасадор“ у центру Ниша. Почетна цена је била 87 милиона динара, али је Спасић, иза кога стоји групација „Мај плејс“ али и ОТП банка, био решен да купи један од симбола Нишлија. Илић најављује да ће хотел са четири звездице бити отворен 25. маја идуће године, на Спасовдан.

Спасић не може у oвом тренутку да открије колико новца ће уложити, али верује да ће улагања бити милионска ако се узме у обзир да се у овај објекат више од једне деценије ништа није улагало. Сам хотел је поприлично „очерупан“ јер је намештај одавно продат да би се намирили повериоци, а сазнајемо да су поскидани чак и радијатори и да је остао „голи“ бетон.

– Објекат треба комплетно реновирати, почев од електро, водоводне и канализационе инсталације. Треба урадити климатизацију и грејање. То све иде комплетно ново, као и зидови, плафони подови и нов намештај – каже Спасић, који је пројекат адаптације и реновирања поверио нишким архитектама из „Алтерне“. Каже и да ће грађевиске послове поверавати искључиво локалним грађевинцима.

– Када се прибаве све неопходне дозволе, у хотел у центру Ниша ући ће мајстори. Хотел ће бити урађен као објекат високе категорије са 5 звездица, али ће бити категорисан са 4 звездице. Једини разлог за то је што желимо да будемо приступачни свима – каже Спасић.

Д. АЛИХОЏИЋ, Новости

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ОЧЕВИДАЦ НЕСРЕЋЕ: Бабићев возач са више од 100 на сат хтео да прође кроз рампу! 11

ОЧЕВИДАЦ НЕСРЕЋЕ: Бабићев возач са више од 100 на сат хтео да прође кроз рампу!

“Људи, ја сам био мало испред њих на наплатној и све видео. Јесте била магла, …

Огорчен порезом: И Турцима се плаћало и комунистима, али напредњаци нас одраше! 12

Огорчен порезом: И Турцима се плаћало и комунистима, али напредњаци нас одраше!

Ниш — Парцела од 17,5 ари у Селу Суповац крај Ниша Сашу Стојановића коштала је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *