Насловна / Србија / Економија / Ниш: Продат хотел „Амбасадор“

Ниш: Продат хотел „Амбасадор“

НИШ – Група „Мај плејс““ купила је за 97,3 милиона динара хотел Србе Илића „Амбасадор“ у центру Ниша. Почетна цена је била 87 милиона динара, али је Спасић, иза кога стоји групација „Мај плејс“ али и ОТП банка, био решен да купи један од симбола Нишлија. Илић најављује да ће хотел са четири звездице бити отворен 25. маја идуће године, на Спасовдан.

Спасић не може у oвом тренутку да открије колико новца ће уложити, али верује да ће улагања бити милионска ако се узме у обзир да се у овај објекат више од једне деценије ништа није улагало. Сам хотел је поприлично „очерупан“ јер је намештај одавно продат да би се намирили повериоци, а сазнајемо да су поскидани чак и радијатори и да је остао „голи“ бетон.

– Објекат треба комплетно реновирати, почев од електро, водоводне и канализационе инсталације. Треба урадити климатизацију и грејање. То све иде комплетно ново, као и зидови, плафони подови и нов намештај – каже Спасић, који је пројекат адаптације и реновирања поверио нишким архитектама из „Алтерне“. Каже и да ће грађевиске послове поверавати искључиво локалним грађевинцима.

– Када се прибаве све неопходне дозволе, у хотел у центру Ниша ући ће мајстори. Хотел ће бити урађен као објекат високе категорије са 5 звездица, али ће бити категорисан са 4 звездице. Једини разлог за то је што желимо да будемо приступачни свима – каже Спасић.

Д. АЛИХОЏИЋ, Новости

Актуелно

Ове године мање авиона и путника на нишком аеродрому

Аеродром „Kонстантин Велики“ је у првом тромесечју ове године опслужио 75.000 путника, што је за …

Весна Ракић Водинелић: „Лако је плакати, а још лакше претварати се да плачеш“

Док сам гледала наступ председника Србије у Нишу, на обележавању двадесет година од почетка НАТО …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons