НИШКИ ПЕКАРИ ПОМОГЛИ породици Спасојевић из Јелашнице

0
(0)

Удовица и четири детета Мирослава Стојановића из Јелашнице, који се убио летос због дуга за струју није заборављена, кажу нишки пекари који су данас уручили овој породици вредне намирнице. Удружење Унија пекара организовала је прикупљање помоћи за ову петочлану породицу.

Иницијатор акције је Мирослав Јовић из пекате Трг, а подржале су га колеге из пекара Калинка, Србијанка, Миос, Чаир, Еснаф пек, Бранковић, Јовча и Сирко.

„Помажу деца, али су још увек мали. Одрасли су преко ноћи и сазрели иако нису имали потребе за то“, каже удовица Славица Спасојевић.

Џакови брашна, уље, џемови, слаткиши и грицкалице све се то нашло у теретном комбију нишког Удружења Унија пекара, али су се малишани ипак највише обрдовали грицкалицама.

Ова породица више нема дугова, нема ни неплаћених рачуна само постоји брига да се ови малишани изведу на прави пут. Социјална помоћ и дечији додатак нису довољни. Помагали су многи из читаве Србије Столар Миле као и Стакло промет Панћево, којима је мама Славица захвална.

„Много је овај живот тежак, поготово са четири мала детета. Проблеми су свакодневни. Није то само један проблем дневно, има стално неких нових“, каже мама Славица.

„Сакупили смо брашно, зејтин, свако је дао шта је могао. Можда смо могли и боље и надам се доћићемо још који пут. Надам се да ће и други поведени нашим примером помоћи на свој начин“, каже Братислав Вукадиновић, Унија пекара.

Несрећа Мирослава Стојановића из Јелашнице, који се убио због дуга за струју покренула је многе да овој самохраној мајци помогну.

Тренутно највећи проблем за ову породицу јесте санација крова и подрума, за шта ова самохрана мајка нема средстава.

Аутор : Маја Воденичарски, Нишке вести

Фото: Нишке Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Почела исплата 100 евра корисницима социјалне помоћи

0 (0) Исплата 100 евра за више од 150.000 корисника новчано-социјалне помоћи почела је јутрос …

„Отаџбина“: Докле год је Александар Вучић на власти у Србији ни Срби на КиМ ни Срби у Црној Гори неће имати никакву заштиту

4.4 (7) Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ даје пуну подршку Епископу захумско-будимском …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend