понедељак , 30 новембра 2020
фото: Танјуг, АП

Нова правила у ГСП: Обавезна месечна карта са сликом, дневна карта 250, петодневна 1.000 динара

3.4
(5)

Грађани који не поседују месечну карту неће моћи да користе неперсонализоване картице.

На улицама престонице од петка, када почиње градски превоз за запослене, саобраћаће 1.100 возила. Места ће бити строго нумерисана, а у аутобусе ће моћи да се улази само са заштитном опремом. Путници ће моћи да се превозе као што је раније најављено, уз персонализовану месечну легитимацију, или уз куповину једнодневне, тродневне или петодневне карте. Вожња уз неперсонализовану картицу на допуну појединачних вожњи засад није могућа.

Грађани који не поседују месечну карту неће моћи да користе неперсонализоване картице које се допуњавају за вожњу у трајању од 90 минута по цени од 89 динара. Они ће морати да се одлуче за куповину дневне карте, која за прву и другу зону стаје 250 динара.

А, у редовним околностима, кад грађани користе картицу на допуну и до посла стижу за 90 минута, одлазак и повратак коштају 178 динара.

Вожња у било ком аутобусу за три дана стаје 700 динара, а петодневна карта 1.000 динара.

– Путници који се определе за једнодневну, тродневну или петодневну карту, обавезни су да приликом уласка у возило уз валидацију покажу и радни налог за текући дан, који издаје послодавац – објашњава Јовица Васиљевић, градски секретар за јавни превоз. Запослени свој статус доказују персонализованом картицом са уплаћеном картом за текући месец и у том случају не морају да имају оверен радни налог.

У почетку, од 8. маја, градски превоз ће моћи да користе само запослени, што је у складу са фазним повратком превоза у Београду. Путници ће у возило улазити само на предња врата, док ће излаз бити на вратима обележним за излаз.

– Места за седење и стајање биће видно обележена и у сваком возилу ће се знати максимални дозвољени број путника. Редар превозника ће водити рачуна да ли путници улазе правилно носећи заштитне рукавице и маске, а обављаће и проверу валидације картица за запослене – истакао је Васиљевић.

Kада путници попуне сва предвиђена места, возачима ће бити дозвољено да у аутобусе не примају путнике. Такође, у случају потребе, моћи ће да обавесте оперативни контролни центар, који би о евентуалном инциденту обавестио комуналну милицију или полицију. И путници ће моћи већу попуњеност возила да пријаве Беокому.

Телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд од 18. новембра у поноћ обуставља ноћни градски саобраћај

5 (3) У БЕОГРАДУ ће од 18. новембра у поноћ привремено бити обустављен ноћни саобраћај. …

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

2 Коментара

  1. To znaci da stariji sugradjani moraju taksijem do domova zdravlja. Sta da rade oni koji imaju minimalne penzije, korisnici socijalne pomoci, takodje i nezaposleni? Da li za ovo novo pravilo opet treba zahvaliti „PAMETNOM“ Vesicu?

  2. Не, него паметном Вучићу који слуша паметног Кона и препаметну Дарију. Шта рећи а не заплакати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend