Нова стратегија контролора Бус плуса

0
(0)

Контролори Бус плуса су помрсили конце путницима. Променили су тактику и последњих дана успевају да заварају траг.

Ни добро разрађени планови изврдавања више не помажу, а “шверцери“ јединино могу да се ослоне на срећу да ће их “казнена експедиција“ заобићи.

Чете „плавих“ којима леђа чувају комунални полицајци више не чекају у заседи на уобичајеним пунктовима. Нова стратегија је збунити противника, па путнике јавног градског превоза изненада “препадају“ на различитим станицама.

Суграђанима који путују до палилуских насеља на левој обали Дунава, већ “недостају“ на станици код Панчевачког моста. А нема их ни код Аде Циганлије – на станици испред “Шећеране“, али и надомак Чукаричке падине. Пусте су и станице код тржног центра “Ушће“ и Бранковог моста, пишу „Новости.“

“Сада улазе где стигну, изненада, и до следеће или за две, три станице изађу“, река је за лист Милица Јовановић, путница на линији 37.

У Дирекцији за јавни превоз кажу да на терену свакодневно ради око 420 контролора и да је њихов број у групи питање интерне организације која се мења у зависносто од плана рада.

“План и типови контроле зависе од доба дана, тачније саобраћајних “шпицева“, затим од тога да ли је радни или нерадни дан, који је период у месецу… Тренутно се комбинују сви типови контроле: контрола на окретницама, кратка кружна, линијска и тачкаста, у смањеном обиму у односу на летњи период због временских услова.

На путу увођења ригорознијих мера, када је у питању наплата јавног превоза негде се „изгубила“ и стална контрола, па су налепнице које је наговештавају изгубиле смисао.

„Под сталном контролом подразумева се перманентно присуство контролора у возилу. Контролори раде по утврђеном распореду у оквиру кога је и рад у обележеним возилима“, тврде у Дирекцији.

 

Мондо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Градоначелник Београда: Време је за нове антикорона мере

4 (5) Време је и за појачавање контрола и за појачавање мера, мислим да је …

БЕОГРАД је данас најзагађенији град на планети ал биће дигитализација пa дишите бинарни код!

5 (6) Данашњи Светски дан чистог ваздуха, грађани Београда дочекали су у граду који је …

Један коментар

  1. Neznam dali se nekom jos desilo da mu „validator“ pokupi sav kredit sa kartice? To mi se dvaput vec desilo u vozilima na linijama 74 i 40? Pripadam onoj grupi gradjana koja se ne svercuje, ali u poslednje vreme u toku jedne voznje putnici su tri puta bili kontrolisani od strane kontrolora? Sve mi je licilo na neku premetacinu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend