Нове ракете за ловце пете генерације

0
(0)

05.02.2012. –

Ловац пете генерације или, како се још назива, ПАК ФА је перспективни авиациони комплекс фронтовске авијације. Он треба да се појави у руским војно-ваздушним снагама за неколико година. Рад на његовој изради одвија се пуном паром, а број пробних летова је премашио сто. Т-50 се с пуним правом може назвати јединственом машином, пошто сједињује функције бомбардера и ловца. Сви примерци оружања за ПАК ФА одрађују се у различитим фазама. Део њих се тестира на државном нивоу, за неке су тестирања завршена и сад се припрема производња серијских партија, истиче генерални директор корпорације ТРВ Борис Обносов:

У авиону пете генерације значајан део наоружања треба да се налази унутар самог тела. То се ради ради смањења демаскирајућих знакова самог авиона. У складу с комплексним циљним програмом израде нових авиационих средстава за погађање циљева корпорацији је поверен задатак опремања ловаца пете генерације средствима за погађање циљева нове генерације. Они обухваају како ракете „ваздух-ваздух“ тако и „ваздух-површина“.

У класи „ваздух-површина“ средства за погађање циљева садрже авиационе бомбе које се могу кориговати, најновије израде тежине 250, 500 и 1500 кг с новим системима за навођење. Притом ће се бомба тежине 250 такође налазити у телу авиона. Т-50 ће додатно бити опремљен брзим противрадиолокационим ракетама, опремљеним новим главама за самонавођење.

У целини, програм израде оружја за најновији руски ловац пете генерације је строго усаглашен с одвијањем радова на самом ловцу Т-50.

 

Извор: Голос России

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бивши шеф немачке шпијунаже: Долази време кад ће нам бити драго да нам Руси буду пријатељи

5 (3) ПОТПУНО су нереална очекивања да се Русија санкцијама може бацити на колена, оценио …

Анализа здружене војно-тактичке вежбе „Садејство 2020“. Шта је то ново виђено? (видео)

5 (1) На вежби „Садејство 2020“ виђено је много тога. На вежби смо имали прилике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend