Нови Сад је окупиран, нашим градом заправо управљају Андреј Вучић и Звонко Веселиновић
фото: БИРН

Нови Сад је окупиран, нашим градом заправо управљају Андреј Вучић и Звонко Веселиновић

Јучерашњи избори за савете месних заједница оголили су и учинили видљивом чињеницу да је овај град окупиран, рекао је председник Главног одбора Народне странке за Нови Сад Борислав Новаковић. Према његовим речима, локална градска власт преко институција којима управља ствара само привид правности, а суштински све одлуке доносе Андреј Вучић и Звонко Веселиновић.

Ипак, сви су сагласни да су ови избори за чланове Савета месних заједница заиста историјски и да је Нови Сад устао против самовоље и бахатости локалних, а истовремено и републичких власти. Упркос малој излазности, која је одувек карактеристична за ове изборе, Новосађани су показали своју вољу и у најмање три месне заједнице Савет ће чинити искључиво независни кандидати. Све то упркос великој и бахатој кампањи СНС-а те поткупљивању гласача кесицама кафе.

Ови избори су показали и колика је заправо моћ новосадских власти.

– Прво – потпуно је јасно да Андреј Вучић управља политичком сценом, а Звонко Веселиновић оркестрира криминалним миљеом Новог Сада. Наш град не може бити слободан све док Андреј Вучић управља свим битним политичким процесима и доноси све важне одлуке у градској власти. Kао што Нови Сад не може бити безбедан град, ако у њему потпуно неометано ординира и делује Звонко Веселиновић. Овај криминални двојац мора бити онемогућен да учествује у јавном животу, јер је то основна претпоставка успостављања реда и законитости – каже Борислав Новаковић.

Нови Сад је окупиран, нашим градом заправо управљају Андреј Вучић и Звонко Веселиновић
фото: Инстаграм, Жарко Мићин

Лично присуство Андреја Вучића у Новом Саду, на дан одржавања избора, недвосмислено показује колико је напредњацима значајно да имају апсолутну власт.

– То није никаква помоћ страначким колегама, као што се приказује у медијима, него посета која има за циљ да дисциплинује, опомене и припрети локалном одбору СНС-а да „Нови Сад не сме пасти“! Дакле, Андреј Вучић само преноси поруку свога брата, да се новосадски напредњаци „не играју главом“! Треће – Андреј Вучић је лично усмеравао прљаву кампању локалног СНС-а, која је аутентичне и независне кандидате грађана све време вређала и омаловажавала. Никада ружнија кампања није виђена и вођена у Новом Саду. Основни тон тој нетрпељивости и агресивности дао је управо Андреј Вучић својим присуством и инструкцијама – каже Новаковић.

Четврто што доприноси нерегуларности ових избора, према његовим речима, јесте ангажовање криминалаца у кампањи СНС-а.

– Током кампање, директном куповином гласова, нарочито су се истицали локални кримоси и лични пријатељи градоначелника Милоша Вучевића – Марко Босанац Боске и Слободан Милутиновић Снајпер. Избори у Новом Саду не могу бити слободни све док криминалци купују гласове за СНС! Пето – противно свим притисцима и претњама, грађани Новог Сада су изласком на изборе показали одлучност и храброст. Нови Сад не подржава политику Александра Вучића – каже Новаковић.

Kако је закључио Борислав Новаковић, оно што је СНС доживео јуче само је наговештај и најава онога што ће се догодити на наредним изборима, преноси Нова.

– Позивамо још једном тужилаштво и полицију да темељно и пажљиво истраже и анализирају све елементе криминализације изборног процеса у Новом Саду. Нови избори морају бити одржани у правно регуларним условима или неће бити избора. Време ћутања и толерисања бахатости Вучићевог режима је прошло – каже Новаковић.

Луфтика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Милослав Самарџић - Деца комунизма и даље владају Србијом и лажу наш народ! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Милослав Самарџић – Деца комунизма и даље владају Србијом и лажу наш народ! (видео)

Гост емисије “Интервју” био је Милослав Самарџић, историчар и књижевник. Прву књигу написао је и …

КОЛУВИЈИНИ ЉУДИ полако напуштају притвор, може ли случај Јовањица да „испари“?!

КОЛУВИЈИНИ ЉУДИ полако напуштају притвор, може ли случај Јовањица да „испари“?!

Како је од осамнаесторо оптужених у случају Јовањица њих петнаесторо пуштено из притвора, питање је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *