fbpx
Насловна / Србија / Нови Сад: За „чуваре контејнера“ се у 2018. години издваја 10 милиона динара

Нови Сад: За „чуваре контејнера“ се у 2018. години издваја 10 милиона динара

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ у Новом Саду планира да за „чуваре контејнера“ у 2018. години издвоји до 10 милиона динара, пренео је локални портал 021.рс.

По наводима портала, ЈКП „Градска чистоћа“ ће расписати нову јавну набавку одмах након што истекне уговор са компанијама “ Ipon Security“ и “ G4S Secure Solutions“ које су тај посао обављале прошле године по цени од готово пет милиона динара без ПДВ-а.

„Чистоћа“ задовољна радом чувара контејнера у Новом Саду

У том комуналном предузећу су навели да је „ангажовање патрола у 2017. години дало одличне резултате“, те да због „проширења пројекта примарне сепарације отпада у Новом Саду, и даље постоји потреба за њиховим радом“.

„У 2018. години за ове послове планирано је 10 милиона динара. Колико ће средстава бити утрошено, знаћемо по завршетку јавне набавке. Бележимо значајно мањи број оштећења подземних контејнера, што значи да је драстично мања штета за ЈКП ‘Чистоћа’ и Град Нови Сад“, навело је то предузеће.

ЈКП „Градска чистоћа“ је прво предузеће у Србији које се одлучило на ангажовање „чувара контејнера“, а како је раније речено, разлог за њихово ангажовање била је „штета коју наносе сакупљачи секундарних сировина“, односно то „што односе амбалажни отпад који грађани савесно сакупљају и одлажу у склопу пројекта примарне сепарације“.

Портал 021.рс навео је да на улицама Новог Сада, према прошлогодишњој јавној набавци, раде две патроле са по два припадника обезбеђења, али да постоји могућност да се тај број у наредном периоду увећа.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Стефановић: Задати одлучан ударац нарко-мафији у Новом Саду

Потпредседник владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је у Новом Саду да …

То користиш полицију да бата Андреју почистиш конкуренцију у Новом Саду?

Председник Александар Вучић најавио је данас, на свечаној промоцији нових припадника МУП-а у Новом Саду, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *