Насловна / Србија / Нови Сад: За „чуваре контејнера“ се у 2018. години издваја 10 милиона динара
Нови Сад: За "чуваре контејнера" се у 2018. години издваја 10 милиона динара 1

Нови Сад: За „чуваре контејнера“ се у 2018. години издваја 10 милиона динара

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ у Новом Саду планира да за „чуваре контејнера“ у 2018. години издвоји до 10 милиона динара, пренео је локални портал 021.рс.

По наводима портала, ЈКП „Градска чистоћа“ ће расписати нову јавну набавку одмах након што истекне уговор са компанијама “ Ipon Security“ и “ G4S Secure Solutions“ које су тај посао обављале прошле године по цени од готово пет милиона динара без ПДВ-а.

„Чистоћа“ задовољна радом чувара контејнера у Новом Саду

У том комуналном предузећу су навели да је „ангажовање патрола у 2017. години дало одличне резултате“, те да због „проширења пројекта примарне сепарације отпада у Новом Саду, и даље постоји потреба за њиховим радом“.

„У 2018. години за ове послове планирано је 10 милиона динара. Колико ће средстава бити утрошено, знаћемо по завршетку јавне набавке. Бележимо значајно мањи број оштећења подземних контејнера, што значи да је драстично мања штета за ЈКП ‘Чистоћа’ и Град Нови Сад“, навело је то предузеће.

ЈКП „Градска чистоћа“ је прво предузеће у Србији које се одлучило на ангажовање „чувара контејнера“, а како је раније речено, разлог за њихово ангажовање била је „штета коју наносе сакупљачи секундарних сировина“, односно то „што односе амбалажни отпад који грађани савесно сакупљају и одлажу у склопу пројекта примарне сепарације“.

Портал 021.рс навео је да на улицама Новог Сада, према прошлогодишњој јавној набавци, раде две патроле са по два припадника обезбеђења, али да постоји могућност да се тај број у наредном периоду увећа.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ПРОТЕСТИ! Београд, Ниш, Крагујевац, Пожега и Нови Сад на ногама (видео) 11

ПРОТЕСТИ! Београд, Ниш, Крагујевац, Пожега и Нови Сад на ногама (видео)

У току су грађански протести у неколико градова широм Србије. Поред Београда, грађански протести данас …

Београд: Напредни лопови уграђују ГПС у контејнере! 12

Београд: Напредни лопови уграђују ГПС у контејнере!

Београд — У Београду ће током следеће године контејнери и камиони који их празне добити …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *