Нови шок: Експлодирао и рачун за воду - 24.000 РСД

Нови шок: Експлодирао и рачун за воду – 24.000 РСД

0
(0)

Београд — Полугодишњи растур воде изненадио је недавно мештане насеља Војни пут у Земуну, када су на рачунима за воду угледали износ од 24.000 динара.

Ради проналаска прихватљивог решења за обе стране, БВК омогућио је корисницима измиривање дуга на 24 рате.
“Предмет потписивања протокола била би сва потраживања на име појединачне потрошње и потрошње на име растура. Закључење протокола подразумева плаћање досадашњих потраживања на 24 рате уз обавезу редовног измирења текуће потрошње. ЈКП БВК би се обавезало да по закључењу протокола и исплати прве рате, повуче тужбе обухваћене протоколом”, наводе из Водовода.

Иако на рачунима нема података о почетном ни новом стању у тренутку очитавања водомера, нагомилани кубици утрошене воде мораће да се плате, пишу Вечерње новости.

Из ЈКП „Београдски водовод и канализација“ кажу да су сви становници овог дела Земуна прикључени на један, главни водомер и да је у питању неусловна водоводна мрежа, те да сваки губитак воде сви корисници деле на равне части.

Упркос легалном прикључку, сопственом водомеру и редовном измиривању месечних рачуна за утрошену воду, породици Перендија у Гетеовој улици стигао је још један, тринаести годишњи рачун – за растур воде.

“Добио сам рачун за последњих шест месеци за некакав растур воде, иако ми је прикључак потпуно легалан”, објашњава Небојша Перендија.

“Ипак, на рачуну нема ни почетног стања ни новог стања, већ само број утрошених кубика, односно онолико колико су они проценили да треба да наплате. Овакве рачуне добили су сви у комшилуку и на наше телефонске рекламације непрестано понављају да утрошена вода мора да се плати. При том, не знају ни ко је и где све прикључен на блок водомер за који задужују грађане који редовно плаћају своје рачуне”, додаје он.

Мештани овог насеља у Земуну пре неколико деценија изградили су нелегалну водоводну мрежу и накнадно се прикључили на градску. Ова мрежа иде приватним двориштима и временом се надограђивала, те БВК не може да је одржава, наводе из овог јавног предузећа.

“Потрошачи су обавезни да одржавају мрежу, која почиње од блок водомера и завршава се точећим местом”, наводе из Водовода.

Они даље објашњавају да у ситуацијама где се преко једног главног водомера водом снабдева више потрошача, уколико постоји разлика између потрошње очитане на главном водомеру и збира потрошње иза главног водомера, сви регистровани потрошачи добијају фактуру према потрошњи и фактуру за растур. Растур воде деле сви корисници на једнаке делове.

“На рачуну за растур воде назначено је процентуално учешће сваког корисника у расподели растура воде, као и количина утрошене воде изражена у кубицима. На индивидуалним рачунима за растур воде не може бити назначено почетно и ново очитано стање пошто се оно односи на све потрошаче иза блок водомера”, тврде из овог јавног предузећа.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одбор Скупштине Србије за уставна питања и законодавство покренуо процес промене Устава

Одбор Скупштине Србије за уставна питања и законодавство покренуо процес промене Устава

0 (0) Одбор Скупштине Србије за уставна питања и законодавство донео је одлуку да покрене …

Најбоље да у суду да направите НАРКО тезгу и делите хероин, јер овакве пресуде су ИДИОТИЗАМ!

Најбоље да у суду да направите НАРКО тезгу и делите хероин, јер овакве пресуде су ИДИОТИЗАМ!

5 (4) Глумац Бане Видаковић осуђен је данас на новчану казну у износу од 100 …

Један коментар

  1. Шта још ова багра треба да вам уради па
    да се непобуните ? Дижи се Србине и ослободи
    се ових душмана, најцрњих у твојој историји!
    Погледајте шта раде Румуни …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend