fbpx
Насловна / Србија / Економија / Нови српски дуг од 640 милиона долара натоварен на грбачу народа којег напредна лоповска банда беспризорно пљачка
Нови српски дуг од 640 милиона долара натоварен на грбачу народа којег напредна лоповска банда беспризорно пљачка 1

Нови српски дуг од 640 милиона долара натоварен на грбачу народа којег напредна лоповска банда беспризорно пљачка

Шеф Канцеларије Светске банке у Србији Тони Верхеијен најавио је данас да ће Светска банка ове године одобрити Србији кредите у укупном износу од 640 милиона долара.

Верхеијен је у Медошевцу крај Ниша рекао да је Србији већ одобрен кредит од 50 милиона долара за унапређење услова за рано образовање деце.

– Други кредит од 400 милиона долара биће буџетска подршка за реформу у области железнице, ЕПС-а и Србијагаса – рекао је Верхеијен.

Верхеијен је казао да ће Светска банка ове године одобрити 70 милиона долара за оснивање фонда који ће служити као осигурање у случају да се догоди нека велика катастрофа.

– Новац ће бити обезбеђен и за подршку у финансијском сектору, пре свега као подршка Поштанској штедионици и Дунав осигурању – изјавио је Верхеијен.

Према његовим речима, последњи у низу кредита који ће ове године бити одобрен Србији биће намењен подизању енергетске ефиканости јавних зграда попут школа и болница.

Верхеијен је рекао да је Светска банка задовољна напретком реформи у ЕПС-у.

– Прошле недеље смо се састали са министром и видели да се примењују мере које је банка предложила. У јулу ћемо поново видети шта се у ЕПС-у догађа – рекао је Верхеијен.

Он је подсетио да је Светска банка прошле године са ЕПС-ом постигла договор да се смањи број запослених, да се примене мере које се тичу цене струје и да се затворе непотребна постројења.

Верхеијен, регионална директорка Светске банке за југоисточну Европу Елен Голдстин и представници „Новак Ђоковић фондације“ данас су обишли вртић у Медошевцу чија је реконструкција у току.

Пројектна менаџерка „Новак Ђоковић фондације“ Горана Џуџа Јаковљевић најавила је да ће вртић већ наредног месеца почети да ради и у њему ће боравити 100 малишана.

Фондација нашег познатог тенисера издвојила је 10,7 милиона динара за адпатацију старе школе у вртић у Медошевцу. ;

Канцеларија Светске банке у Србији уз помоћ донатора за исту намену обезбедила је 1,45 милиона динара, а град Ниш три милиона динара.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Савез за Србију неће више учествовати у Сорошевој и Вучићевој превари званој "округли сто" 11

Савез за Србију неће више учествовати у Сорошевој и Вучићевој превари званој „округли сто“

Савез за Србију – Председништво Савеза за Србију донело је одлуку: Нећемо учествовати на преостала …

Вучић: Опозиција би волела да убија људе по Србији који другачије мисле, који граде и раде 12

Вучић: Опозиција би волела да убија људе по Србији који другачије мисле, који граде и раде

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, током обиласка ауто-пута „Милош Велики“ да се обраћа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *