Насловна / Србија / Економија / О каквом суфициту ти преваранту лапрдаш, јуче си задужио Србију за додатних милијарду €
О каквом суфициту ти преваранту лапрдаш, јуче си задужио Србију за додатних милијарду € 1

О каквом суфициту ти преваранту лапрдаш, јуче си задужио Србију за додатних милијарду €

Уместо планираног дефицита у државном буџету, у мају смо опет забележили суфицит већи од две милијарде динара, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

„У првих пет месеци и даље смо у суфициту. Ми смо у кумулативном суфициту већем од 8,3 милијарди динара и зато с правом говоримо о томе да до краја године можемо да очекујемо повећање плата и пензија”, рекао је Мали на ТВ Пинк, јавља Танјуг.

Навео је да ће у буџету за 2020. бити издвојено још више новца за инвестиције у инфраструктуру, и путну и железничку јер то, додаје, доводи нове инвеститоре.

„Приходи од ПДВ-а и акциза који су већи од пројективаних говоре о томе да је ситуација у привреди много боља него што је било ко предвидео. Наравно, још пуно тога мора да се уради по питању развоја инфраструктуре и повећања запослености, боримо се за свако радно место”, каже Мали.

Министар је рекао да бројни инвеститори у свету верују да је Србија на добром путу, те сада треба да се боримо за регионални развој, нове километре аутопутева, боље буџете и веће плате.

Политика.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

АЛ СЕ ОВИ ДОБРО ЗАЈЕБАВАЈУ! Мали на челу Kоординационог тела за спречавање прања новца 11

АЛ СЕ ОВИ ДОБРО ЗАЈЕБАВАЈУ! Мали на челу Kоординационог тела за спречавање прања новца

Влада Србије разрешила је министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића дужности председника Kоординационог тела за спречавање …

У влади Србије вам министрује криминалац и дугогодишњи припадних нарко мафије! 12

У влади Србије вам министрује криминалац и дугогодишњи припадних нарко мафије!

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да „није надлежан“ да говори о оптужбама које је …

3 Коментара

 1. ДА ЛИ ЈЕ ТО УСПЕХ И КАКАВ?

  Задуживање земље за додатних милијарду евра, са роком доспећа 2029. године да ли је успех, да не верујеш. Величање економских и привредних успеха, а заборавили да су плате и пензије најниже у Европи, а беда, глади и жеђи грађана Србије на врху у свету. Успех који је, у име Србије, постигао тзв доктор неких наука Мали је плагиран нечији успех или неуспех. Испада да све више нас задужују, а то плагирају као да су нас спасили. Који велики успех Србији начинио тзв доктор наука С. Мали. Мораће да купи још станова у Бугарској или негде другде, ко би га знао. Све ће то ми да платимо. У наредној години пензионери ће осетити благодете нових фискалних правила. Онај ко је уништио ПИО и унаказио пензионере, сада се јавља као спасиоца пензионера. Осим отимања пензије, задње две године, осим испод просечних пензија, нису мрднуле ни за пару, а трошкови богами су прешли увећања од 10%. Ипак замајавање грађана је „уносан“ посао властима?
  ♣ Напредне су све акције наше владе. Зец је још у шуми, а они већ дебело замастили ражањ.
  ♣ Наши водећи политичари, како ствари стоје, удавиће се у сопственој демагогији.

  • Svo ovo lamprdanje služi kao pred-predizborna kampanja. Da svi utuvimo kako su oni naj-naj-najbolja vlast u Srbiji otkad je Srbije i Srba i da treba da za njih glasamo, a ne da talasamo. Od milijarde (daj Bože da je samo jedna) koju su ponovo pozajmili malo će dati na povećanje plata i penzija na pipetu, malo na izbornu proceduru i podmićivanje glasača, a najveći deo će završiti u džepovima onih koji su „pametni“. Koštaće nas te njihove kampanje! Tek kad odu sa vlasti videćemo pustoš koju su napravili.

   Troškovi su veći bar za 50%.

 2. О каквом суфициту ти преваранту лапрдаш, јуче си задужио Србију за додатних милијарду €
  ОДЛИЧАН наслов за оне који се бар мало разумеју у расходе и приходе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *