fbpx

О каквом суфициту ти преваранту лапрдаш, јуче си задужио Србију за додатних милијарду €

0
(0)

Уместо планираног дефицита у државном буџету, у мају смо опет забележили суфицит већи од две милијарде динара, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

„У првих пет месеци и даље смо у суфициту. Ми смо у кумулативном суфициту већем од 8,3 милијарди динара и зато с правом говоримо о томе да до краја године можемо да очекујемо повећање плата и пензија”, рекао је Мали на ТВ Пинк, јавља Танјуг.

Навео је да ће у буџету за 2020. бити издвојено још више новца за инвестиције у инфраструктуру, и путну и железничку јер то, додаје, доводи нове инвеститоре.

„Приходи од ПДВ-а и акциза који су већи од пројективаних говоре о томе да је ситуација у привреди много боља него што је било ко предвидео. Наравно, још пуно тога мора да се уради по питању развоја инфраструктуре и повећања запослености, боримо се за свако радно место”, каже Мали.

Министар је рекао да бројни инвеститори у свету верују да је Србија на добром путу, те сада треба да се боримо за регионални развој, нове километре аутопутева, боље буџете и веће плате.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јутарњи лист: Србија je приватни шоу Александра Вучића који на свим телевизијама глуми мученика, а медији стоје на бранику „оца нације“

5 (9) Увијек смо били корак испред, али постоје проблеми с респираторима. Буде ли требало, …

Југослав Петрушић ЕВО KО ЈЕ ТАЈ ПРЕДРАГ KОН!!! (видео)

4.4 (14) ПОСЛЕ ОВОГА НЕ МОЖЕТЕ РЕЋИ ДА НИСТЕ ЗНАЛИ ИСТИНУ! White wolf Да ли …

3 Коментара

 1. ДА ЛИ ЈЕ ТО УСПЕХ И КАКАВ?

  Задуживање земље за додатних милијарду евра, са роком доспећа 2029. године да ли је успех, да не верујеш. Величање економских и привредних успеха, а заборавили да су плате и пензије најниже у Европи, а беда, глади и жеђи грађана Србије на врху у свету. Успех који је, у име Србије, постигао тзв доктор неких наука Мали је плагиран нечији успех или неуспех. Испада да све више нас задужују, а то плагирају као да су нас спасили. Који велики успех Србији начинио тзв доктор наука С. Мали. Мораће да купи још станова у Бугарској или негде другде, ко би га знао. Све ће то ми да платимо. У наредној години пензионери ће осетити благодете нових фискалних правила. Онај ко је уништио ПИО и унаказио пензионере, сада се јавља као спасиоца пензионера. Осим отимања пензије, задње две године, осим испод просечних пензија, нису мрднуле ни за пару, а трошкови богами су прешли увећања од 10%. Ипак замајавање грађана је „уносан“ посао властима?
  ♣ Напредне су све акције наше владе. Зец је још у шуми, а они већ дебело замастили ражањ.
  ♣ Наши водећи политичари, како ствари стоје, удавиће се у сопственој демагогији.

  • Svo ovo lamprdanje služi kao pred-predizborna kampanja. Da svi utuvimo kako su oni naj-naj-najbolja vlast u Srbiji otkad je Srbije i Srba i da treba da za njih glasamo, a ne da talasamo. Od milijarde (daj Bože da je samo jedna) koju su ponovo pozajmili malo će dati na povećanje plata i penzija na pipetu, malo na izbornu proceduru i podmićivanje glasača, a najveći deo će završiti u džepovima onih koji su „pametni“. Koštaće nas te njihove kampanje! Tek kad odu sa vlasti videćemo pustoš koju su napravili.

   Troškovi su veći bar za 50%.

 2. О каквом суфициту ти преваранту лапрдаш, јуче си задужио Србију за додатних милијарду €
  ОДЛИЧАН наслов за оне који се бар мало разумеју у расходе и приходе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *