Обећање лудом радовање! Војна вежба „Река 2012“, Поплаве неће “проћи”

Обећање лудом радовање! Војна вежба „Река 2012“, Поплаве неће “проћи”

0
(0)

Подсетник за све оне неупућене да је садашње српско руководство ништа друго него покретни циркус који користи сваку могућу прилику за медијску промоцију. Погледајте и прочитајте како су обећавали да ће се спремити за поплаве и погледајте на шта Србија данас личи после поплава од прошле недеље које још трају.

Највећа елементарна непогода која је могла да погоди ову земљу је ипак тандем Вучић-Николић.

Погледајте вест Новости из октобра 2012 и уверите се сами. Ако коза лаже рог не лаже. Замолите Александра Вучића и Томислава Николића да наведу таксативно све шта су урадили после ове војне вежбе од онога што су у својим говорима обећали. 

Србија данас

 

На Тиси у Тителу завршена тродневна здружена вежба обучености за борбу против непогода. На 48 локација у Србији, умеће у спасавању људи и имовине показало 1.300 војника, полицајаца…

НАБУЈАЛА Тиса запретила је Тителу. Многи мештани су остали одсечени на њеним обалама. Прорадило је клизиште, које је затрпало једну кућу. Угрожени су многи људски животи, а локалне власти затражиле су помоћ да се изборе са непогодама… Овакав сценарио, срећом, никада се није догодио у стварности. “Одигран” је на здруженој вежби “Река 2012”, којој је циљ била, војнички речено, “провера обучености за одговор на ванредне ситуације настале услед природних катастрофа”.

На овој вежби, која је у четвртак, пред представницима највишег државног и војног врха, приведена крају у Тителу, на ушћу Бегеја у Тису, све се одвијало као да је сценарио заиста реалан. Хиљаду триста припадника Војске Србије, полицајаца, жандарма, активиста Црвеног крста и Горске служебе спасавања, демонстрирали су своје умеће у тродневној вежби, на 48 локација широм Србије. Уз учешће великог броја возила и пловила, симулирали су евакуацију становништва и добара са поплављених подручја, спасавање расељених, поправке насипа и асанацију терена.
ЉУДИ – НАЈВЕЋА СНАГА

ЈАКО је добро што је државно руководство видело како су обучени припадници Војске Србије, полиције, жандармерије, горске службе спасавања, Сектора за ванредне ситуације и Црвеног крста – истакао је потпредседник Вучић, после вежбе. – Видели смо како су сви ови људи обучени, спремни, храбри и пожртвовани, а људи су наша највећа снага. Сви они који заједно треба да раде у случајевима елементарне непогоде, морају бити опремљени на најбољи могући начин, како би резултати били што бољи. Ово што урадимо данас, значи да ћемо много мање да изгубимо сутра.

– После свега што сам видео на вежби осећам се сигурнијим него што сам био до сада – био је задовољан Томислав Николић, председник Србије. И обећао:

-Србија ће учинити много напора да заштити грађане и имовину од набујалих река. Припаднике војске и полиције, и све остале службе које учествују у заштити и спасавању угрожених, додатно ћемо опремити свим оним што је потребно.

Ниједна вежба, ниједна припрема или опрема, објаснио је Николић, нису скупи као последице када се деси нешто зашта нисмо припремљени.

– Грађани ће умети да схвате да је оно што издвајају за овакву намену у ствари издвајање за њих – додао је Николић, обраћајући се на крају вежбе учесницима.

– Волео бих да немате прилике да радите овакве ствари.

Вежби су, поред председника Србије присуствовали и Александар Вучић, први потпредседник Владе и министар одбране, генерал-потпуковник Лјубиша Диковић, начелник генералштаба Војске Србије, Предраг Марић, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, Братислав Дикић, командант Жандармерије.

 

Новости, 23. октобар 2012

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зашто Kризни штаб данима лаже грађане о потенцијалним жариштима корона вируса?

Зашто Kризни штаб данима лаже грађане о потенцијалним жариштима корона вируса?

5 (12) раљево, Врњачка Бања и Рашка су места која Kризни штаб за борбу против …

Овај нас ЗАЈЕБАВА! „Моја објашњења стварају конфузију, али није било прикривања података“

Овај нас ЗАЈЕБАВА! „Моја објашњења стварају конфузију, али није било прикривања података“

4.4 (7) Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је јуче све …

8 Коментара

 1. Тек се отрезнио а ви по њему. Још му бучи глава од томоваче,бре.

 2. Al smo ih zajeb… ne pali se Aco, nisu nam jos svi poverovali !

 3. cekaj da slozim jos jednu zabrinutu facu da ostanem upecatljiviji.

 4. Brana MINIRANA u Obrenovcu grad potopljen vlast ALEKSANDRA VUCICA kriva za KATASTROFU.
  http://www.youtube.com/watch?v=WPzIXWCX3Tw

 5. 27 litara kiše po metru kvadratnom za 1 sat
  http://www.okradio.rs/vesti/lokalne/jako-nevreme-u-vranju-foto_40844.html
  Sa’će Vučić da sredi ta g*vna 🙂

 6. DANIMA UBICA SRBA ALEKSANDAR VUCIC GOVORI DA SE KVALIFIKOVALI ZA EVROPSKE FONDOVE JER JE MONSTRUM ISPUNIO KVOTU OD O,64 BDP POTAPANJEM OBRENOVCA I IZAZIVANJEM KATASTROFE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend