Брат убијеног Оливера Ивановића за НИН: Вучић пласира неистине

Брат убијеног Оливера Ивановића за НИН: Вучић пласира неистине

Мирослав Ивановић, брат убијеног председника Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, права” Оливера Ивановића, оценио је да се истрага опструише и да је потребно да се власт у Беогаду делеко више ангажује да се расветли злочин од којег је прошло четири године. “Ми смо чак и недавно добили информацију која ме је згрозила – да је Оливер убијен са шест хитаца у леђа оружјем калибра 5,56 милиметара. Шта то значи? Оливер је убијен из оружја калибра девет милиметара. Kалибар 5,56 би требало да упућује на извршиоца тог дела, притом се мисли на оружје НАТО, које је присутно доле на простору Kосмета”, рекао је Ивановић у интервјуу за недељник НИН.

Kако је навео, такву тврдњу је изрекао председник државе Александар Вучић.

„Та информација која је пласирана у јавност требало је да усмери пажњу ка оружју НАТО-а. То се може једино доживети као опструкција истраге. Буквално неко жели да добије на времену и има посебне интересе“, рекао је Ивановић.

Према његовим речима, “истрага која се води пред нашим органима, пред специјалним тужилаштвом у Београду, је проглашена државном тајном, тим чином не може се допрети до самог предмета да макар јавност може да анализира ток поступка да ли се исправно и професионално поступа”.

Он је, говорећи о потпедседнику Српске листе Милану Радојичићу, рекао да “није доживео да се у одбрани наводно невиног лица толико ангажује државни врх”.

“Иза тога не лежи заинтересованост државног врха да брани невиност, него да брани тог човека. Постављам питање зашто се то ради, зашто тог човека бране?”, упитао је Ивановић.

“Зашто се о личности Радоичића ствара мистерија као о неком браниоцу српства? То можете причати неком ко је далеко од Kосова и некоме ко понашање тог човека не гледа свакодневно. То не можете причати људима са севера Kосова. Они одлично знају ко је у питању и шта је у питању. Зашто се то ради? Одговор се очигледно не може добити и онда се још као последње намеће државна тајна”, рекао је Ивановић.

На питање да ли се без промене власти у Србији може доћи до озбиљније истраге, он је рекао да то јесте закључак.

“Полазећи од чињенице да се власт поставља као бранилац који покушава нешто нелогично, да брани нечију невиност, само се тако може закључити. Ми смо учили у праву да се човек оптужује доказима, а невиност се не доказује. Она се подразумева и то се не доказује. Има потребе да се власт далеко више ангажује на откривању. Уместо тога имамо одбрану која се јавности намеће. Зашто, како, остају питања”, рекао је Ивановић.

НИН

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

После Брнабићке и Вучић отворено напао Новака Ђоковића за потребе странаца!

После Брнабићке и Вучић отворено напао Новака Ђоковића за потребе странаца!

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да није сигуран да је први тенисер света Новак …

У суботу протест у Београду код Сава центра, блокада и код граничног прелаза крај Лознице

У суботу протест у Београду код Сава центра, блокада и код граничног прелаза крај Лознице

Адвокат Данијела Несторовић, један од оснивача покрета Еколошки устанак, каже да ће у суботу бити …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *