ОБОЛЕЛИ НА "ДЕДИЊУ"? Лекари траже Бојићеву оставку, он се хвали енергичним мерама
Фото А. Васиљевић

ОБОЛЕЛИ НА “ДЕДИЊУ”? Лекари траже Бојићеву оставку, он се хвали енергичним мерама

Ситуација на Институту за кардиоваскуларне болести “Дедиње” никако се не смирује. Од тренутка када се појавио коронавирус у тој здравственој установи, запослени нападају директора Милована Бојића за немарност и захтевају његову моменталну оставку, док Бојић у разговору за Директно.рс сматра да је урађен добар посао у заштити особља.

Стигли су резултати друге групе тестираних лекара на вирус Цовид-19 из болнице на Дедињу, а испоставило се да је позитивно још 19 особа.

Укупно је заражено 86 здравствених радника – пет кардиохирурга, четворо интерниста, по један трансфузиолог и физијатар, 58 медицинских сестара и болничара и 14 немедицинских радника.

Чини се да однос на релацији Милован Бојић – особље никако није за похвалу, имајући у виду и отворено писмо запослених којим су се обратили директору преко нашег портала, а и накнадна излагања лекара који га криве за велики број зараженог особља, јер нису предузете прописане мере.

Бојић није желео да коментарише писмо колектива ИKВБ “Дедиње”, али је искористио прилику да каже како је добио похвале кинеских стручњака.

– Показало се да је позитивно још 19 њих, с тим што то нису нови случајеви, него су тестови стизали парцијално. Сви други тестирани су апсолутно негативни. А управо је делегација кинеских стручњака која је разговарала са мном похвалила Институт да су предузете енергичне мере, јер би се у супротном сви заразили. Званично су дали и изјаву за наш надлежни лист која је снимљена и која ће се емитовати – рекао је Бојић за Директно.рс.

Директор ИKВБ “Дедиње” додао је да је оболело 86 људи од којих су 74 били без икаквих симптома и да чекају ретестирање како би се вратили на Институт. Осталих 12 су, каже он, са блажим симптомима и сви су добро.

Један од запослених, чије је име познато редакцији портала, рекао је да пре него што се појавила корона, нису предузете никакве превентивне мере и да би Бојић због неодговорности требало да поднесе оставку.

– Пре него што је експлодирала епидемија радници уопште нису били заштићени, што је и наведено у писму. Тек касније када је обелодањено да има оболелих, онда су предузимане неке мере. Бојићева изјава показује колико је човек уствари изгубио компас. Дешава се тако нешто, и по мом мишљењу не треба кривично да одговарају ни он, а ни директор Геронтолошког центра из Ниша. Но, јесте у питању класична неодговорност. Ако си моралан човек, поднесеш лепо оставку и ту је крај приче – рекао је наш саговорник из Института.

Златибор Лончар, министар здравља, на ову тему је причао на конференцији за медије.

– Свако ко буде крив одговараће. Приоритет сада јесте здравље људи, што не значи да се неће испитати одговорност – рекао је Лончар.

М. Живковић, Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У Белгији ревакцинисано 86%, дневно заражено 6.500, расте број мртвих

У Белгији ревакцинисано 86%, дневно заражено 6.500, расте број мртвих

Број новозаражених вирусом Ковид-19 у Белгији је за недељу дана скочио за 60 процената, а …

Ваљево: СМЕЊЕН правобранилац јер се успротивио поклањању државне земље Немцима

Ваљево: СМЕЊЕН правобранилац јер се успротивио поклањању државне земље Немцима

Посао правобранилаца је да штите Закон, Устав, имовину и углед државе Србије од злоупотребе државних …

Један коментар

  1. Kao da je zaražena specijalna vojna jedinica na frontu. Vanredno stanje zahteva vanredne mere, ne samo prema građanima koji krše policijski čas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *