Обрадовић: Држава да обнови пољопривредно индустријске комбинате и српско задругарство

0
(0)
  • Претходне власти су дозволиле да странци преузму наше тржиште, да иностране компаније преузму све субвенције и сву помоћ државе, а да домаћи привредник и пољопривредник пропадају. То мора хитно да се промени – оценио је Бошко Обрадовић обилазећи породично газдинство породице Томислава Товаровића
  • Неопходно је да смањимо порезе и доприносе на зараде запослених у домаћој производњи и да ослободимо плаћања пореза у првим годинама рада сваку новоотворену фирму 

ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Бошко Обрадовић истакао је да српска економија мора бити у служби нашег народа, а не тајкуна и страних инвеститора и да српска привреда и пољопривреда морају да буду на првом месту у нашој држави.

Претходне власти су дозволиле да странци преузму наше тржиште, да иностране компаније преузму све субвенције и сву помоћ државе, а да домаћи привредник и пољопривредник пропадају, оценио је Обрадовић обилазећи породично газдинство породице Товаровић у Пећинцима.

Он је поручио да то мора хитно да се промени и обавезао се да ће бити заштитник и заступник српског села и пољопривреде, ако му грађани укажу поверење и изаберу га за председника.

Неопходно је да смањимо порезе и доприносе на зараде запослених у домаћој производњи и да ослободимо плаћања пореза у првим годинама рада сваку новоотворену фирму, рекао је Обрадовић.

Објашњавајући свој програм за обнову српске привреде и пољопривреде, кандидат Двери је истакао да све државне снаге, субвенције, пореске олакшице, извозне гаранције, повољни дугорочни кредити морају бити стављени у службу отварања нових радних места у домаћој производњи. Има наде за Србију, има наде за српско село и српског сељака, али држава мора да стане иза њега.

Држава мора да покрене ланац обнове пољопривредно-индустријских комбината, индустрије домаће пољопривредне механизације и српског задругарства, удруживање наших пољопривредника, што ће им омогућити да појефтине и увећају своју производњу и да буду конкурентнији на домаћем и иностраном тржишту, нагласио је Обрадовић.

Он је оценио да је слика пропасти српског села и пољопривреде драматична и илустровао ову тврдњу катастрофалном ситуацијом у којој се данас налази газдинство породице Товаровић из Пећинаца која је била један од највећих пољопривредних произвођача у бившој Југославији.

На 10.000m² огромног пословног простора различитих товилишта, силоса и некадашњих фарми свиња и говеда, некада је радила једна од најјачих сточарских пољопривредних производњи у бившој Југославији. Драганин отац, Томислав, био је рекордер четири године за редом у товљењу свиња и јунади у старој Југославији. Некада се са овог пољопривредног газдинства вршио огроман извоз и у Аустрију и на сва друга тржишта света. Данас је све пусто, празно и урушено, јер су претходне власти дозволиле да се домаћи привредник и пољопривредник уништи, да српско село пропадне.

Каква је то држава и каква је то власт која је себи дозволила да један овакав домаћин и пољопривредни произвођач, који је био шампион у својој категорији, пропадне, упитао је Обрадовић.

Ћерка Томислава Товаровића, Драгана, том приликом је истакла, да верује да ће држава Србија, са председником као што је Бошко Обрадовић, имати слуха да се овако озбиљне породичне фирме, иако су сада руиниране, врате у функцију и постану озбиљни репрезенти, као и највећи произвођачи меса у читавој Европи.

Кандидат Двери је истакао да поново можемо да подигнемо нашу привреду и пољопривреду и да оживимо српско село, али да српски предузетник и пољопривредник морају доћи у први план.

„Ако ми грађани укажу поверење на предстојећим изборима, моја обавеза ће бити да свуда и на сваком месту будем амбасадор и онај који промовише интересе српског села и домаће производње нашег пољопривредника“, рекао је Обрадовић.

Он је изразио уверење да српски сељак и наше село имају за кога да гласају и поручио да ће у њему имати свог председничког кандидата.

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протест синдиката „Слога” испред Министарства пољопривреде Србије

1 (1) Удружени синдикати Србије „Слога” одржали су данас протест испред Министарства пољопривреде, шумарства и …

Бугарски министар објаснио шта је уништило бугарску пољопривреду

5 (1) У Бугарској су због кризе највише штете претрпели туризам и пољопривреда, који чине …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *