Il Giornale: Иза најезде миграната на Европу стоји Сорошевих 500.000.000 долара

0
(0)

ИТАЛИЈАНСКИ дневни лист Il Giornale оптужио је америчког милијардера Џорџа Сороша да спонзорише најезду миграната на Европу

Исти лист је написао: „Магнат инвестира 500 милиона у НВО да би створио флоту бродова за спасавање миграната”.

Il Giornale, у суштини, подробно објашњава на који начин различита удружења помажу Европи да спасавају мигранте. Уз наглашавање да је Европска комисија пре неки дан објавила да треба протерати милионе нелегалних миграната, а да је – само на Сицилију – 5. марта стигло 1.500 избеглица.

А стигле су у режији организација међу чијим спонзорима су Open Society и других које су повезане са Сорошем.

Il Giornale у овом контексту опомиње:

„Бриселу би требало објаснити да се трговина људима – с обзиром на ситуацију – не може зауставити само борбом са криминалним удружењима, него и са егоистичким добротворством Сороша. Поготово што је оно политички мотивисано”.

Лист наглашава је 80-годишњи мецена минулог септембра обећао да ће са 500 милиона долара помоћи долазак миграната у Европу. Тај његов новац квари планове европској миграционој политици и доводи у питање суверенитет Италије и других земаља.

Il Giornale тврди да је целу игру први прочитао шеф Frontex-а Фабрис Леђери који је због тога почео да критикује политику помагања мигрантима „што ближе обалама Сирије”. Притом је указао да то трговцима људима омогућава а штеде на гориву и да користе старе бродиће.

Il Giornale процењује да Леђеријеве речи представљају критику спасилачких операција на мору које финансира Сорош.

Још наводи да иза спасилачких операција већих и великих бродова готово увек стоји Сорошев новац. И опомиње:

„Тај новац гарантује стизање у наше луке нових хиљада нелегалних миграната.”

Il Giornale сматра да у свему мора највише узнемиравати то што хуманитарне организације са бодовима (Dignity 1, Phoenix, Topaz 1) отворено говоре да су против било каквих граница и признају да воде „дисонантну политику.

Лист наводи пример немачке организације Sea Watch, укључене у спасавање миграната, која на свом сајту пише да води борбу за „право на слободу кретања” и да не прихвата „произвољну разлику између избеглица и миграната”.

Il Giornale на то гледа као на „непоштовање граница и националних суверенитета”. Зато поставља питање:

„Како може да не постоји разлика између оних који беже од рата и диктатура и оних који напросто траже бољи живот?!”

Sea Eye је такође немачка са властитим бродом, а не крије да ће и даље радити против сваког плана ЕУ да се мигранти шаљу у прихватне центре у Либији и Тунису.

Il Giornale преноси исказ једног учесника спасилачке операције који је испричао о операцији извлачења из мора 650 миграната само током једне ноћи. То се догодило на 22,2 километра од територијалних вода Либије.

Да је било ближе:мигранти би морали да буду враћени на либијску обалу, умсто што су превезени до „до гостољубивих италијанских обала”.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Антихришћански вандализам у Белој демонији ака Европи достиже врхунац

4.3 (3) У извештају Института Хајтстоун пише: „Неки напади, посебно против Римокатоличке цркве, дело су …

Немци насељавају мигранте у Суботици, Пироту, Нишу, Нишкој Бањи, Мерошини, Гаџин Хану, Дољевцу, Житорађи, Алексинцу, Прокупљу, Обреновцу, Лесковцу, Бујановцу и Врању

4.4 (7) У оквиру пројекта „Управљање миграцијама и подршка повратку тражилаца азила (2. фаза)“ немачка …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend