Чеда прашак тешко поднео „шамар“ који му је опалио Саша Јанковић

0
(0)

ПРЕДСЕДНИК Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је да данас да је „неодмерена реакција“ председничког кандидата Саше Јанковића да му није потребна Јовановићева подршка, разочарала не само гласаче ЛДП-а, већ и све људе посвећене идејама грађанске Србије.

„Подршка коју сам дао Јанковићу није израз личних симпатија или било каквих јефтиних калкулација, она је израз борбе за остварење циљева којима сам посвећен од кад се бавим политиком“, навео је Јовановић на свом профилу на Фејсбуку.

Јанковић је синоћ замолио Јовановића, који је на ТВ N1 најавио да ће га подржати у трци за председника Србије, да не гласа за њега, као и да је та порука упућена лично Јовановићу, а не ЛДП-у.

Јовановић је објаснио да је дао подршку Јанковићу због свих људи са којима је сарађивао и због свих који су решили да не одустану.

„Чињеница је да Саша Јанковић данас осећа потребу да се огради од мене и ЛДП-а због наших изражених програмских дилема услед одсуства његове конкретне политике у односу на све проблеме нашег друштва као и нескривено избегавање одговора на сва фундаментална питања од којих пресудно зависи оријентација земље, а самим тим и будућност свих нас“, написао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је додао да је његова резервисаност у пружању подршке била израз баш тих разлика у ставовима и израз инсистирања на потпуним истинама о деведесетим, истинама о садашњем времену, али и истинама о времену после избора у којем жели да води грађане као председник.

„Зато мислим да је одбацивање наше подршке у политичком тренутку у којем је сваки глас важан, а вредности савременог, модерног, европског друштва најугроженије у последњих петнаестак година, неодговоран и непромишљен чин који ни на какав начин, бар у мом случају, не утиче на већ изнети став о Саши Јанковићу као кандидату за председника Србије“, рекао је Јовановић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Душан Михајловић: Чеда Јовановић умешан у убиство генерала Бухе, сарађивао са мафијом

0 (0) Београд – Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, учествовао је у намештању убиства полицијског генерала …

ЕУ МАРИОНЕТЕ! Јанковић и Шутановац на састанку са Мекалистером

0 (0) Лидери ДС и Покрета слободних грађана следеће недеље на састанку код Дејвида Мекалистера. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend