fbpx

Обрадовић: Небојша Стефановић не само што није доктор наука, већ није завршио ни факултет

5
(1)

ЧАЧАK – Лидер Двери Бошко Обрадовић објавио је на конференцији за новинаре у Чачку да је антикорупцијски тим те странке дошао до ексклузивних података који се тичу образовања актуелног министра полиције Небојша Стефановића. Обрадовић тврди да Небојша Стефановић не само да нема докторат, већ нема завршен ни факултет, то јест да има завршену само средњу школу.

У Извештају о оцени докторске дисертације из јуна 2014. Kомисије за докторате факултета Мегатренд наведено је да је Стефановић завршио основне академске студије на Факултету за пословне студије у Београду, што је, како тврди Обрадовић, неистина.

– Чак и ако постоји диплома ове високошколске установе, она је чист фалсификат – рекао је он.

Обрадовић је истакао да је Небојша Стефановић добио Решење о нострификацији дипломе о завршеном високом образовању на ”Мегатренд Интернешнал Експерт Kонсорцијум лимитед” (Мегатренд Интернатионал Еxперт Цонсортиум Лимитед), којом се та диплома изједначава са дипломом Факултета за пословне студије. Предметно решење, наводи он, донето је дана 17. фебруара 2005. године, заведено под бројем 742/05.

– У бази свих студената Мегатренда утврђено је да именовани није положио ниједан испит, те да му је издата диплома чист фалсификат – нагласио је први човек Двери.

Он је открио и ко је све учествовао и ко је све повезан и награђен када је СНС дошао власт због тога што је Небојша Стефановић стигао до докторског звања.

– У предметном досијеу налази се овај оригинал Решења о нострификацији бр. 742/05 од 17. 02. 2005. године, као основ за пријаву магистарске тезе. Именовани је поднео захтев за пријаву магистарске тезе, одбранио магистарски рад и поднео молбу за одбрану докторске дисертације. Решење о нострификацији потписао је Мирко Kулић, тадашњи декан Факултета за пословне студије, чији је син Марко Kулић, садашњи градски секретар за опште послове. Kомисију за оцену подобности теме магистарске тезе и кандидата чинили су Ана Ланговић Милићевић, државни секретар Министарства просвете, и Татјана Цветковски, њена кума, која је члан Националног тела за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању, док истовремено ради као професор на Мегатренду – изјавио је Обрадовић.

Српски покрет Двери позвао је министра Стефановића да, уколико су њихови наводи тачни, одмах поднесе оставку.

– Такође се обавезујемо да ћемо на овај начин преиспитати дипломе свих државних функционера и запослених у јавном сектору, зауставити криминал и једном за свагда вратити поверење у српски просветни систем – наведено је у саопштењу Двери.

Извор: Морава инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сергеј Трифуновић је Вучићева дворска луда којој је задатак да разбије јединство опозиције

4.5 (10) „Ја сам председник и нисам за бојкот, већ мислим да је излазак уједињене …

„СУВЕРЕНИСТИЧКИ БЛОК“ као смоквин лист за издају Косова и Метохије

5 (12) Говорити сада о „озбиљном суверенистичком блоку“ је апсурдно. Ко до себе озбиљно држи, …

3 Коментара

  1. ПерунГромовник

    Њега треба првог на бандеру!

  2. Bivše kolege iz Srpske Radikalne Stranke, tvrde da je Stefanović pre nego što se odlučio da studira ekonomiju na privatnom univerzitetu, neuspešno studirao medicinski fakultet.

    -Sa medicine je otišao kada je shvatio da ne može da položi nijedan ispit. Vučić mu je savetovao da upiše Pravni fakultet. Stefanović je bio toliko netalentovan za pravo da nikakva veza nije mogla da mu pomogne. Napustio je i Pravni fakultet, odustao je i od ideje da studira na državnom univerzitetu, „otišao je na privatni“, tvrde Stefanovićevi bivši partijski drugovi.
    Dakle, prvo je neuspešno pokušao studije na dva fakulteta, a zatim je na privatnom završio navodno ekonomiju, nakon čega je ekspresno magistrirao u doktorirao, a sve sedeći u skupštinskoj klupi. Magazin Tabloid je objavio niz članaka o tom „stručnjaku“. Pa zar nekom treba dokaz o njegovoj sposobnosti posle gostovanja u emisiji Olje Bećković sa Sašom Radulovićem u emisiji „Utisak nedelje“ kad ga je Radulović jednim jedinim pitanjem poklopito da nije znao ni kako se zove. Čovek nije shvatio da gostovanje u emisiji, gde ga čeka bar jedno neočekivano pitanje, nije isto kao javljanje telefonom Olji u ulozi SNS bota, predstavljajući se kao „Nebojša iz Beograda“. To botovanje ga je dovelo u visine koje nije ni slutio, kao i mnoge druge, na veliku žalost onih koji su pošteno završili državne fakultete i pobegli iz ove kolonije glavom bez obzira. Bar neće morati slušati one koji se služe novogovorom, kao što je „vazduPLOHov“, „Mortadela, „Teleprotovao“. Ko nam kroji sudbinu dobro je ostalo i S od Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *