Србија

Док министар Љајић промовише опасну 5Г технологију, у Европи одустају од ње (видео)

Министар Расим Љајић, изјавио је у Пекингу да Србија у сарадњи с Kином жели да се прикључи Дигиталном путу свиле, као и да ствара услове да се већ 2020. у земљи крене с 5Г техологијом за брзи интернет.

“На Форуму смо имали део посвећен дигиталној трансформацији земаља које се налазе на Путу свиле и дигиталном повезивању тих земаља”, рекао је министар Танјугу после састанка с представницима компаније Хуавеи.

Типично за Србију, ни реч о евентуалним штетним последицама ове технологије на здравље људи, животиња и биљака. Вероватно зато што се нико не бави безбедношћу здравља него је битно која ће компанија више “подмазати”

У Европи је већ почела побуна против ове технологије, а почели су и притисци гиганата да се о томе ћути.

Прошле године је у Енглеској добијен судски спор. Тек након што је 5Г мрежа инсталирана у уличне светиљке, становници су се разболели, а неке жене су рађале мртворођене бебе. Такође прошле године, 5Г мрежа је инсталирана у Њујорку, а становници су изјавили да су се разболели, као и њихови кућни љубимци. Неки су чак продавали своје домове и селили се на друга места.

Шта кажу стране студије?

Јасно је да нас не штите, политичари се једноставно држе воље својих господара, великих корпорација, које заузврат делују као робови својих ‘финансијских владара’, великих банака.

И даље видимо да су производи и услуге одобрени и имплементирани без икаквог безбедосног тестирања . То је велики проблем и један од главних разлога зашто бисмо могли да видимо драстичан пораст бројних болести и обољења, посебно када су у питању неуропсихијатријски поремец́аји.

Студија под називом “Електромагнетна поља микроталасних фреквенција (ЕМФс) производи широко распрострањене неуропсихијатријске ефекте, укључујуцћи депресију”, објављена је у Journal of Chemical Neuroanatomi  то јасно осликава, и то је само једна од хиљаду студија која изазива вишеструку забринутост у вези са овом врстом технологије.

Желимо да вам скренемо пажњу на доктора Мартина Л. Пола, професора за биохемију и основне медицинске науке на државном универзитету у Вашингтону. Преузето из његовог извештаја под насловом “5Г: Велики ризик за ЕУ, САД и међународно здравље! Изузетан доказ за осам различитих типова великих оштећења изазваних електромагнетним пољем (ЕМФ) и механизам који их узрокује”, наводи :

“Постављање на десетине милиона антена без иједног биолошког теста безбедности мора бити најглупља идеја коју је неко смислио у историји света.”

Ово нису нове информације. Годинама су објављиване бројне студије које доказују здравствене проблеме у вези са 5Г технологијом, а стотине научника је упутило петиције УН-у о њима.

Према његовим речима, што се тиче бежичног зрачења уопште:

“Створили смо нешто што нас повређује, а то је ван контроле. Пре Едисонове сијалице било је врло мало електромагнетног зрачења у нашој околини. Данас је ниво много пута већи од природног нивоа, и убрзано расте због свих нових уређаја који емитују ово зрачење. Стављајући га на отворено, оштећују живе ћелије у нашим телима и убијају многе од нас прерано. “

Опет, невероватно је да су ове технологије уведене без икаквог тестирања безбедности. Kако је то уопште дозвољено?

У овој краткој презентацији, др Пол је потврдио да је садашње 2Г / 3Г / 4Г зрачење којем је популација изложена научно повезано са: смањеном плодношћу, несаницом, умором, депресијом, анксиозношћу, великим променама у структури мозга код животиња, оштећења на ћелијама ДНK, оксидативни стрес, хормонални поремећај, рак и још много тога.

Др Пол је укратко објаснио механизме како електро-смог који емитују наши мобилни телефони, ВиФи рутери, антене мобилних телефона и друге бежичне технологије утичу на људске ћелије.

ОД 2020. на Земљи неће постојати ни једно место без 5Г ЗРАЧЕЊА – Масовно умирање птица, китова, пчела …

Мрежа пете генерације 5Г већ увелико се тестира у Америци и европским земљама. Реч је о технологији која ће изазвати револуционарне промене јер ће податке које 3Г мрежа преноси за 24 часа нова мрежа преносити за само 3,6 секунди. Брзина ће бити већа од десет до сто пута од досадашње 4Г мреже и чак хиљаду пута већа од 3Г мреже.

Али да ли ће те револуционарне промене повећати ниво зрачења коме смо изложени и имамо ли разлога за страх.

Професор Универзитета „Унион — Никола Тесла“ Петар Kочовић у разговору за Спутњик истиче да је највећа новина револуционарна брзина.

Али питање је да ли нам та брзина уопште треба. Некима да, некима не. Велика употреба биће у домену преноса видео-сигнала.

„5Г ће бити прва мрежа у микроталасном опсегу. Овај систем ће у облику мрежа бити инсталиран буквално на сваки део одређене територије и због тога се сада води полемика и битка, због неких медицинских анализа, па ће у почетку 5Г спектар бити ограничен. Али да би се видели поуздани здравствени ефекти потребно је да прође око двадесет година, да би се утврдила повезаност обољевања од тешких болести и микроталасног зрачења. Засад је Светска телефонска унија наредила да се изврше додатна испитивања и померила је почетак инсталације мреже на март 2020. године.“

Брисел је суспендовао увођење 5Г технологије

Брисел је суспендовао увођење 5Г технологије широм земље због “здравствених проблема” око потенцијално опасног нивоа зрачења који емитују антене

„Не можемо увести такву технологију, ако се не поштују стандарди зрачења који морају заштитити грађане!” – рекла је министарка заштите животне средине Селин Фрималт (ЦДХ).

“Људи из Брисела нису заморци чије здравље могу продати с профитом. Не можемо ништа оставити сумњи” – додала је министарка.

Више од 200 научника и лекара је потписало петицију којом се тражи мораториј на инсталацију технологије 5Г мрежа због биолошких и еколошких ризика, а индустрија телекомуникација не може чак ни да докаже да је то безбедно.

5Г мрежа је већ инсталирана негде другде и дошло је до последица по здравље.

Прошле године је у Енглеској добијен судски спор. Тек након што је 5Г мрежа инсталирана у уличне светиљке, становници су се разболели, а неке жене су рађале мртворођене бебе. Такође прошле године, 5Г мрежа је инсталирана у Њујорку, а становници су изјавили да су се разболели, као и њихови кућни љубимци. Неки су чак продавали своје домове и селили се на друга места.

Вебтрибуне.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

 1. ОГРАДИЛИ СЕ БЕДЕ?!

  У XXI веку идемо у два потпуно ограђена ешалона, један чине људи на власти, причају бајке, своји хвалоспеви, добро измишљени, а други, народ који губи драгоцено време на “спајање крај са својим крајем”. Други ешалон ужива у хвалоспевима првог, а не види своју беду, глади и јади? Напредује крупним корацима напред ка дну светске лепезе беда. И још:

  ♣ Он је толико поверљив саговорник да ни сам не зна о чему прича.
  ♣ Ми се држимо ЕУ као пијан плота. Схватићемо касније да су тарабе биле труле.
  ♣ Ако је посао забава. Чиме онда да се забаве незапослени.
  ♣ Агенција за борбу против корупције узела је корупцију у своје руке.
  ♣ Ипак више верујем у Бога, упркос мога чувенога вође.
  ♣ Државу су модернизовали? Народ је постао адамист, иде го и бос.
  ♣ Скидањем наше земље са “сиве или црне листе”, како ће власт, на даље, да пере паре?
  ♣ Политичари убеђују народ како му је добро, а он не схвата то.
  ♣ Министри мисли да смо траву пасли. Стигли смо, након њихове косидбе.
  ♣ Мој вођа се учи на туђим грешкама, али зато своје велича.
  ♣ Знам свој посао, а од школске спреме имам само књижицу моје партије.
  ♣ Крема која је ушла и у анале је вазелин.
  ♣ Дошло je код нас неко време, не можеш ни мито да даш ако немаш везу.
  ♣ Један наш државник рече: „Свуда наилазимо на осмех….“ Да није подсмех!? –кажем ја.
  ♣ Они нам запржише чорбу, а ми је кусамо!
  ♣ Политичари почеше да нам секу уши, а да нам крпе дупе.
  ♣ Мој предпостављени не треба да се плаши. Одавно је он за мене мртав.
  ♣ Неким нашим тајкунима одбројани су дани. Зато неки раде ноћу.
  ♣ Да нисмо ми оно што смо, не би били што јесмо!?
  ♣ Мој шеф је научио енглески? Сваког јутра сараднике поздравља са „Гуд мобинг“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!