fbpx

Обрадовић: СНС планира да смањи бирачки списак за два милиона бирача и тако покраде изборе!

4.6
(9)
Лидер Српског Покрета Двери Бошко Обрадовић у свом новом саопштењу за медије указао је на намере актуелне власти да драстично смањи броја бирача у јединственом бирачком списку (ЈБС).

Као прву превару Обрадовић наводи смањење цензуса два месеца пре избора, за које каже да нема никакве демократске мотиве у позадини, јер би напредњаци то урадили раније за ових осам година владавине СНС да имају искрене намере, већ да представља једини начин да власт пребаци своју омиљену опозицију преко цензуса и тако симулира вишестраначки парламент, пошто од оних који су најавили излазак на изборе границу од 5% не може да пређе нико сем СНС и СПС.

За другу превару Обрадовић указује на смањење броја бирача у ЈБС – које је најавио режимски аналитичар Срђан Богосављевић када је устврдио да у Србији има око 4,8 милиона бирача.

– Где је нестало скоро 2 милиона бирача, пошто је у ЈБС донедавно било 6,7 милиона бирача? И зашто су се пројектанти новог ЈБС зауставили баш на бројци од 4,8 милиона бирача? – пита Обрадовић.

Говорећи о излазности на предстојећим изборима Бошко Обрадовић је поставио следећу прогнозу.

– Наиме, уз бојкот избора од стране комплетне опозиције излазност на лажним изборима у априлу тешко да може да буде већа од 2,5 милиона бирача. То значи да бирачки списак треба скратити на испод 5 милиона бирача да би Вучић могао да објави излазност од преко 50%, као што је већ и најавио. Да би се ЈБС смањио на испод 5 милиона и или пројектованих 4,8 милиона од стране Срђана Богосављевића, потребно је из постојећег ЈБС избрисати скоро два милиона бирача. Богосављевић је то већ урадио, констатујући да је толики број људи у иностранству. То што су они наши држављани, што нико нема право да им антиуставним путем укида бирачко право – то Богосављевића не занима, јер нема другог начина да вољеном вођи обезбеди излазност преко 50%. У случају задржавања постојећег стања у ЈБС са 6,7 милиона бирача излазност на лажним Вучићевим изборима никако не би могла да пребаци 35%. Пратите даљи изборни инжењеринг СНС и закључите сами. –  рекао је он.

Како се буде смањивао број бирача у ЈБС, каже Обрадовић, тако ће расти излазност на изборима.

– Срђан Богосављевић је поставио режимски циљ. Ускоро ћемо видети докле ће владајући режим смети да иде у изборним нерегуларностима, манипулацијама и директном кршењу Устава Србије. А то што ће 2 милиона држављана Републике Србије који тренутно живе и раде у иностранству, а овде плаћају порез на имовину и шаљу дознаке у милијардама евра и долара, бити спречени да гласају – кога то брига? И до сада су им све власти од 1990. до данас то на све могуће начине онемогућавале.- закључио је Обрадовић.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НАПРЕДНА БАНДА народу по шестострукој цени препродаје маске које је Кина поклонила Србији!?

4.9 (28) Данас смо добили информацију из запослених у државним апотекама да владајући режим Александра …

СКАНДАЛ! Волонтери СНС у Смедеревској Паланци од пензионера узимају 1.000 динара

4.3 (24) У Смедеревској Паланци волонтери СНС , који би требало да бесплатно помажу пензионерима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *