Обрадовић: СНС планира да смањи бирачки списак за два милиона бирача и тако покраде изборе!

Обрадовић: СНС планира да смањи бирачки списак за два милиона бирача и тако покраде изборе!

4.6
(9)
Лидер Српског Покрета Двери Бошко Обрадовић у свом новом саопштењу за медије указао је на намере актуелне власти да драстично смањи броја бирача у јединственом бирачком списку (ЈБС).

Као прву превару Обрадовић наводи смањење цензуса два месеца пре избора, за које каже да нема никакве демократске мотиве у позадини, јер би напредњаци то урадили раније за ових осам година владавине СНС да имају искрене намере, већ да представља једини начин да власт пребаци своју омиљену опозицију преко цензуса и тако симулира вишестраначки парламент, пошто од оних који су најавили излазак на изборе границу од 5% не може да пређе нико сем СНС и СПС.

За другу превару Обрадовић указује на смањење броја бирача у ЈБС – које је најавио режимски аналитичар Срђан Богосављевић када је устврдио да у Србији има око 4,8 милиона бирача.

– Где је нестало скоро 2 милиона бирача, пошто је у ЈБС донедавно било 6,7 милиона бирача? И зашто су се пројектанти новог ЈБС зауставили баш на бројци од 4,8 милиона бирача? – пита Обрадовић.

Говорећи о излазности на предстојећим изборима Бошко Обрадовић је поставио следећу прогнозу.

– Наиме, уз бојкот избора од стране комплетне опозиције излазност на лажним изборима у априлу тешко да може да буде већа од 2,5 милиона бирача. То значи да бирачки списак треба скратити на испод 5 милиона бирача да би Вучић могао да објави излазност од преко 50%, као што је већ и најавио. Да би се ЈБС смањио на испод 5 милиона и или пројектованих 4,8 милиона од стране Срђана Богосављевића, потребно је из постојећег ЈБС избрисати скоро два милиона бирача. Богосављевић је то већ урадио, констатујући да је толики број људи у иностранству. То што су они наши држављани, што нико нема право да им антиуставним путем укида бирачко право – то Богосављевића не занима, јер нема другог начина да вољеном вођи обезбеди излазност преко 50%. У случају задржавања постојећег стања у ЈБС са 6,7 милиона бирача излазност на лажним Вучићевим изборима никако не би могла да пребаци 35%. Пратите даљи изборни инжењеринг СНС и закључите сами. –  рекао је он.

Како се буде смањивао број бирача у ЈБС, каже Обрадовић, тако ће расти излазност на изборима.

– Срђан Богосављевић је поставио режимски циљ. Ускоро ћемо видети докле ће владајући режим смети да иде у изборним нерегуларностима, манипулацијама и директном кршењу Устава Србије. А то што ће 2 милиона држављана Републике Србије који тренутно живе и раде у иностранству, а овде плаћају порез на имовину и шаљу дознаке у милијардама евра и долара, бити спречени да гласају – кога то брига? И до сада су им све власти од 1990. до данас то на све могуће начине онемогућавале.- закључио је Обрадовић.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

5 (1) Најава утапања Шапићеве странке у СНС није нимало изненађујућа и доказује да Вучић …

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива...

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива…

3 (2) Председник Србије Александар Вучић обратио се након седнице Председништва Српске напредне странке. Он …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend