fbpx

Обрадовић: СНС планира да смањи бирачки списак за два милиона бирача и тако покраде изборе!

4.6
(9)
Лидер Српског Покрета Двери Бошко Обрадовић у свом новом саопштењу за медије указао је на намере актуелне власти да драстично смањи броја бирача у јединственом бирачком списку (ЈБС).

Као прву превару Обрадовић наводи смањење цензуса два месеца пре избора, за које каже да нема никакве демократске мотиве у позадини, јер би напредњаци то урадили раније за ових осам година владавине СНС да имају искрене намере, већ да представља једини начин да власт пребаци своју омиљену опозицију преко цензуса и тако симулира вишестраначки парламент, пошто од оних који су најавили излазак на изборе границу од 5% не може да пређе нико сем СНС и СПС.

За другу превару Обрадовић указује на смањење броја бирача у ЈБС – које је најавио режимски аналитичар Срђан Богосављевић када је устврдио да у Србији има око 4,8 милиона бирача.

– Где је нестало скоро 2 милиона бирача, пошто је у ЈБС донедавно било 6,7 милиона бирача? И зашто су се пројектанти новог ЈБС зауставили баш на бројци од 4,8 милиона бирача? – пита Обрадовић.

Говорећи о излазности на предстојећим изборима Бошко Обрадовић је поставио следећу прогнозу.

– Наиме, уз бојкот избора од стране комплетне опозиције излазност на лажним изборима у априлу тешко да може да буде већа од 2,5 милиона бирача. То значи да бирачки списак треба скратити на испод 5 милиона бирача да би Вучић могао да објави излазност од преко 50%, као што је већ и најавио. Да би се ЈБС смањио на испод 5 милиона и или пројектованих 4,8 милиона од стране Срђана Богосављевића, потребно је из постојећег ЈБС избрисати скоро два милиона бирача. Богосављевић је то већ урадио, констатујући да је толики број људи у иностранству. То што су они наши држављани, што нико нема право да им антиуставним путем укида бирачко право – то Богосављевића не занима, јер нема другог начина да вољеном вођи обезбеди излазност преко 50%. У случају задржавања постојећег стања у ЈБС са 6,7 милиона бирача излазност на лажним Вучићевим изборима никако не би могла да пребаци 35%. Пратите даљи изборни инжењеринг СНС и закључите сами. –  рекао је он.

Како се буде смањивао број бирача у ЈБС, каже Обрадовић, тако ће расти излазност на изборима.

– Срђан Богосављевић је поставио режимски циљ. Ускоро ћемо видети докле ће владајући режим смети да иде у изборним нерегуларностима, манипулацијама и директном кршењу Устава Србије. А то што ће 2 милиона држављана Републике Србије који тренутно живе и раде у иностранству, а овде плаћају порез на имовину и шаљу дознаке у милијардама евра и долара, бити спречени да гласају – кога то брига? И до сада су им све власти од 1990. до данас то на све могуће начине онемогућавале.- закључио је Обрадовић.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србију до краја године чека још три милијарде евра Вучићевог новог дуга

5 (2) Други пакет помоћи привреди који обухвата двомесечну исплату 60 одсто минималне зараде, што …

Како Весићево “Око соколово” пуни џепове напредњака Мијаиловића и Горана Весића

0 (0) Јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова „Ранге Ровер“, расписана је са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *