fbpx

Обреновац: Уклањају депоније у страху од епидемије

0
(0)

ДВОДНЕВНА акција чишћења новонасталих депонија у Обреновцу почиње у уторак од девет часова, када ће 160 камиона у етапама одвозити смеће до Винче.

Радници „Зеленила“, „Чистоће“, „Београд пута“, удруженим снагама са Војском Србије обуставили су радове на одношењу џакова са обале престонице, како би се што пре растеретиле улице Обреновца, нагомилане ђубретом.

– Морали смо да преместимо људство и машинерију у Обреновац како бисмо спречили могуће епидемије. Хладније време нам иде наруку, па ће у уторак и среду смеће одвозити велики број камиона на већ предвиђено место на депонији у Винчи – каже за „Новости“ Дарко Главаш, директор „Беокома“.

Др Слободан Тошовић, директор Градског завода за јавно здравље, позвао је на опрез.

– Ситуација је много боља него што је била, али далеко од тога да можемо да будемо мирни. Постоје бројни санитарно-хигијенски проблеми, а самим тим и значајан епидемиолошки ризик, јер и даље на девастираном подручју има простора који је контаминиран фекалним водама. Људи раде у кућама, а немају заштитну опрему. Вода која се користи није означена као вода за пиће. Канализација још није оспособљена, али и то ће бити ускоро готово.

ВРАЋАЈУ ПЕСАК

НАКОН одношења смећа, у четвртак ће се радници преместити испод Бранковог моста на новобеоградској страни, одакле ће се уклањати џакова са песком. Песак ће бити враћен на сепарацију и рециклажу, пре свега предузећу „Иван Милутиновић ПИМ“, које је дало највећу количину, као и предузећима „Београд воде“ и „Зеленило“.

Директор „Београд вода“ Милош Миловановић тврди да нема страха од најављених падавина.

– Не очекујемо никакве проблеме на територији Обреновца. Површинске воде су враћене у каналску мрежу и тренутно се бавимо препумпавањем воде из површинских делова како бисмо спустили ниво за два метра испод грађевинског земљишта. 

ДЕЗИНФЕКЦИЈА

У ОБРЕНОВЦУ су посебно активне службе за дезинфекцију.

– До сада смо дезинфиковали више од два милиона квадратних метара простора и преко 1.500 локалитета. Завод за јавно здравље је и даље присутан, као и „Ветерина Београд“, а Црвени крст дневно подели 11.000 оброка – каже Слободан Шолевић, члан Градског већа задужен за ванредне ситуације

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Масовна туча миграната у касарни у Обреновцу, интервенисале војска и полиција (видео)

5 (8) У касарни у Обреновцу у којој су смештени мигранти прошле ноћи дошло је …

Епидемија под контролом: Додатно попуштање мера у Хрватској

5 (1) Већ ове седмице у свим хрватским градовима отвориће се пијаце, али ће продавци …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *