Обрт у случају атентата на Вука Драшковића и убиства Ивана Стамболића?

Обрт у случају атентата на Вука Драшковића и убиства Ивана Стамболића?

0
(0)

Оригинална лекарска потврда на којој пише да је крвна група Бранка Берчека АБ плус, могла би да означи обрт у једном од најзначајнијих судских поступака за политичке злоцине из времена Слободана Милошевића – покушај атентата на Вука Драшковића, лидера СПО у Будви, као и убиство Ивана Стамболића, пише „Политика“.

Уколико би због овог документа суд поново отворио судски процес на који је тачка стављена пре више од деценије, наводи „Политика“, то би била одлука без преседана у нашој правној пракси.

Ипак, оцењује, мало је вероватно да би овај доказ могао да оспори све што је до сада утврђено о овом догађају.

Специјални суд је најпре одбио захтев одбране да се због појаве нових доказа поништи пресуда према којој је Берчек осуђен на укупно 40 година затвора, као особа која је пуцала у Драшковића и као директни починилац ликвидације Ивана Стамболића.

Уследила је одлука Апелационог суда, којом се Специајлном суду налаже да поново размотри могућност новог суђења.

Податак о крвној групи, као нова чињеница, појавио се у тренутку када је Берчек већ 15 година иза решетака.

Берчек је, указује „Политика“, још на суђењу, које је почело 2004. године, предлагао да суд провери његову крвну групу.

Порицао је да је пуцао у Драшковића и тврдио да крв нулте крвне групе, која је, уз бартуне честице, нађена на рукавицама наводног атентатора, није његова.

Судско веће којим је тада председавао судија Драгољуб Албијанић одбило је да затражи овај доказ, не сматрајући га битним.

Тако је пресуда донета, Берчек је проглашен кривим, а да није утврђена његова крвна група, подсећа лист.

„Политика“, међутим, истиче да је суд имао друге врло чврсте доказе против Берчека у случају „Будва“, на основу којих је несумњиво утврђена његова кривица.

То је касније потврђено другосепеном и трећестепеном судском одлуком.

– У том поступку је утврђено да Вук Драшковић има нулту крвну групу, док за Берчека анализе нису рађене. Он је у затвору Забела због болести био у болници, где је урађена и провера крвне групе. Испоставило се да је реч о АБ плус. Међутим, у затвору је врло тешко добити ту потврду у писаном облику и то је потрајало годинама – рекао је за „Политику“ адвокат Зора Добричанин Никодиновић.

Према његовим речима, у захтеву којим се тражи ново суђење наводи се и други разлог за понављање поступка – изјава судије Врховног суда Милене Инић Дрецун, која је била председник Већа у трећем степену.

Одбрана је одставила њену изјаву медијима из 2007. године,када је рекла да је током одлучивања у овом предмету „дала оставку на функцију судије Врховног суда Србије јер се суди само претпоставкама, а не утврђивањем материјалне истине“.

То по ставу одбране, додаје „Политика“, значи да је трећестепена пресуда донета незаконито.

На Вука Драшковића пуцано је 15. маја 2000. године, док је седео у дневној соби своје куће у Будви.

Политика.рс, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Возач Зорана Бабића осуђен на три године и 10 месеци затвора

Возач Зорана Бабића осуђен на три године и 10 месеци затвора

5 (1) Основни суд у Нишу изрекао је пресуду Београђанину Дејану Станојевићу (37), оптуженом за …

Ни суд још није видео спорна два минута видео снимка са наплатне рампе из Дољевца

Ни суд још није видео спорна два минута видео снимка са наплатне рампе из Дољевца

5 (2) Двојица сведока, полицајци Никола Митић и Братислав Мицић, појавили су се са закашњењем …

4 Коментара

 1. Да ли је Ибарску исценирао СПО да се отараси опасног сведока Команданта гарде Звонка Осмајлића који је уцењен на 270.000 ДЕМ од стране Туђманове владе, а онда су се ствари отргле контроли ?

  Подсећања : Отворено писмо- тестамент Војводе Новице Ранђеловића ‘’ Вуче ајмо у Хаг ‘’.

  „Србским новинама ОГЛЕДАЛО“ 01.12. 2004. године објављено је отворено писмо сарадника „Огледала“ Новице Ранђеловића, где он позива Вука Драшковића да се предају Хагу, под насловом „ВУЧЕ АЈМО У ХАГ“. Убрзо потом, аутор текста господин Ранђеловић је под чудним околностима умро! Потписница овог текста је била новинар „Србских новина Огледало“ и од више поузданих извора дошла до информације да је Новица Ранђеловић највероватније од чланова СПО отрован, да не би против Вука Драшковића, сведочио у Хагу, а кога због одређених „заслуга“ и сарадње са њима а против интереса Срба, штити Запад!

  Кликни за увећани приказ

  „Српске новине Огледало“ су по други пут објавиле ово писмо у броју 77 среда 05.јули 2006.године на страни 24 и 25. Међутим, у јавности се знало за то писмо, али ретко ко је знао да је Ранђеловић под мистериозним околностима одмах после објављивања писма напречац умро! То писмо су преузели многобројни листови. Ко стоји иза смрти Новице Ранђеловића? На ово питање није тешко дати одговор. Али се нико није усудио да пита, јер је Драшковић у свим службама и структурама имао своју корумпирану мафију, која је радила за стране обавештајне центре. Да ли је Новица Ранђеловић уклоњен као опасан сведок по Вука Драшковића?! који је Драшковићу био камен око врата. Вук Драшковић се удварао Хагу, прогонећи све српске хероје и за испоруку Срба Хагу један је од најодговорнијих. Нико их није прогонио и тражио колико Вук Драшковић, чијим су залагањем многи Срби завршили у Хагу, а многе су вратили у лименим сандуцима. Зато да им се и он не придружи и испуни ово тестамент – писмо Новице Ранђеловица ?! Вука Драшковића што пре послати у Хаг! Јер ако је неком тамо место, онда он тамо треба да остане доживотно! И да одговора за сарадњу са многим криминалцима, са страним службама, за подвођење и силовање Српкиња, за пљачкање Србских кућа! Драшковића иначе финансира нарко- мафија и црногорска и шиптарска, а један од његовог обезбеђења био је познати нарко- дилер!

  ОТВОРЕНО ПИСМО

  Војвода Новица Ранђеловић у отвореном писму позива Вука Драшковића

  ВУЧЕ, АЈМО У ХАГ!

  Командант Србског комитског покрета који је заједно са Вуковим ратницима војевао по Хрватској, позива Вука Драшковића, врховног команданта Српске гарде да се заједно, добровољно предају хашком трибуналу и докажу да нису криви по командној одговорности.

  Господине Драшковићу, обраћам ти се са муком, болом и тешком мучнином у стомаку, изазваном твојим недоследним изјавама и поступцима, који не могу да нађу границе са којима би се граничиле. Да ли се граниче са незрелошћу, са малоумношћу, са издајством, или, пак, са слугењарством неком одређеном газди, или, можда, са удворништвом до чланкова, не могу одредити.

  Вуче Драшковићу, сећам се 1991. године, када си, користећи туђе новце, кренуо да формираш Српску гарду. Сећам се Белога, ти си га заборавио, сећам се Гишке и Госпића, и на њега си пљунуо. Њих си само величао и уважавао док си користио њихова средства и док су ти били од користи. Сећам се твојих говора на њиховим гробовима, сећам се како си својим говорима палио и дражио српску младеж, да су српске границе свуда тамо где су србски гробови, где су српске цркве и црквишта… свуда тамо где је са усташког ножа капала србска крв, ту су српске границе…

  Млади Срби – добровољци, гутали су сваку твоју реч, која им је грејала срца и палила крв да крену у одбрану српске нејачи, србских домова, србских цркава преко Дрине. То, са њихове стране, било је уреду. Они су били патриоте, отажбинољупци, а ти, ти си био профитер, и то двоструки ратни профитер – материјални и политички, а посебно што си био ратни хушкач – по мерилима које сада ти прокламујеш.

  Када си својим демагошким говорима запалио – пробудио љубав српске младежи према нацији и отажбини, решио си да то и уновчиш, да формираш своју партијску војску, Српску гарду.

  Ко је дао идеју за оснивање српске гарде?

  У рану вечер 4.6.1991. године, ти си свој план изложио Белом и Гишки. Они су то са одушевљењем прихватили. Прихватили су да то и финансирају. Нећу да улазим, нити, пак, да износим из којих су извора та средства. Ти се, Вуче, њих двојице само по средствима финансија сада сећаш. Данас бивши припадници Српске гарде, одлазећи на њихове гробове, проклињу дан када су упознали тебе и Дану. Њих двојица и цела Србска гарда служили су СПО-у, теби и Даници, као алиби, јер је гарда својатана, упркос пацифизму који сте ви проповедали.

  Ти си спремио гарду за преузимање власти, како ти то рече: „власти која се ваља по улици“. У том циљу си хтео и на скупштинском заседању 2.7.91. године да прогураш предлог о оснивању Српске војске, која ће у „једном даху да порази усташе“. Када ти предлог није прошао, твоја Србска гарда постала је паравојна формација, прва у Србији. Ти си и даље стајао и својатао гарду као партијску војску и око 1. септембра 1991. године је шаљеш у Хрватску, тачније на фронт код Госпића, под командом Божовића-Гишке.

  На сав глас си се, Вуче, гардом поносио, поносио си се њиховим борбама, погибијом Гишке и раније Белога. Формирао си паравојне формације, слао их на фронт, а са друге стране, позивао на сав глас на дезертерство из регуларне војске. Средства која су пристизала за гарду си задржавао, не дајући их онима којима су била намењена.

  Ко је Вуков командант Ли

  Господине Вуче Драшковићу, позната је твоја заборавност, па бих те зато подсетио да се сетиш како беше име право – Командант Ли, односно, ко то беше Командант Ли у Србској гарди, задужен за пребацивање и упућивање бораца у Славонију? Данас је тај командант највећи поборник растурања државне војске, државне тајне полиције, а некада је и сам био припадник и једне и друге, а за време командовања у Србској гарди био је уредник, а сада је у партијском гласилу СПО-а (србска реч). Да те подсетим, његово име и тада и сада је Богољуб Пејчић. Значи, командни трио у Србској гарди је био – Врховни командант и идеолог Вук Драшковић, Комесар – кадровик Даница Драшковић, Организациони командант Ли – Богољуб Пејчић. Данас сте сво троје велики противници војске и тајне полиције.

  Ваш је циљ напад на све што је србско, да би себе оправдали, а тебе спасли Хага и командне одговорности.

  Када је Ђорђе Бозовић Гишка погинуо у Госпићу, ти си покушао његову јуначку смрт да умањиш и припишеш је као убиство, организовано од стране војске – још тада си почео да рушиш ауторитет војске. Када је убијен Бели, 4.8.1991. године, ти и Даница сте побегли на море, у Будву, и тамо остали око месец дана.

  Обећао си да ћеш 9. октобра организовати демонстрације уколико се не открије убица Белога, то си обећао на митингу у Крагујевцу 15.9.1991. године. То обећање ниси одржао. Ниси одмах ни вратио БМВ БГ-10-16, који ти је Бели позајмио, него тек после четири месеца, и то тек када сте га слупали и направили штету од 15.000 ДЕМ.

  Зашто си, Вуче, одустао од потраге за убицом Белога?

  После Гишке, за команданта је постављен Лаиновић, човек који је осам пута био на ратишту и пар пута је рањаван. Засметао је теби и Дани зато што је одбио твој и њен захтев да довлачи оружје у Београд и покушај да Српску гарду одвоји од странке која је требала да за неког „деветог“ заврши прљав посао, па, ако успе, било би: „То је наша војска“, а ако не, „Ми са гардом немамо никакве везе“, тако си говорио ти.

  Страначка војска – паравојна формација

  Зашто су, по речима посланика Марковића, сви спискови гарде – гардиста, уништени?

  Твоја паравојна формација је у то време имала на ратишту око 850 бораца и сви су примали наређења од Лаиновића и твог Штаба.

  Баш због твог захтева да гарда довлачи оружје у Србију, пуковник Шпановић (частан србски официр) је и замрзнуо одлазак на фронт твоје паравојне формације.

  Штаб гарде, на челу са тобом и Даном, хтео је партијску војску са туђом децом на фронту, у грађанском рату и крвопролићу.

  Ти си, Вуче Драшковићу, са својом паравојском, званом Србска гарда, започео 3. септембра грађански рат у Хрватској, са усташама и ЗНГ-овцима. Зато и тебе, као врховног команданта Српске гарде, качи командна одговорност, а још више што је твоја гарда садејствовала са војском (ЈНА).

  На Светога Саву 1992. године, гарда је регистрована као удружење и уселила се у Теразије бр. 3.

  Ти , Вуче, и функционери СПО-а, више не идете ни на један гроб својих гардиста. Зашто?

  Да је Србска гарда страначка војска, цитираћу привременог команданта Ђорђа Божовића: „Видите, Србска гарда је војна организација, чији састав понајвише чине чланови СПО, Ројалистичког блока и Демократске странке… Тренутно нас има око 60.000, а спремних да сваког часа ступе у борбу има 7.000 бораца… Ти људи су прошли најтежу обуку. Обука се врши на неколико пунктова, а воде је најспособнији инструктори… Гарда се ствара по узору на француске легионаре, америчке ренжере и јеврејски Мосад… Од наоружања поседујемо све врсте пешадијског наоружања и 40 минобацача марке “Стинжер”. Тренутно у иностранству чека једна већа испорука оружја, па ћемо се потрудити да и то стигне на права места.“

  Закључујем, Вуче, наређивао си команданту Лаиновићу да довлачи оружје са ратишта у Србију, у иностранству си имао лагере наоружања, које је требало да стигне на права места. Зашто ти је требало то наоружање у Србији? Од кога ти је то наоружање на лагерима у иностранству? Ко је то финансирао?

  Закључујем, припремао си се за грађански рат, увозио си оружје, по принципу Шпегеља, значи концепција заједничка за покретање грађанског рата и разбијање државе, а са тим иде и крвопролиће, убиства, разарања и ратни злочини… Где је ту командна одговорност, где је ту одговорност за припремање и подстрекивање грађанског рата?

  Претио си у Новом Пазару: „Ко понесе турски барјак овом србском земљом, остаће и без барјака и без руке.“ Говорио си да ће само име „Србска гарда“ психолошки натерати Хрвате на капитулацију… Која је то, Вуче, одговорност?

  Где погибоше часни србски борци, припадници Српске гарде, Небојша Симић, Степан Шаманић, Раде Ловрић, Зоран Трбојевић… Док је оружје певало своју песму смрти, коју је делимично и твој штаб компоновао, дотле су ти сви били добри. Док си се њиховом храброшћу китио и на рачун њихове крви профитирао, били су ти добри. Патриоте, борци, хероји, хваљени, а сада?

  Када ти је неко рекао (вероватно онај, или они који су ти и давали оно оружје на лагерима по иностранству) – одричи се свега што је србско, па и Српске гарде – ти си то учинио и почео си да пљујеш на све србско, почев од СПЦ, па до србских генерала. Све на суд инквизиције, сви, сви, сви … а ти?

  И ти! Ти си, Вуче, стално био дволичан. Говорио си да се мора прекинути са ратом, јер ће бити крви до колена, а са друге стране, формирао си Српску гарду и слао је на фронт.

  Туђе паре и наша крв

  Твоја паравојна формација је финансирана из иностранства, међутим, постављам ти отворено питање: Да ли су, и у коликој мери, средства стизала до бораца којима су и била намењена? Само једна помоћ из Швајцарске, и то прва, од 20.000 швајцарских франака. Затим друга, од 30.000 франака у лековима. А трећа по вредности, највећа, где заврши она? О томе сведоче Јовица Михаиловић, Горан Бјелић и Драган Теофановић.

  Твоја ратнохушкачка демагогија привукла је и људе из иностранства, конкретно Србина Xерија Спасића из Канаде, који славно погибе у Ласлову.

  Гинули су борци Српске гарде часно, за српство и себе, а ти, ти си профитирао. То значи да си ратни профитер, ратни хушкач, оснивач паравојне формације, изазивач националне мржње и нетрпељивости, подстрекивач и потпирач грађанског сукоба на просторима бивше Југославије.

  Ти си одговоран за ратне злочине на просторима Хрватске, које су починили припадници Српске гарде. Командант гарде Звонко Осмајлић је уцењен на 270.000 ДЕМ од стране Туђманове владе.

  По тзв. командној одговорности, ти си, као оснивач, идеолог и врховни командант, одговоран, и као такав, сада, да би спасио себе од те одговорности, шаљеш друге (неодговорне) у Хаг. То је, Вуче, мизерно и кукавички. Одувек си био кукавица и лицемер.

  Посебно си одговоран за смрт бораца, чланова Српске гарде. Одговоран си за безброј рањених бораца и велики број инвалида. Бринеш ли сада о њима, да ли их обилазиш ти и „комесар кадровик“ Даница Драшковић?

  Не, свих њих сте се одрекли! Сада се њих стидите, а завели сте их и послали на кланицу! То је кривично дело! То је издаја!

  Одвео си их, својим обманама, својим борбено-хушкачким говорима, на бојиште, у рат, за који сада трубиш да је био бесмислен.

  Ондашњи режим је тврдио да Србија није у рату. Ти си тврдио да то није тачно. У праву си био, ти си Србију уводио у рат, својом приватном партијском војском.

  Твоје страначно гласило „Србска реч“, или, тачније речено „Антисрбска реч“, било је пуно националних усклика, борбених поклича, позива на обрачун са другим народима у бившој СФРЈ.

  Ти си, Вуче, тада био „Србин“, велики Србин. Сада си министар спољних послова државне заједнице. Неко је давно рекао: „Свако време има своје идиоте и сваки идиот има своје време.“ Твоје време најзад је дошло. Можеш сада свим Србима да ј… мајку, како ти газде кажу. Можеш да пљунеш на све и свакога, пљунуо си на своје команданте, пљунуо си на своју војску, пљунуо си и на себе, на своју посвету од срца написану на свом роману, који поклони генералу Павковићу „националном јунаку за успешну одбрану српства…“. Тако онда написа. А сада?

  Сви, сви, сви у ХАГ

  Вуче, теби је место, пре свих, пред свим судовима овога народа, па онда и тзв. међународним трибуналом у Хагу. Ти, који, као „велики Србин“ добро мислиш и желиш Србима, не дозволи да Србија буде твој талац. Иди тамо и објасни тим србским инквизиторима да српске патриоте не би прешле Дрину, да није било твојих ратнохушкачких говора, твог убеђивања да је српство у опасности од повампиреног усташтва, од нових Јасеноваца, Пребиловца, Голубњаче…, и тиме скини љагу са србског имена. Нека „свет“ схвати да је Вук крив, а не његови команданти, који више нису живи. Зашто? Били би они данас добри сведоци против тебе, јер су од тебе примали директна наређења.

  Ти си их, из само теби познатих разлога, повео у рат против Хрвата и муслимана.

  Генерали то нису, њих је у рат отерала службена обавеза, њих је у тај крвави посао послала врховна команда, а позвали су их терористи, сецесионисти и непријатељи српства, који су хтели насилно отимање србских територија, насилно протеривање Срба са својих огњишта, одвајање од своје вере, своје цркве и својих црквишта.

  Генерале је на посао одбране отерала власт у којој си био ти и твоја странка – покрет.

  Они су командовали државним оружаним снагама, а ти паравојним. Они из народног рачуна и за државни интерес, а ти из личног рачуна и за страначки интерес.

  Па, где је ту и чија одговорност? Да ли је ти видиш? Видиш је, Вуче, али не смеш да је видиш, газда ти је то забранио, и да не би погрешио, написао ти је: „генерали су криви и морају у Хаг… Генерали у Хаг, сви, сви, сви … повлачимо тужбу против НАТО, одмах, одмах, одмах…“

  Ја сам, Вуче, 16.6.1991. године, формирао Србски комитски покрет и са својим борцима отишао на фронт код Госпића 8.9.1991. године. Тамо је већ била Србска гарда.

  Мој Комитски покрет није био страначка војска. Тражио си више пута, преко Звонка Осмајлића[/б], да се ујединимо. Ја на то нисам пристајао, јер то је било неспојиво и то из више разлога.

  За разлику од твојих, моји конанданти јединица – чета су сви живи. Твоји команданти су сви мртви, а ти, као врховни командант, попут друга Тита, остаде једини жив – и ту ми нешто смрди. Њихова смрт много скрива, другачије би ти сада говорио да је бар неко од њих жив.

  Предајмо се Карли

  Касније смо, опет са твојом гардом, на многим ратиштима широм Хрватске и Босне заједно садејствовали без проблема.

  Моји борци Комите и ја, имали смо доста проблема са полицијом ондашњег режима Слободана Милошевића. Претрес станова, спречавање одласка преко Дрине, хапшења, привођења. Са мном су више пута разговарали и забрањивали ми организован одлазак на ратиште. Значи, нас, Комите, Србија није организовала и слала у рат, то је била наша лична ствар, одлазили смо у Крајину и Српску као добровољци – цивили. Тамо смо се стављали под команду њихове војске и наоружавали. Твоји борци су били у скупоценим униформама, које ни регистрована војска није имала, наоружани модерним пешадијским наоружањем обучавали се у више логора, добијали оружје из иностранства, обучавали их специјални инструктори… Војска која све то има, а паравојска је, како се то зове? По чему би могао да буде одговоран њен врховни командант, стратег и идеолог, која је и каква намена те и такве војске, зашто она служи и може да послужи? Како се кажњавају њени оснивачи у нормалној земљи?

  Вуче Драшковићу, врховни команданте Српске гарде – паравојне формације у држави која је имала регуларне оружане снаге и није била у рату ни са једном државом, ТИ и ЈА, као командант и оснивач Србско-комитског покрета, паравојне формације у миру и у држави која је имала регуларне оружане снаге и није била у рату ни са једном државом, добровољно ћемо се пријавити, ТИ први, а ЈА други, за одлазак у Хаг.

  Тамо ћемо доказати да нисмо одговорни, ни по једној тачки по којој би „требало да одговарамо“ по тзв. командној одговорности и да наши борци нису криви што су учествовали у грађанском рату на просторима бивше СФРЈ, већ смо их ми на то навели нашим говорима и убеђивањем да је српство угрожено од повампиреног усташтва и xихада, да то није било тачно, да смо их лагали да су Срби били угрожени, јер Срби нису били угрожени, Срби нису протерани, Срби нису затварани у логоре, српске куће нису спаљиване, српске цркве нису рушене, ни један Србин није убијен, ни један, ама баш ни један, све су то била самоспаљивања, самоубиства и добровољни одлазак из Хрватске и Босне у мајку Србију.

  Тиме ћемо, Вуче, доказати да остали Срби нису криви, а да тиме престају да буду таоци разноразних команданата и командне одгоВорности. Овако ти, Вуче, вичеш: „Држ′те лопова“.

  Наша је то света дужност. У противном, Вуче, сматраћу те као ратног профитера, ратног хушкача (јер, профитирао си тих година као велики Србин, велики националиста), као обмањивач српске националне омладине (а то си већ и доказао) и, на крају, као издајник по више основа. То ћу ја доказати.

  Грешан си, Вуче, и срећа је овога народа да твоја неће још дуго горети. То је наговестила и она воштаница у манастиру Хиландар.

  На крају, натераћеш ме да се упитам, а и неке да питам, откуд сад такав човек, који је одговоран (по командној одговорности) на месту министра, а остали командно одговорни у Хагу?

  Неко је одавно рекао: „Најгора је она птица која своје гнездо прља.“ За поједине људе ова, демократска, Србија требало би да буде, не само као начело, већ као институцију ОСТРАХИЗАМ, тј. удаљавање из националног јавног живота. Нарочито за оне који су, са гледишта очувања интереса, начела и установа србског друштва и државе – штетни. Овако, испада да србски народ не разликује добро од зла, неисправно од исправног, корисно од штетног. Данас је теже живети за српство него гинути за српство. Данас треба више куражи да се заузме став, него борбени положај.

  Војвода „Лужнички“ – Новица Ранђеловић

  Командант Комитских одреда, оснивач

  (http://srpskenovineogledalo.co.yu/. )

 2. Због чега се крило писмо др Бранке Јекић о Вуку Драшковићу као војна тајна

  Београд – Писмо је објављено у „Српским новинама – Огледало“.

  И Вуку бих помогла

  Обраћам Вам се са молбом да у Вашем цењеном листу објавите мој чланак

  у рубрици писма.

  Дочекала сам пензију са навршених 65 година и пуним радним стажом (и

  поред више соматских обољења). Виђала сам Вука Драшковића често на

  неуропсихијатријској клиници у ул. Др Суботића бр. 6, који је долазио

  код покојног Др Веселина Савића, шефа одељења на коме сам радила. Вук

  то најбоље зна због чега је посећивао Др В. Савића. Вероватно из више

  разлога. Не знам да ли је и Дана то чинила, не сећам се да сам је

  виђала.

  Критеријуми психијатријски и неуролошки, као услов за стицање инвалидитета

  Прве категорије су ми веома добро познати (ја сам

  специјалиста за неуропсихијатрију), стога предлажем, па можда и

  захтевам, да се изврши ревизија њене инвалидности.

  Можда се не бих тога сетила да дневна штампа није пуна Даниних и

  Вукових изјава о томе како би она била најпогоднија и најбољи директор

  државне безедности, јер би она разјурила, ухапсила, ликвидирала,

  демонтирала ”Милошевићеву злочиначко-терористичку” државну безбедност.

  После сваке изјаве овог брачног пара, уверена сам да они испуњавају

  све услове за инвалидност из психијатријског домена.

  Постављам себи питање, каква је то ова наша власт. Влада, скупштина,

  председници многобројних партија да толеришу, што је недопустиво у

  једној, заиста правној, држави. Мислим да је тај Вук на погрешном

  месту и хитно би требало да се нађе где му је место. Страхујем за

  српски народ, да ће оболети од Вуковог и Даниног вируса, што је

  познато као колективна психоза. Стога је неопходна превентива, коју

  треба да предузме министар здравља.

  Ако је код Дане установљена инвалидност Прве категорије, онда је она

  неспособна за обављање било какве активности, поготову од државног

  значаја.

  Патолошка мржња неизмереног интензитета доминира њиховим психичким

  функцијама. Она је дубоко уткана у њихова бића. Стога, спасимо младе

  нараштаје од таквих људи. Усмеримо их ка истинским вредностима, како

  би били здрави и способни да очувају ову напаћену Србију.

  Јединог ми брата, од 16 година, убили су четници на најсвирепији

  начин, а није био гоља, пробисвет, без биографије. Био је херој, који

  је пао за слободу свога народа.

  Када сам постала лекар специјалиста, један број четника сам лечила,

  јер код мене никад није постојала патолошка мржња и мржња уопште. Ако

  треба, и Вуку бих помогла!!!

  Др Бранка Јекић, Београд

  (srpskenovineogledalo.co )

 3. Подсећање : Драшковић позива Милошевића у рат и поздравља народ ‘’ папиним поздравом ‘’

  Вршац ( Србија ) јул 8

  Морамо бити спремни за догађаје у Хрватској , где су већ почели да пале , да руше , да кољу Србе – рекао је на промоцији Српског Покрета Обнове у Вршцу лидер покрета Вук Драшковић . Председник извршног одбора странке Милан Комненић позвао је Милошевића да стане на мегдан Туђману . а ако тако буде , најавио је он , СПО ће бити десно крило Милошевићу у борби против Туђмана и Рачана . СПО са скупа у Вршцу , упутио је захтев председнику Србије да ‘’ озбиљно закорачи преко Дрине , јер Србија није од Хоргоша до Драгаша , него свугде где су српске јаме , тамо где је проливена српска крв ‘’ .

  Како су пренели хрватски медији Ратовао би и у Хрватској – Вук Драшковић .

  Вук и Даница Драшковић Црногорка католиче Србе !

  http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=3269.0

 4. Pucano na Vuka u dnevnoj sobi?
  Danica loše gađa pištoljem!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend