Од Блерових савета и „деливеру јунита“ није остало ништа, Вучић већ три године аматерски импровизује решења за државну управу

0
(0)

САМО су Алфред Гузенбауер и Франко Фратини у саветничком тиму премијера Александра Вучића, док Доминик Строс Кан и Тони Блер нису више активни у тој улози – сазнају „Новости“.

Као могуће појачање помиње се и бивши немачки амбасадор у Београду Волфрам Мас, али нам наши извори преносе да његов ангажман још није договорен.

Према нашим информацијама, некадашњи аустријски државник Гузенбауер и италијански шеф диломатије Фратини и даље често долазе у Београд и својим сугестијама поспешују владине одлуке.

Они премијера и министре саветују у процесу европских интеграција, лобирају у Бриселу и европским метрополама за нашу земљу, организују састанке на разним нивоима са људима из ЕУ који су Србији веома битни у фази прикључивања ЕУ.

Како сазнајемо у Немањиној 11, Блеров програм „деливери јунит“ за ефикасније деловање министарстава, спроведен је у Влади, али сам бивши премијер Велике Британије више не учествује директно у њему.

Такође, ни некадашњи генерални директор ММF и економски стручњак Доминик Строс Кан, не посећује више кабинете српске Владе.

Било је најављено и да ће Лазар Крстић, по одласку са места министра финансија преузети саветодавну улогу у Немањиној 11, али се ни он од силаска с функције практично није појављивао у Београду.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић преко Зоране Михајловић поново отворено саботира изградњу гасовода кроз Србију

0 (0) Након што је влада јуче повукла предлог закона о давању гаранција за кредит …

У трци за патријарха 15 кандидата: Вучић „ровари“ преко Селаковића

4.8 (10) Нови 46. поглавар СПЦ требало би да буде изабран у уставном року од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend