Од данас афирмација злочина над Србима – у Београду

0
(0)

Фестивал „Месец дана Приштине у Београду“ почиње данас у главном граду Србије и трајаће до 26. јуна, саопштили су организатори.

Током фестивала млади филмски и позоришни уметници, књижевници, сликари, музичари и други уметници и активисти са Косова имаће прилику да представе своје радове публици и „колегама“ у Србији.

Током овог, пре свега фашистичког и политичког фестивала, инсистираће се на „независном“ Косову, промовисаће злочини, прогон и суровост над Србима као афирмативне и пожељне појаве, пре свега апсолутним негирањем истих и приказивањем развоја шиптарске заједнице од „репресивног“ (времена када су као терористи некажњиво убијали, силовали и палили све српско на КиМ) па до данас када више нема Срба у готово ни једној урбаној средини осим сверног дела Косовске Митровице. Афирмација прогона Срба на насуровије начине представља изворне фашистичке вредности и потврђивање неопходности злочина и теоризма баш у граду у коме је министар полиције јуче изјавио да ће српски народ бити заштићен од тероризма.

Из представе „Ромео и Јулија“. Централни део сценографије представља изломљени крст, као и на логоу Хелсиншког одбора где је чак приказано распеће. Нека све то буде „случајно“ али када знамо да и они активно учествују у „међуверском“ дијалогу кога промовише узурпирана епархија рашко – призренска, на чијем је челу незаконито Теодосије који такође ради на формирању „независног“ Косова, онда је јасно да о случајности нема говора.

Шиптарска ликовна сцена несрећно се назива „приштинском“ иако ни један српски уметник неће бити заступљен и поред тога што већ дуже од 70 година у том граду функционише Факултет уметности који је због животне угрожености студената и запослених, као и све друге институције по окупацији Косова и Метохије, измештен.

У Галерији 12 Хаб биће одржан и већи део дебатног програма, па ће тако 10. јуна бити одржана трибина “О чему пишу код вас? Колико познајемо књижевност и културу суседа”, 19. јуна тема је “Друштвено одговорно позориште на Косову и у Србији”, а 25. јуна биће речи о положају жена и патријархалним вредностима у култури и уметности.

Хелсиншки одбор

Фестивал организује Хелсиншки одбор за људска права у Србији у сарадњи са Либерално демократским центром из Приштине а финансијски потпуно подржан од Европске Уније. Наравно, догађај се поклапа са датумом повлачења српске војске са Косова и Метохије и периодом најстрашнијих злочина над Србима са Косова и Метохије. За те злочине нико никада није одговарао иако су починиоци познати а догађајима попут овог фестивала такве појаве се афирмативно представљају као изузетно пожељне.


Припремиле: КМ Новине
фото: КМ Новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићев режим је младе људе довео у безнађе: Изгубљене генерације Србије

5 (2) Већина младих у Србији је у безнађу и не верује ником од политичара, …

Генетско порекло староседелаца Хелма – Балкана

4.3 (34) На писање наредне кратке анализе навео нас је велики број питања везаних за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend