ТЕШКА БЕДА: Трећина пензионера у Србији преживљава са 15.000 динара

0
(0)

Ни најстарији грађани Србије немају исти стандарад, разлике између највеће и најниже пензије веће су од десет пута.

Шест пензионера у Србији месечно прима између 110.000 и 120.000 динара, што је и 12 пута изнад најниже пензије на коју је принуђено око пола милиона најстаријих грађана. Пензионерима са највишим примањима на сваких месец дана на рачун леже и пет пута више новца него онима који инкасирају просек од 23.169 динара. Најнижа пензија из редова запослених је 13.288 динара, а код категорије пољопривредника око 10.000 динара.

Процењује се да највеће пензије примају припадници полиције, и то пензионери из категорије специјалаца, који су при обрачуну бирали по десет најбољих узастопних година радног стажа. Најдебљим чековима могу да се похвале и војни обавештајци, али и некадашњи радници Управе за кривичне санкције, бивши радници савезних министарстава… По просеку се високо котирају и академици.

У Србији је тренутно нешто више од 1,7 милиона пензионера. Најсиромашнији су новопазарски пензионери са просечним примањима од 16.590 динара. Са 29.143 динара, односно 27.787 могу се похвалити Београђани и Новосађани чији просек важи за најбољи у држави.

 

Сузана Лакић, Блиц

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПСИХОПАТА опет поручује да неће бити смањења плата и пензија а лаже чим зине!

3.7 (3) СРБИЈА ће поднети кризу због короне, не лако, али лакше него друге земље …

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: У Србији незапосленост и сиромаштво, плате ниске, пензије још ниже! Вучића не руши неспособна опозиција

4.4 (85) У Србији “ауторитарном систему не жели да се потчини танки слој образованих људи …

2 Коментара

  1. ko im kriv kad negledaju vucica

  2. Пензионере, шта очекујете, да Вас туђин почеше тамо где Вас сврби. Крaјње је време да се тргнете и пробудите, да у тој пробуђености сватите и разумете да решење је у Вама, решење зависи само од Вас, а то решење је да искорачите ка удруживању и самоорганизовању. Оваквим Вашим искораку може сe за 4 месеца да донесе комплетан преокрет у Вашем животу, животу ка мирном, поузданом, разноврсном по Вашем личном избору и животу пензионера у пуном значењу и осликавању пензионера. Ја сам пензионер већ трећа година и отишао сам у пензију после 41 годину перманентног рада, моја пензија је једва 30 хиљада динара, а да сам ових 41 годину радног стажа уплаћивао у „Винер Брокер Беч“ сада би био на Хавајским отоцима, зато сам данас на Ади Цингалији. Постоји начин да за ових 4 месеца комплетно преузмео располагањем и управљањем целог ПиО фонфа Србије а да би смо то постигли, сви до задњег како пензионери тако и обавезници морамо да се удружимо и самоорганизујемо. Несмемо имати безброј пензионерски партија које нас тако раздвојени и уситњени доводе само да наша оштрица се отупи. Ако сте спремни као што сам ја спреман да се удружим са Вам, тако да и Ви прихватите овај мој позиов и да се и Ви удружите самном, за овакв вид удруживања нам треба тих 4 месеца да заокружимо своју енергију, своју моћ и у комплетном удруживању и самоорганизовањеу преузмено ПиО гфонд Србије. Новац из ПиО фомда Србије није испарио само се је преливањем осиромашио фонд до овакве данашње ситуације. Можемо да их надмудримо и да их све санкционишемо под једним јединим предусловом а то је да у оваквом броју удружених обавезника и корисника ПиО фонда Србије ставимо комплетни опозив свих у ПиО фонду Србије од вратарам па све до директора. Не да морају већ ће се утркивати у полагању рачуна по чијем налогу и заповести су крчмили новац и фонда. Све се да урадити и то се може све постићи само удружени и самоорганизовани обезбедићемо лако и врло брзо пензије да нико неће имати мању пензију испод 400 евра у динарској против вредности ма колико имао радног стажа. Ово је реалност и стварност и удружени можемо ово постићи. Ипак ћу да Вас подсетим на једну стару крилатицу а она гласи; „Једна ласта не чини пролеће“. Ово је позив за Удруживање, позз. ДРАГАНешковић e-mail.:[email protected]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *