Од Ер Србије праве лоукост компанију која ни под каквим условима није конкурентна!

0
(0)

Сва путовања Ер Србијом после 1. марта (осим за Њујорк) од јуче могу да се резервишу по новом тарифном систему, уместо обичне економске и бизнис цене, национална авио-компанија одлучила је да уведе чак три економске тарифе и једну бизнис.

Путници ће тако моћи да бирају хоће ли да се возе у најјефтинијој „белој“ економској класи која дозвољава само ручни пртљаг не тежи од осам килограма, нешто скупљој „плавој“ тарифи која нуди могућност додатног пртљага не тежег од 23 килограма или најскупљој варијанти међу економским ценама – „црвеној“, која нуди додатне могућности – оброк, бесплатну промену датума, резервацију седишта унапред и слично.

Тако на пример већ сада на сајту Ер Србије може да се резервише лет 19. марта за Беч. У белој тарифи цена карте за овај лет је 8.243 динара, у плавој је 10.626, а у црвеној 16.583 динара. Исти лет током фебруара кошта од 11.930 динара. Лет до Париза само уз ручни пртљаг кошта за исти овај датум 15.749 динара, они који морају да путују са кофером платиће 18.131 динар, док они који желе и ручак и друго послужење морају да издвоје 24.684 динара. Цена у бизнис класи на овом лету је 33.000 динара. Лет током фебруара за престоницу Француске кошта од 19.680 динара.

Лет из Београда за Тиват, на пример, нема у понуди белу тарифу, али цена лета у плавој је 7.052 динара, исто колико је и цена лета до ове црногорске дестинације током фебруара. За већи ниво услуге, онај у црвеној зони, до Тивта треба платити 11.817 динара.

– Од 24. јануара Ер Србија примењује нови тарифни систем који би требало да путницима пружи већи избор приликом куповине карте и омогући им путовања према њиховим потребама. Овакав концепт се у авио-саобраћају назива хибридним јер представља прелазни облик између лоу-кост концепта и класичног концепта у коме се путницима уз све тарифе пружа пуна услуга – наводи се у саопштењу ове компаније.

Како преноси портал авиатица.рс, многе авио-компаније су одавно већ увеле овакав хибридни концепт на својим европским летовима, попут Аегеан Аирлинес, Адриа Аирwаyс, АирБалтиц, Брусселс Аирлинес, СWИСС-а.

Сребрна бизнис тарифа
Ер Србија уводи и бизнис силвер тарифу која садржи све исто као и „црвена“ тарифа уз додатак приоритетне пријаве за лет, коришћења брзе траке за пролаз на аеродрому, приоритетног укрцавања, као и приоритетне испоруке пртљага. Путници са картом купљеном према овој тарифи такође могу да предају два комада пртљага и да понесу две ручне торбе, а на аеродрому у Београду ће имати бесплатан приступ Аир Сербиа Премиум салону.

Разлика
У досадашњем, тренутно актуелном тарифном систему Ер Србија је нудила четири различите тарифе, од којих је најјефтинија, на примеру лета Београд – Беч била 11.936 динара, за 3.700 динара више од најјефтиније карте у новом систему. С тим што је у старом, уз ручни, дозвољен и пртљаг не тежи од 23 килограма, а у новом није. Међутим, по новом систему најскупља карта у економској класи до Беча је 16.500 динара, што је готово дупло мање од 31.118 динара, колико тренутно кошта карта до главног града Аустрије у тарифи „економи фридом“. Управо та тарифа, по ономе што нуди путницима, у потпуности одговара новој „црвеној“ тарифи.

Љ. Буквић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Болесна Вучићева услуга браћи арапима и поклон Етихаду: Пијте браћо, све Србија плаћа

5 (5) Србија је кроз директне субвенције већ уложила око 100 милиона евра у „Аир …

Да ли је Етихад пред повлачењем из Ер Србије?

3 (2) Потпредседница Владе Србије и министарка саобраћаја Зорана Михајловић поновила је да држава разматра …

2 Коментара

  1. Za Nju Jork ne vazi jer na toj liniji putuju oni koji su oslobodjeni placanja karat!

  2. Jos uvek je preskupo. Samo neka tako nastave. Unistice sve do temelja. Srbija se od ovog zla nece decenijama oporaviti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *