fbpx

Од следеће недеље поскупљују цигарете

0
(0)

ВЕЋ од понедељка цигарете ће се нудити по новим већим ценама. Тада ће за 10 динара поскупети паклице из врањске фабрике „Бритиш америкен тобако“, а крајем недеље стижу и нове цене за цигарете из нишког „Филип Мориса“. Поскупљење је последица усклађивања акциза по новом акцизном календару.

Одлука о повећању цена цигарета из „Филип Мориса“ објављена је у „Службеном гласнику“, док је поскупљење из БАТ најављено средином јуна. Цигарете из нишке фабрике поскупљују 7. јула, а из врањског БАТ 3. јула.

Тако ће паклица „бонда“ од наредног петка коштати од 210 до 230 динара. За „честерфилд“ ће бити потребно од 230 до 250 динара, док је „дрина“ 240 до 250 динара. Нова цена „ЛМ“ је 220 до 240 динара, док је „марлборо“ 300 до 310 динара.

Према ценовнику БАТ, паклица „пал мала“ коштаће 230 динара, за „лаки страјк“ биће потребно најмање 240, а цена иде до 260 динара. Међу најскупљим цигаретама из ове фабрике дувана је „кент“, чија цена 340 динара. Како је БАТ власник и „Творнице дувана Ровињ“ поскупљују и њихове цигарете. За паклицу „ронхила“ од 3. јула биће потребно 250 динара.

Нови акцизни календар за цигарете важи до 2020. Усклађивање акциза и даље ће се рачунати у јануару и у јулу. По новом календару, специфична акциза је „тешка“ 1,5 динара и цену паклице до сада је „оптерећивала“ са 64 динара. Од 1. јула до краја ове године држава ће од сваке паклице узимати 65,50 динара.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Струја од данас скупља

5 (1) Електрична енергија за домаћинства од данас је скупља за 3,9 одсто, што ће …

Нове цене за Београђане: Годишње за рачуне 4.200 динара више

4.8 (5) ПОСЛЕ информације да ће рачуни за струју бити виши за 3,9 одсто, до …

Један коментар

  1. ponestalo vodji para,svaki dan cujemo kako su cigarete krive za sve bolesti,pa sti ih zakonom ne zabrane kao i drogu…cigare su jedna od najvecih provala za bolesti,to je samo maska za nametnute bolesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *