Oдбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио да се поништи докторат Синише Малог

Oдбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио да се поништи докторат Синише Малог

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду доставиће Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавању доктората у случају министра Синише Малог јер је једногласно утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду, изјавила је данас ректорка Универзитета Иванка Поповић. Она је новинарима казала да је Синиша Мали прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора.

Поповић је казала да је Одбор за професионалну етику на седници констатовао да предложену меру јавне осуде декан Факултета није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана факултета, јавља Бета.

Мали је учинио повреде из члана 22. Кодекса професионалне етике, јер је у делу дисертације дословно преузимао текстове односно целе пасусе из текстова других аутора, без навођења имена тих аутора, рекла је Поповић.

Наставно-научно веће Факултета организационих наука (ФОН) усвојило је 28. октобра извештај Етичке комисије ФОН-а о докторској дисертацији министра финансија Синише Малог, којим се утврђује постојање „неакадемског понашања”, и предложило изрицање мере јавне осуде за спорни докторат.

Докторат Малог доведен је у питање пре пет година када су га универизитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада.

Мали: Интересује ме буџет, о докторату у наредним данима

Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је данас поводом одлуке Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду да је за њега данас тема Предлог буџет за 2020. годину и додао да ће о докторату говорити у наредним данима.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Мали остаје плагијатор, одбијено понављање поступка

Мали остаје плагијатор, одбијено понављање поступка

Сенат Универзитету у Београду одбацио је као недозвољен захтев адвоката министра финансија Синише Малог за …

АЛЕКСИЋ објаснио како Вучић зарађује: Купи хектар за 4700 евра, а прода за 200.000 (видео)

АЛЕКСИЋ објаснио како Вучић зарађује: Купи хектар за 4700 евра, а прода за 200.000 (видео)

Правни тим Народне странке поднеће захтев за поништавање приватизације Пољоприведног комбината Београд (ПКБ) и раскид …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *