fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Oдбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио да се поништи докторат Синише Малог

Oдбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио да се поништи докторат Синише Малог

5
(1)

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду доставиће Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавању доктората у случају министра Синише Малог јер је једногласно утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду, изјавила је данас ректорка Универзитета Иванка Поповић. Она је новинарима казала да је Синиша Мали прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора.

Поповић је казала да је Одбор за професионалну етику на седници констатовао да предложену меру јавне осуде декан Факултета није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана факултета, јавља Бета.

Мали је учинио повреде из члана 22. Кодекса професионалне етике, јер је у делу дисертације дословно преузимао текстове односно целе пасусе из текстова других аутора, без навођења имена тих аутора, рекла је Поповић.

Наставно-научно веће Факултета организационих наука (ФОН) усвојило је 28. октобра извештај Етичке комисије ФОН-а о докторској дисертацији министра финансија Синише Малог, којим се утврђује постојање „неакадемског понашања”, и предложило изрицање мере јавне осуде за спорни докторат.

Докторат Малог доведен је у питање пре пет година када су га универизитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада.

Мали: Интересује ме буџет, о докторату у наредним данима

Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је данас поводом одлуке Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду да је за њега данас тема Предлог буџет за 2020. годину и додао да ће о докторату говорити у наредним данима.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орден „Маломученика“

5 (12) Србија је земља у којој тешко да нешто може да нас изненади. Одавно …

Случај пљачкања уништене Привредне банке и афера Фармаком: „Радили смо искључиво по налозима државе”

5 (1) Суђење због „ненаплативих“ кредита које је Привредна банка одобравала Фармакому траје већ четврту …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *