Одложен пријем пацијената који нису хитни свим војноздравственим установама

5
(2)

Министарство одбране саопштило је данас да је пријем нових пацијената, чије здравствено стање не захтева хитну интервенцију, одложен у свим војноздравственим установама – Војномедицинској академији, војним болницама Ниш и Нови Сад и Центру војномедицинских установа.

Како се наводи, у складу са Одлуком Владе Републике Србије о увођењу ванредног стања, у циљу заштите здравља грађана, војноздравствене установе у наредном периоду функционисаће са извесним прилагођавањима актуелној епидемиолошкој ситуацији.

„Све операције, прегледи, стоматолошке интервенције и дијагностичке процедуре, осим у хитним случајевима, као и у случајевима започетог лечења, дијагностике и стоматолошких интервенција за које постоји стручно медицинско оправдање, одлажу се за период од 1. јула 2020. године до даљег, а о томе ћете бити накнадно обавештени. Ова мера предострожности и заштите преноса заразе у систему војног здравства односи се и на послеподневни рад Војномедицинске академије”, стоји у саопштењу.

(Фото Бета)

Додаје се да ће заказивање прегледа у наредном временском периоду бити регулисано искључиво према хитним медицинским индикацијама.

„Управа за војно здравство донела је одлуку о издавању рецепата за период од шест месеци. Осигураницима Фонда СОВО изабрани лекар издаваће рецепте за шест месеци, а лекови ће моћи да се подигну на месечном нивоу”, стоји у саопштену.

„Рецепте од изабраног лекара, као и лекове из апотека, за пацијенте старије од 65 година, пацијенте који болују од тежих хроничних болести, као и непокретна лица, могу подићи чланови породице односно лица која на увид донесу адекватну документацију војног осигураника (личну карту, здравствену књижицу, медицинску документацију)”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је продужен и рок важења конзилијарних мишљења издатих у војноздравственим установама, са досадашњих шест на 12 месеци.

„Молимо пре свега осигуранике Фонда СОВО, али и све грађане заинтересоване за лечење у војноздравственим установама, да се придржавају инструкција Владе Републике Србије током ванредног стања у нашој земљи”, пише у саопштењу Министарства одбране.

ПОлитика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РАСУЛО: Радницима на ВМА плате испод минимума, немају слободан дан, а инспекцији забрањен приступ!

0 (0) Након пријаве да радници Војномедицинске академије (ВМА) у Београду годинама раде на привременим …

Ненад није јео 6 дана, па завршио на ВМА: „Не могу да једем, кад знам да деца немају“

0 (0) – Ненад ради као молер, добар је човек и мој први комшија. Тај …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend