Смењени начелници са ВМА који су подржали проглас „Уједињени против ковида“

5
(5)

Начелници две клинике и једног института са Војномедицинске академије (ВМА) смењени су са својих функција, а решења о смени уручена су им у среду, 16. септембра, сазнаје Н1 из извора блиских сада већ бившим начелницима.

Смењени су начелник Института за медицинска истраживања проф. др сц. мед. Данило Војводић, начелник Kлинике за ургентну интерну медицину проф. др Слободан Обрадовић и начелница Kлинике за кожне и полне болести проф. др сц. мед. Лидија Kандолф Секуловић.

Званичну потврду ове информације, наводи Н1, нисмо успели да добијемо, а према нашим изворима, у последњих неколико дана смењено је укупно седам начелника са ВМА.

Оно што је заједничко свим смењеним начелницима јесте њихова подршка отвореном писму које су Влади Србије и осталим надлежним институцијама упутили лекари окупљени у групи „Уједињени против ковида“, пише Н1.

Kако је Н1 подсетио, група од 350 лекара у прогласу објављеном 21. јула оштро се оградила од републичког Kризног штаба за борбу против ковида-19 и затражила његову смену, наводећи да се Србија нашла у јавно-здравственој катастрофи.

Почетком септембра, иницијатива „Уједињени против ковида“ прерасла је у удружење грађана истог назива, а број лекара који су својим потписима подржали отворено писмо повећао се на скоро 3.000.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Патријарх Иринеј примљен на ВМА

0 (0) Патријарх српски Иринеј примљен је, на Војно медицинску академију у Београду, у четвртак …

Пацијенти истерани из ВМА због Бабића

0 (0) Сви пацијенти из одељења на трећем спрату Војно-медицинске академије морали су напусте ту …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend