Одмори мало болан Бакире!

БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да Босна и Херцеговина није држава онаква какву би, како је рекао, желели и за какву се залагао његов отац Алија, али је она, пре свега, опстала и иде у правом смеру, али преспоро.

У случају да Република Српска крене путем Каталоније и прогласи независност, Изетбеговић за Дојче веле каже да ће радити оно што ће радити све патриоте у тој земљи – „бранити оно на шта смо стекли право борбом од 1992-1995. па и самим Дејтонским мировним споразумом”.

„Хајде да окренемо питање: како ће они поцепати БиХ?”, запитао је бошњачки члан Председништва.

„Дејтонски мировни споразум је на нашој страни, историја је на нашој страни, Устав је на нашој страни, интерес земаља на Балкану укључујући и Србију је на нашој страни. Интерес Европе – да нема поново рата у БиХ, затим на Балкану, јер га је једном добила из овог истог града пре 103 године – на нашој је страни. Имаћемо све те силнице на нашој страни да се једна таква авантура не деси”, рекао је Изетбеговић.

Говорећи о сценарију отцепљења Републике Српске, рекао је да ће већина бити на страни одбране територијалног интегритета БиХ.

„Ако произведу друго полувреме, мислим да ће они који га произведу изгубити – надам се политички, а не војно”, рекао је Изетбеговић, јавља Дојче веле.

Танјуг

Актуелно

Стране обавештајне службе: Бошњаци се тајно наоружавају

У ДОКУМЕНТУ страних обавештајних служби, говори се о плановима и активностима о наоружавању паравојних структура …

Додик: Гориво је у Српској 9% јефтиније него у ФБиХ, 29% него у Србији и 36% него у Хрватској

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Српска оспоравала план одбране БиХ, а …

Један коментар

  1. Pa i ti i babo ti ste se oduvijek zalagali za ID bes drugih vjera u njoj. Ocito da nije takva. Nece iz nje ni Hrvati ni Srbi pa vam pobrkase racune

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons