Одмори мало болан Бакире!

БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да Босна и Херцеговина није држава онаква какву би, како је рекао, желели и за какву се залагао његов отац Алија, али је она, пре свега, опстала и иде у правом смеру, али преспоро.

У случају да Република Српска крене путем Каталоније и прогласи независност, Изетбеговић за Дојче веле каже да ће радити оно што ће радити све патриоте у тој земљи – „бранити оно на шта смо стекли право борбом од 1992-1995. па и самим Дејтонским мировним споразумом”.

„Хајде да окренемо питање: како ће они поцепати БиХ?”, запитао је бошњачки члан Председништва.

„Дејтонски мировни споразум је на нашој страни, историја је на нашој страни, Устав је на нашој страни, интерес земаља на Балкану укључујући и Србију је на нашој страни. Интерес Европе – да нема поново рата у БиХ, затим на Балкану, јер га је једном добила из овог истог града пре 103 године – на нашој је страни. Имаћемо све те силнице на нашој страни да се једна таква авантура не деси”, рекао је Изетбеговић.

Говорећи о сценарију отцепљења Републике Српске, рекао је да ће већина бити на страни одбране територијалног интегритета БиХ.

„Ако произведу друго полувреме, мислим да ће они који га произведу изгубити – надам се политички, а не војно”, рекао је Изетбеговић, јавља Дојче веле.

Танјуг

Актуелно

БиХ: Масовна туча међу мигрантима у Бихаћу

У импровизованом центру за смештај илегалних миграната у Бихаћу дошло је до озбиљног физичког сукоба …

Општи избори у БиХ: До 15 сати излазност 37,21 одсто

У Босни и Херцеговини данас су општи избори на којима ће грађани БиХ бирати чланове …

Један коментар

  1. Pa i ti i babo ti ste se oduvijek zalagali za ID bes drugih vjera u njoj. Ocito da nije takva. Nece iz nje ni Hrvati ni Srbi pa vam pobrkase racune

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons