фото: А. Јовановић

ОГОРЧЕНИ МЕШТАНИ И ЕКОЛОЗИ: Борба против изградње МХЕ добила овај епилог

5
(10)

МЕШТАНИ бабушничког села Ракита у Влашким планинама и активисти еколошког удружења „Одбранимо реке Старе планине“, данас ће извадити цевовод у који би Ракитска река требала да буде спроведена ради производње струје у приватној МХЕ „Звонце“.

Ово је, за сада, епилог трогодишње борбе мештана Раките и приватног инвеститора који се одлучио на градњу МХЕ, упркос чињеници да није прибавио многобројне дозволе, али и упозорењу надлежних еколошких инспекција да сам извади цевовод и комплетан кањон Ракитсте реке врати у првобитно стање.

Комплетан „предмет“ везан за овај спор је у Управном суду, а мештани и еколози кажу да би се пуштањем у рад овог штетног објекта уништио кањон поменуте река, односно флора и фауна у дужини од преко 2 километра и тиме би се дефинитивно ставила тачка на туристичку, економску и демографску будућност овог краја, који је већ празан-ради користи појединца.

Своје присуство у Ракити за суботу 15. август најавила је и полиција која ће снимати догађај, како би могла да поступа у складу са Законом о полицији, али и о заштити здравља и безбедности људи.

Како сазнајемо свој долазак у Ракиту најавили су и еколози из других градова Србије. Период изградње овог објекта обиловао је инцидентима мештана са приватним обезбеђењем инвеститора.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Такав је режим у Србији. Чим осети чврсто он се повлачи. Наравно, под условом да нијењ угрожена власт АВ. У том случају се не бирају средства како та власт да се заштити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend