Општа и масовна блокада путева у суботу биће много дужа и шира од најављене!

Општа и масовна блокада путева у суботу биће много дужа и шира од најављене!

Савез еколошких организација Србије (СЕОС) саопштио је данас да ће блокада путева у суботу, почев од 14 часова, трајати дуже од једног часа (није ограничена као што је првобитно најављено), као и да ће се огранизовати на различитим локацијама широм Србије.

СЕОС је навео да и даље изражава неслагање с планирањем отварања већег броја рудника литијума, Законом о референдуму, Законом о експропријацији, приватизацијом и интензивном експлоатацијом природних ресурса.

„Председник Александар Вучић је потписао Закон о референдуму и народној иницијативи. Обећали смо да ћемо у том случају опет блокирати путеве у Србији. Реч се мора држати, тако да ћемо у суботу у 14 часова одржати обећање. Позивамо градјане Србије да нам се придруже и подрже ову акцију. Овога пута блокаде ће трајати дуже од једног часа и биће на ширем подручју Србије“, стоји у саопштењу.

СЕОС је позвао полицију да заштити народ од сваког насиља и да спречи инциденте.

„Председник Вучић је јуче индиректно најавио на конференцији за штампу да припадници МУП-а неће реаговати, а поједина удружења блиска власти позивају на насиље и тиме још више дижу тензију. У том светлу, истичемо да ће грађани мирно и достојанствено изразити своје незадовољство, а за сваки евентуални инцидент биће одговорна власт која нема слуха да разуме бригу народа за опстанак Србије, већ га бахато понижава и прети реакцијом полиције“, наглашава СЕОС у саопштењу.

Еколошка удружења захтевају да се утврди одговорност свих учесника инцидента на мосту у Шапцу и да се похапсе „иницијатори и егзекутори“.

„Захтевамо и да се утврди одговорност свих учесника инцидента на мосту у Шапцу и да се похапсе иницијатори и егзекутори, да се реше проблеми пољопривредника на Моравском коридору и у околини. Листа локација биће накнадно објављена.
СЕОС – Знамо да не дамо!“

Извор: Бета, Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Слободан Рељић: Независно судство! Али од кога?

Слободан Рељић: Независно судство! Али од кога?

Сад смо у прилици да гледамо докидање „треће гране власти“. Судство ће се претворити у …

У суботу протест у Београду код Сава центра, блокада и код граничног прелаза крај Лознице

У суботу протест у Београду код Сава центра, блокада и код граничног прелаза крај Лознице

Адвокат Данијела Несторовић, један од оснивача покрета Еколошки устанак, каже да ће у суботу бити …

Један коментар

  1. Treba da se blokira rad ministarstva, skupstine, javne ustanove, auto putevi a na gradjane koji idu na posao za 30 hiljada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *