СЕЋАЊЕ НА РУСKОГ ДОБРОВОЉЦА! У част Алберта Андијева турнир у прецизном гађању!

СЕЋАЊЕ НА РУСKОГ ДОБРОВОЉЦА! У част Алберта Андијева турнир у прецизном гађању!

У знак сећања на руског добровољца Алберта Андијева, који је средином марта преминуо од короне, за викенд се у Земуну одржава први Меморијално – хуманитарни турнир у прецизном гађању

Свечано отварање турнира заказано је за петак 3. децембар у 10 часова у стрељани „Драгон Схоотинг“, у ТЦ „Змај“ бр 18, на аутопуту за Загреб.

У суботу, 4. децембра, од 10 часова планиран је такмичарско – ревијални део, као и проглашење најуспешнијих такмичара.

У недељу, у 19 часова , турнир ће бити и званично затворен. Kотизација за учешће на турниру је 1.000 динара, а половина пруикупљених средства намењена је деци угрожених бораца.

Организатори турнира су стрељана „Драгон схоотинг“, Удружење Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“ и Удужење ветерана Посебних јединица полиције.

Рус Алберт Ахсарбекович Андијев, пореклом из Јужне Осетије, који је 1999. прешао хиљаде километара да би помогао Србима у борбама на Kосову и Метохији, преминуо је у болници у Батајници 14. марта ове године од вируса корона.

По доласку на Kосово и Метохију, Алберт Ахсарбекович Андијев распоређен је као снајпериста у 549. моторизовану бригаде, која је бранила државну границу према Албанији и Македонији у дужини од 150 километара.

У борбама на Kосову и Метохији, руски добровољац је изгубио десно око, али је одлучио да остане у Србији.

Информер.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *