Насловна / Свет / Европа / Орбан: Циљ да антиимигрантске снаге превладају у свим институцијама ЕУ

Орбан: Циљ да антиимигрантске снаге превладају у свим институцијама ЕУ

БУДИМПЕШТА – Циљ Мађарске на предстојећим изборима за Европски парламент је да „антиимигрантске снаге” постану већина у свим институцијама Европске уније, укључујући ЕП и Европску комисију, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан, који је на априлским изборима освојио трећи узастопни мандат, водећи кампању засновану на антиимигрантским политикама, предвидео је да ће у Европи постојати две цивилизације – једна која гради своју будућност на мешаној исламско-хришћанској коегзистенцији и друга у Централној Европи која ће бити само хришћанска, преноси Бета.

„У наредних 15, 20 година миграција ће бити најважније судбинско питање на континенту, и у оквиру тога и у Мађарској”, рекао је Орбан новинарима.

Он је казао и да полаже „велике наде” у сарадњу Италије и Пољске, чије се владе противе имиграцији, и додао да десничарског италијанског министра унутрашњих послова Матеа Салвинија и даље доживљава као „свог хероја”. Салвини је јуче био у Варшави, у покушају да направи савез са владајућим пољским популистима уочи избора за ЕП у мају, и изразио наду да ће „италијанско-пољска осовина” заменити актуелну „француско-немачку осовину”.

Док је Салвини рекао да се са лидером пољских конзервативаца Јарославом Качињским сагласио у највећем броју питања, поједини званичници Пољске данас су изразили резерве према Салвинију ког у тој земљи виде као превише пријатељски настројеног према Русији. Они су навели да споразум са Салвинијем није постигнут и да је договорено само да састанци и консултације буду настављени.

Политика.рс

Актуелно

Кикинда: Мигрантима на услузи рачунари, теретана, радионице… (видео)

Представници републичког Комесаријата за избеглице и миграције посетили су Прихватни центар у Кикинди. Како истичу, …

САД деградирале дипломатски статус ЕУ, Брисел изненађен

Сједињене Америчке Државе недавно су, изненада, деградирале дипломатски статус представништва ЕУ у Вашингтону, а да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons