понедељак , 21 септембра 2020

Орбан: Мађарска мора бити мађарска – неће Брисел управљати нашим унутрашњим стварима

0
(0)

МАЂАРСКА је увек била проевропска земља. Ми и даље бранимо праве вредности Европе, а ЕУ-чиновници у Бриселу су стали на страну терориста – оценио је Виктор Орбан.

Мађарски премијер је ово рекао у националном парламенту и додатно указао:

„Мађарска никада није била антиевропска земља. Наша влада се држи истински европских позиција, укључујући и поделу надлежности између држава чланица ЕУ и Брисела. Позицију је променио Брисел“.

Орбан је у овом контексту навео да је Европска унија осудила пресуду којом је један мађарски суд сиријског мигранта Ахмеда Хамеда осудио на 10 година затвора због напада на полицију за време нереда на граници са Србијом.

Додао је да је Брисел отворено стао на Хамедову страну, демонстрирајући на тај начин да му је „апсурдна лаж Ахмеда Хамеда важнија од безбедности Мађара“.

Орбан је поручио Бриселу да ће ограда на граници са Србијом остати све док је он председник владе у Будимпешти. Такође: да Мађарска неће дозволити Бриселу да је уцењује обавезним квотама за пријем избеглица:

„Ми желимо, рекао је, да Мађарска буде мађарска, а Европа – европска. Европска унија нису само чиновници у Бриселу. Ми нећемо дозволити Бриселу да управља нашим унутрашњим стварима!“

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чубриловић: Проблем миграната је требало решавати као Мађарска

5 (1) * Председник народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: „Наш став је да мигранти не …

Вучић се не меша у изборе у Црној Гори, а подржао је мешање ЕУ у изборе у Белорусији

5 (3) * Декларацијом ЕУ се избори у Белорусији карактеришу као недемократски, нефер, а резултати – не признају. Србија јој се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *