Насловна / Свет / Европа / ОРБАН ПОЗИВА НА УСТАНАК У ЕВРОПИ: Доста је безбожника из Брисела и незаситих капиталиста

ОРБАН ПОЗИВА НА УСТАНАК У ЕВРОПИ: Доста је безбожника из Брисела и незаситих капиталиста

Мађарски премијер Виктор Орбан позвао је европске националистичке челнике да устану против „безбожног савеза бриселских бирократа, светских либералних медија и незаситних међународних капиталиста“.

Европска унија пролази кроз бурно раздобље након одлуке Британаца да напусте блок европских земаља и у време растуће популарности странака које заговарају националне интересе на изборима у Холандији и у Француској.

Орбан, чија странка Фидес излази на изборе 2018. након два узастопна мандата на челу државе, позвао је националистичке челнике да спроведу „дубоку, али мирну“ трансформацију Европе.

„Још увек можемо ту растући енергију незадовољства држати у уставним оквирима и изменити европско царство, али на миран начин“, рекао је Орбан пред страначким присталицама.

Мађарска је под Орбаном заоштрила односе са европским и светским партнерима због економских и демократских питања, попут миграција које премијер сматра претњом друштвено-економском опоравку Европе.

„Да би сачували нашу независност морамо се храбро борити у биткама које стоје пред нама. Морамо зауставити Брисел, одбранити наше границе, рећи не масовним премештањима становништва“, истакао је Орбан и додао да влада мора бити „у рукама националних снага“.

Јутарњи.хр

Актуелно

ЕУ се припрема за почетак трговинског рата против Кине

Лидери ЕУ ће на сутрашњем самиту, поред брегзита као доминантне теме, разговарати и о политици …

Србија: Цигани газде уз подршку ЕУ

У ОПШТИНИ Бач поведена је акција да се легализује више од стотину кућа са помоћним …

2 Коментара

  1. amerika nemačka brisel eu će propasti .to im rade amerikanci za njih niko nije važan sao oni .nek im lepookrenu leđa.AMERIČK EKONOMIJA S LJULJA DOLAR ĆE SIGURNO PASTI TO ĆE IM URADITI KINA I USIJA .A ONDA PROPADAJU .DOSTA SU ONI UNIŠTAVALI NA PLANETI DOLAZI IM KRAJ.

  2. Svaka čast Orbanu, to je primer borbe za svoj narod,svoju veru i načelo jedne države, podrška do kraja i želim im sve najbolje i puno sreće u borbi protiv zla. Kamo lepe sreće da se i mi priključimo toj borbi jedinog pravog lidera u eu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons