Отаџбина: Тзв. "Српска листа" није српска већ квислиншка листа, јер потпомаже у окупацији једног дела територије Србије

Отаџбина: Тзв. “Српска листа” није српска већ квислиншка листа, јер потпомаже у окупацији једног дела територије Србије

Позив председника Србије Србима на Косову и Метохији да изађу на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина представља драстично кршење Устава Републике Србије и најгори вид националне издаје урађен у режији Александра Вучића.

Симболике ради, све се то дешава на дан државноси Србије што је само још једно у низу понижења које председник чини својој земљи. Да би прикрио ову издају председник институције у Приштини назива покрајинским и привременим иако су то класичне сепаратистичке институције.

Од Срба се захтева да после незапамћеног егзодуса, узурпације њихове приватне имовине, треба још својим изласком на сепаратистичке изборе да легализују и легитимизују још једну албанску државу на Балкану

И не само то. Председник Србије позива и оне Србе који су под притиском терориста УЧК напустили јужну српску покрајину, а њих је више од 200 хиљада, да и они учествују на овим изборима. Невиђено политичко лицемерје. Од Срба се захтева да после незапамћеног егзодуса, узурпације њихове приватне имовине, треба још својим изласком на сепаратистичке изборе да легализују и легитимизују још једну албанску државу на Балкану.

Изласком на сепаратистичке изборе Срби су онда у обавези и да поштују све мере и законе које сепаратистичка власт одређује у јужној српској покрајини. Примера ради, у време пандемије ковидом 19 Срби су у обавези да поштују и полицијски час и све друге мере које одређује власт у Приштини а не она у Београду. Такође, не могу да се вакцинишу у месту где живе већ то морајау да чине ван територије Косова и Метохије како не би негирали државност самопроглашене републике Косово.

Александар Вучић лаже и обмањује Србе са КиМ да ће својим изласком на сепратистичке изборе боље да живе. За ових осам година како по препоруци председника Србије учествују на сепратистичким изборима Срби никаквог бољитка нису видели

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Републике Србије да су Албанци 12 година бојкотвали све српске изборе, и паралментарне, и локалне, и председничке да би дошли до политичке позиције коју данас имају.

Отаџбина: Тзв. "Српска листа" није српска већ квислиншка листа, јер потпомаже у окупацији једног дела територије Србије

Александар Вучић лаже и обмањује Србе са КиМ да ће својим изласком на сепратистичке изборе боље да живе. За ових осам година како по препоруци председника Србије учествују на сепратистичким изборима Срби никаквог бољитка нису видели. Нема повратка интерно расељених, Срби се и даље нападају и над њима врши насиље, а број Срба који напушта свој завичај је све већи. Када је прошли пут Александар Вучић позивао Србе да изађу на сепратистичке изборе то је објашњавао тиме да они својим гласовима могу да спрече формирање војске Косова. Срби у скупштини и влади Косова не да нису спречили настајање ове парамилитарне формације него су чак и гласали да она може да учествује у мировним мисијама широм света.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут у ових 9 година владавине Александра Вучића позива Србе из јужне српске покрајине да бојкотују сепратистичке избре. Због наших потомака и наших предака немамо право да се одричемо територије за коју су они много пута животом плаћали

Александар Вучић позива Србе још и да гласају за „Српску листу“. Али то није српска већ квислиншка листа јер она потпомаже у окупацији једног дела територије Србије. Сигурно је да ће једног дана чланови те „Српске листе“ морати да одговарају пред законом због кривичног дела националне велеиздаје. Оно што чуди је то што су сви они са Косова и Метохије и не само да жмуре него чак и учествују у обликовању самопроглашене републике Косово. Александра Вучића Косово не дотиче колико лањски снег. Настао испод шатора босанских ага и бегова он презире косовску епопеју и диви се јунаштву цара Мурата што је у више наврата изјављивао. Председник „Српске листе“ Горан Ракић ватрогасац из вучитрског села Слатина које су напстили сви Срби и у које се ниједан у ових 20 година није вратио каже да Срби никада не би изашли на избре које расписује Приштина. Међутим, Срби се одазивају позиву свог председника што на делу показује да онај који је дужан да штити Устав Републике Србије он га први гази.

Много ће воде протећи и Савом и Дунавом, и Ибром и Моравом али Србија у својој историји већег издајника од Александра Вучића неће имати

Оно што је бизарно у целој овој политичкој ситуацији јесте и позив Ивице Дачића и Бранка Ружића Србима на Косову и Метохији да изађу на сепратистичке изборе и да гласају за „Српску листу“. После овог позива сигурно је да се Слободан Милошевић преврће у гробу. Преврће из разлога јер његови наследници на овако беспризоран начин скрнаве његово здушно залагање за јединствену Србију.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут у ових 9 година владавине Александра Вучића позива Србе из јужне српске покрајине да бојкотују сепратистичке избре. Због наших потомака и наших предака немамо право да се одричемо територије за коју су они много пута животом плаћали. И много ће воде протећи и Савом и Дунавом, и Ибром и Моравом али Србија у својој историји већег издајника од Александра Вучића неће имати.

Косовска Митровица

10.02.2021. године

Информативна служба

Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

(НСПМ)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Хроника најављене ликвидације

Хроника најављене ликвидације

„Kакав је човек Оливер Ивановић, кандидат за градоначелника Северне Митровице? Свега неколико сати након што …

Вучић измислио и објавио лажну вест да устоличења Митрополита Јоаникија неће бити

Вучић измислио и објавио лажну вест да устоличења Митрополита Јоаникија неће бити

Главни и одговорни уредник новина “Нова” и директор портала Нова.рс Веселин Симоновић каже за Н1 …

Један коментар

 1. Za sada mi nemamo niti jedan problem koji je važniji od problema KiM.
  Zato,
  Ako Srbi žele da spreče svoj nestanak i nestanak svojih potomaka i svoje istorije, ima samo jedan način a to je :
  Pregovori sa Kosovarima moraju biti obustavljeni. Može se pregovarati sa državom Albanijom za razmenu teritorija.To bi trebalo da bude jedini realni pristup problemu oko KiM.
  Ako Albanci sa jedne strane i Srbi sa druge strane žele dobro svom narodu tada treba u razmjeni teritorija da Srbiji pripadne dio Albanije uz Crnu Goru do mora, te obala od Bojane do rta Rodonit,zatim da granica ide od rta Rodonit preko vrhova brda zapadno od magistrale Priština –Drač, (da ima geografski prirodni tok ) do Prizrena ili blizu,,možda do Junika, a da Albaniji pripadne dio KIM južno od svih srpskih svetinja ( da u Srbiji ostaju Peć,Dečani, Gračanica, Kosovo polje na kome je bila bitka), i da Albaniji pripadne dio (t.zv. preševske doline) naseljen većinskim Alb.stanovništvom sve do Makedonije.
  Albanci na teritoriji koja bi pripala Srbiji i Srbi na teritoriji koja bi pripala Albaniji moraju biti preseljeni u matične države uz naknadu za ostavljenu imovinu. O visini naknade imovine trebalo bi da odlučuje ista komisija imenovana saglasno od Srbije i Albanije i uslovljena da svaki slučaj okonča u vrlo kratkom vremenu
  Izuzetaka od preseljenja nebi trebalo biti – jer bi inače dio problema ostao i nadalje . (Pored svih sladunjavih priča danas – Srbi i Albanci jedni sa drugima na istoj teritoriji – potpuno su nekompatabilni)
  Pored Gračanice trebalo bi izgraditi visok i dosta dug zid koji Gračanicu uklapa u srpske teritorije, a Prištinu u albanske teritorije. da bi se sprečili incidenti pojedinaca koje ne kontrolišu Vlade. Prislino , iako ekonomski obeštećeno preseljenje palo bi vrlo teško onima kojih se tiče, međutim to bi trebala biti svjesna žrtva za dobro svojih budućih generacija. (Naši pretci su podnosili mnogo veća žrtvovanja uključujući i svoje živote).
  Ova razmjena teritorija i preseljenja nebi bili dopušteni od strane država koje su inače zainteresovane za ovaj region.Ali i za Albance i za Srbe ovakav način ostvarenja razmjene teritorija bio bi mnogostruko koristan. Mislim da dio Albanaca shvata što bi time dobio njihov Albanski narod. I što je vrlo važno – nebi više bio faktor u rukama velikih sila već bi imao mogućnost za svoj vlastito željeni razvoj.
  (Sada moram napomenuti da sam od marta 2019 god. u medijima -naišao na članke u kojima Milijana Baletić predlaže već od 2012 godine veoma slične predloge onima do kojih sam ja samorazvojno došao…i nadam se da u našem narodu ima dosta onih koji su obični Ljudi- i razumno možda dolaze do sličnih ideja, a meni bi bilo drago da takve ideje preovladaju većinom Srba.)
  O navednom rješenju problema KIM – ne govori niko (osim Milijane), međutim ovo nije neostvarivo. Umni Albanci znaju da je čitava Albanija na srpskoj zemlji i ako ima Božje pravde , ovakvo rješenje bi bilo pravedno i trajno.Mislim da bi umni Albanci podržali ovo rješenje, ali me je strah da Srbi u današnjoj Srbiji imaju kontinentalni mentalitet i da im do izlaza na more nije stalo.
  Pojam mora im je turizam,plaža,gužva na plaži,kupanje i ništa više,te sve to uz novac mogu sebi omogućiti i bez svog mora. Vrlo kratko reagovanje na kratke staze,stav profitera makar vrlo sitnih,beznačajnih..
  Mnogi će reći-nema razmjene teritorija , jer Skadar je ionako bio naš.To znači nema pregovora,poništava se ideja,i sve nadalje ide kao do sada. Tačno je da je bio naš, ali sada tu živi drugi narod. I bez razmjene teritorija u koje bi bio uključen i Skadar,Skadar nikada neće biti naš. Upotrebimo razum i dobru volju da ne naškodimo drugome, te će Bog dati da ni drugi ne naškode nama. Nadam se da će se ovo ostvariti kad tad, osim ako Srbi nestanu kao narod i kao Srbi.
  U smislu da nebismo nestali, uzor bi nam trebali biti Izraelci, koji su konačno proglasili da je Izrael nacionalna država Izraelaca i da su non stop spremni da brane svoju zemlju. Tačno je da imaju podršku moćne države S.A.D, ali bi i mi imali podršku moćnih država Rusije i Kine.
  Na tako dobijenoj obali trebali bi smo napraviti veliku transšipment kontejnersku luku i saobraćajnice od te luke do Mađarske .
  Uz ovaj izlaz na more, reaktiviranje brodograđevne industrije na moru i u Beogradu, te uz zadržavanje kvalitetnog poljoprivrednog zemljišta i slatkih voda u svojim nacionalnim rukama, imali bi smo pristojan život i budućnost za naše familije i potomstvo.Poljoprivredno zemljište treba da bude zaštićeno i na istom bez obzira dali je vlasnik individualna osoba ili društvo treba zabraniti bilo kakve izgradnje bilo kuća ili nečeg drugog.Takođe treba ograničiti porast i širenje velikih gradova,već u istima treba dobro urediti postojeće stanje a priliv stanovništva usmjeriti na druge za to odabrane centre. ( U suštini broj stanova u jednom gradu morao bi biti ograničen prema mogućnostima zapošljavanja,tako da svaki stan daje pravo na dva radna mjesta). Prekobrojni pretendenti na naseljenje u gradu koji nema više mogućnosti za zapošljavanje – morali bi biti upućeni u drugi centar koji se izgrađuje na daljini 50 do 100 kilometara od već postojećeg centra. (Prostor između bi trebao biti uotrebljen za proizvodnju hrane, a ako je za to nepogodan, onda za druge djelatnosti.)
  I ponavljam – ako izgubimo KIM – a sve ide ka tome – mi smo izgubili sami sebe. I nikada više nećemo se pronaći. Ostaćemo prokleti za vječita vremena.
  Izgleda da nam ne preostaje ništa drugo nego da molimo Boga da nam pomogne i da preumljenim Srbima vrati pamet u glavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *