ОТКРИВАМО Шешељеви синови на власти у Земуну и Новом Београду

0
(0)

Синови Војислава Шешеља Александар и Никола именовани су недавно за чланове општинских већа Земуна и Новог Београда, сазнаје „Блиц“.

Лидер радикала Војислав Шешељ пре годину дана одлучио је да своју децу политички активира, а одмах после избора они су добили и прве јавне функције.

Тако је Александар Шешељ постао члан најуже власти у Земуну, коју су радикали формирали са напредњацима, док су у Новом Београду направили договор са листом Александра Шапића, који је у тој општини освојио највише гласова.

Војислав Шешељ каже за „Блиц“ да то што су његова деца ушла у општинске власти нема везе са њим, већ са страначким функцијама које су обављали.

– Могуће је да има неке везе са мном то што су председници локалних одбора СРС, али они нису кренули с неба па у ребра, већ су прошли кроз страначку хијерархију. Трудили су се и постигли резултате – објашнајва он.

Вјерица Радета, функционерка СРС, сматра да је сасвим природно и логично да Шешељеви синови буду политички активни, како у СРС-у тако и ван странке.

– Ипак, то са Војиславом Шешељем нема никакве везе. Александар Шешељ је председник ОО СРС у Земуну, који је највећи општински одбор. Ту смо освојили највише гласова на локалу. Никола је председник ОО СРС у Новом Београду. То што су синови председника странке нити им користи нити има шкоди – закључује Радета.

Нови-стари председник Општине Нови Београд Александар Шапић потврдио је за „Блиц“ да је Никола Шешељ члан његовог кабинета.

– Не видим ту ништа спорно. Напротив. Радикали су нас први звали после избора и рекли да су спремни да учествују у власти. Нису тражили ништа. Услове је имао покрет ДЈБ, док је напредњацима било мало оно што сам им нудио. Висока политика не треба да има никакве везе са локалом, јер овде не причамо о томе куда треба да иде Србија, већ да ли ће лево или десно бити парк – објашњава Шапић.

Наташа Латковић, Блиц

Фото: А. Димитријевић / РАС Србија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГОРИ ОД НАЦИСТА: Отимање деце из Србије – Норвешки „ДРУШТВЕНИ ИНЖЕЊЕРИНГ“

5 (5) Психоактивне супстанце не могу успешно да се тестирају на животињама, али могу на …

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

Један коментар

 1. Znao sam i predvideo tako nešto pre „izbora“…
  * / NAROD NEMA PRAVO DA BIRA !

  POČINJEM DA SUMNJAM U NJEGOVU (Šešeljevi) ISKRENOST… NJEGOVO PONAŠANJE I IZJAVE PROTIV A.V. LIČE MI NA FARSU !
  JAVNO JE PROTIV A.V., A STVARNO ? ! ?
  NAVODNO JE PRIVATIZOVAO STRANKU I GURA SVOJE SINOVE U POLITIKU ! ! !

  * (moja razmišljanja i zabeleške iz dnevnika BISERI ! )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend