Насловна / Свет / Хелм / „Ова је најгора власт у Грчкој након диктатуре из 1974.“

„Ова је најгора власт у Грчкој након диктатуре из 1974.“

Лидер највеће грчке опозиционе партије Нове демократије рекао је да верује да ће грађани Грчке 26. маја, на локалним изборима и изборима за Европски парламент, послати поруку да је актуелна власт најгора од краја диктатуре 1974. године, преноси агенција АНА-МПА.
пиxабаy.цом

  • Нисам овде да бих правио поделе. Овде сам да кажем да ћемо се или ми њих решити, или они нас – истакао је Мицотакис и додао да је потребно веровати у промену која може доћи.

Он је казао да је њихов посао пре свега да убеди грађане да не заслужују ову беду.

  • Ми смо данас једина снага која може да пружи решења за проблеме у Грчкој – додао је Мицотакис.

Kоментаришући економију, Мицотакис је напоменуо да ће његова странка, уколико победе на изборима, смањити порез на некретнине за 30 одсто и порез на предузећа са садашњих 29 на 20 одсто.

  • Немамо могућност да делимо новац, да дајемо нашим суграђанима бонусе, али имамо моћ нашег гласа, и верујемо да нас подржава тиха већина Грчке у потрази за политичким променема – рекао је лидер грчке опозиције.

Нова демократија није „партија већине“, додао је Мицотакис, мислећи на мото који је актуелни премијер Алексис Ципрас објавио током својих партијских скупова.

Додао је да је Нова демократија партија са највећом подршком и 2не само већине, него свих Грка“.

  • Донећемо нове инвестиције и отворити нова радна места јер знамо како економија у приватном сектору функционише – напоменуо је Мицотакис и додао да ће се залагати за одбрану права радника, као и средњих предузећа.

Он је поручио гласачима који су током претходних изборних циклуса гласали за владајућу странку СИРИЗА да су „видели шта се десило, научили лекцију и да сада имају право да исправе грешку“.

Вестионлине, Танјуг

Актуелно

Генерал Диковић: Читава Војска Србије заједно са МО има мање од 30.000 људи!

Може ли 30.000 људи, колико их сада имамо организовано у војсци и министарству, да одбрани …

НАЈЕБАСМО! Просечна плата у БиХ за 2.639 динара већа него у Србији

Дугогодишња прича да је просечна зарада у Србији већа од просечне зараде у Босни и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *