Овако стоје ствари рођаци око избора и ПАРЛАМЕНТАРНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ у Србији

Овако стоје ствари рођаци око избора и ПАРЛАМЕНТАРНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ у Србији

0
(0)

Те ваше трипове са изласцима на изборе на којима треба да гласа преко 1.5 милиона виртуелних бирача и мртвака које имате у бирачким списковима нећете више никад да гледате.

Прво ћете да заборавите и у ад акта ставите пропорционални изборни систем који треба заменити већинским. Нема више гласања на изборима за листе партија и партијских климогаваца. Срби ће своје представнике у Народну скупштину бирати по имену и презимену. То је основна промена политичког система који треба да доведе до департизације система који је у Србији тотално пропао и земљу буквално довео на ивицу колапса. Није ни већински систем без мана али какав год да је је много бољи од пропорционалног у коме су комплетну власт приграбили врхови политичких странака тј. интересне групе криминалаца и лопова организоване у тзв. политичке странке.

Потребно је формирати и дводомну скупштину како би се спречило концетрисање законодавне моћи у било чијим рукама или исту бар донекле дводомном скупштином ограничити. Већ више од 20 година у Србији интересне групе партијских лобиста доносе законе који су тотално супротни општим интересима и томе се мора коначно стати на пут.

Да се више не бисмо препуцавали у вези бирачких спискова потребно је у изборни процес законодавно увести и блокчејн технологију која би се користила за контролу читавог изборног процеса и самог тока гласања. Уз блокчејн технологију готово је немогуће фалсификовати изборе и красти гласове јер ће сваки глас бити крипрографски потписан и аутентификован. Сваки пунолетан грађанин Републике Србије добиће сопствени електронски потпис тако да ће уз помоћ њега моћи да гласа било директно на самом бирачком месту, било да је на привременом раду у иностранству или да се налази на Марсу. Без икакве могућности да ће било ко украсти његов глас. Ионако сте потрошили стотине милиона евра на биометријске технологије и цертификациона тела а да ништа од тога не користите. Таман ће све то лепо да добро дође да криптографију развучемо по читавом политичком, економском и сваком другом систему у земљи.

Од свих политичких како чинилаца тако и нечинилаца ЗАХТЕВАМО да се свим грађанима Србије који поседују валидна лична документа или путне исправе Републике Србије омогући да гласају на свим изборима које спроводи Република Србија без обзира где се налазе. Једина обавеза оних у иностранству биће да се пријаве Републичкој изборној комисији која ће уз помоћ биометријског и блокчејн система аутентификовати грађане и омогућити им гласање електронским путем преко Интернета.

Оно што је од саме технике спровођења избора много битније је слобода говора и медија која у Србији никада није заживела како треба. У Србији данас и даље у основи стоји политички, организациони и економски систем југословенских бољшевика и њихових српских подгузних мува. Са тиме је потребно завршити једном за свагда. Сви медији било да је реч о онима са националним фреквенцијама или оним малим на локалу морају дати одрећено време представницима парламентарне и ванпаралемнтарне опозиције да кажу шта имају па нека грађани Републике Србије одређују коме ће и зашто дати њихово поверење на изборима.

Апсолутно је неприхватљиво да једна од најстаријих европских држава у трећој деценији трећег миленијума нема ни основну слободу медија и говора као ни политичког организовања јер су бандитске и криминалне елите уз помоћ противуставних закона људима онемогућили политичко удруживање и организовање.

Српска држава никада више не сме бити талац ни једног лудака нити групе лудака и основа сваке стабилне државе и народа су слобода говора и медија јер без њих нема ни основних економских слобода ни слободних људи.

Слобода медија, говора и јавне речи није нешто о чему ће се са било киме преговарати. То су основне цивилизацијске тековине и око тога нема никаквих преговора. Они који у њиховом лудилу мисле да су изнад тога и да основна цивилизацијска правила за њих не важе биће УНИШТЕНИ. Без пардона и сувушних речи. Као бесни пси. Јер су препрека даљем развоју земље и као непријатељи основних цивилизацијских норми.

За почетак толико.

Милинко Милинчић

Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋЕВ другар Рама изгубио на изборима у Албанији? Опозиционар Баша прогласио победу

ВУЧИЋЕВ другар Рама изгубио на изборима у Албанији? Опозиционар Баша прогласио победу

5 (1) Лидер албанске опозиционе Демократске партије Љуљзим Баша прогласио је вечерас победу опозиције на …

Нови немачки канцелар највероватније долази из редова Зелених, Вучић пада у немилост

Нови немачки канцелар највероватније долази из редова Зелених, Вучић пада у немилост

5 (1) Како је досадашња пракса показала, коме год од страних државника Александар Вучић пружи …

Један коментар

  1. Čudi me da niko ne primeti anuliranje glasova u RIK-u i oduzimanje prava glasa glasačima na pojedinim BM (na prošlim izborima).

    Zar je moguče da su u opoziciji i među posmatračima sve sami idioti?

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend