fbpx

Овде нешто смрди!

0
(0)

Хапшење новинарке Весне Веизовић и тортура државног механизма репресије „најдемократскије владе откад постоји Србија“ покренуло је осим питања слободе говора и неке друге, до сада врло вешто прикирване теме. Бахато расипање тешком муком напуњеног Српског буџета на баханалије такозване поверенице је само одраз апсурдности Дизниленда у коме живимо. 

       Почевши од самог имена, Циган није ни погрдни ни други назив за Роме – то је назив којим се сами Цигани међу собом ословаљавају. Најбројнију навијачку групу на Балкану зову тим именом па нико због тога није хапшен од домаћег Гејстапа, нити је због тога написана оптужница. Невена Петрушић је као такозвана „повереница за заштиту права ромске националне мањине“ предала пријаву против Српске новинарке која је приведена и против које је покренута оптужница. Реакција државног механизма репресије је само потврдила колико  новинари у избомбардованој Америчкој губернији уживају сва права и слободе да напишу у текстовима све што им се нареди – и ништа ван тога. Кривично дело у Србији није само кривично дело, већ извештавање јавности о томе.
       Жалосније од самог деградираног стања слободе говора и права грађанина у Србији је само чињеница какве „моралне громаде“ раде у државном апарату и уживају сва права и привилегије система у распаду. Српски буџет у коме нема пара за плате и пензије има довољно новца за бацање не само на организације и удружења која не постоје нигде другде осим у болесним умовима њихових идејних твораца из Бриселске Хоминтерне*. 
       Државни апарат који Српским пензионерима и радницима смањује плате и пензије, у чијем буџету нема новца за развој Српске културе, уметности или спорта има очигледно велику количину новчане масе за бацање на бахатост и луксузирање такозване поверенице. Невена Петрушић месечно зарађује „скромних“ 325,072. динара нето. Госпођа повереница чега-ли-већ јадну и бедну Србију „у бруталу“ кошта годишње бруталних око 7,000.000. динара – само за бруто плату. Институција поверенице чега-ли-већ није у домену државне тајне, Невена Петрушић је јавна личност са јавном канцеларијом у Београдској улици, а њена лична адреса неће бити објављена – јавно. 
       Невена Петрушић је само за реновирање канцеларије у Београдској улици искеширала „скромних“ 166,000 евра  – у преводу бацила је 20 милиона наших, Српских динара на своју бахатост. Без консултација са Управом за јавне набавке Невена Петрушић је лично саставила комисију за набавке, укључивши у надлежну комисију и своју секретарицу као експерта. Особе које су биле у тој комисији су од углавном незапослених особа по завршетку фамозне „јавне“ набавке напрасно запошљене у канцеларији Невене Петрушић као лични возач поверенице и секретарица канцеларије. Такозвана „јавна“ набавка Невене Петрушић је подељена на више мањих набавки да би се избегло расписивање јавног тендера. 
овде нешто смрди
       У духу стезања каиша и штедње које нам свакодневно сервирају домаћи политиканти, госпођа Невена Петрушић је врло „скромно“ располагала са нашим, Српским парама. Канцеларија поверенице чега-оно-беше је опремљена најлуксузнијом Ктиторовим намештајем и кухињом, најмодернијом климом за ситницу од 631,064 динара, као и врло штедљивим апаратом за еспресо од 334,823 динара – који се у „Вин-Вин“ може купити за 80,000. Повереница је накнадно остала верна себи изјавом „да је све то рађено по закону“, нашавши за сходно чак и да се пожали да има „само 19 радника у канцеларији“ уместо 60 колико би по њеној процени још могло да се нагура унутра.
         Права Цигана у Србији нису спорна, сви грађани Републике по Уставу имају иста права – или би тако требало да буде. Оно што је спорно то је број Цигана у Србији. Званични подаци најновијег пописа скоро да потпадају под домен државне тајне. Претпоследњи попис извршен на територији целе Републике Србије (са покрајинама) је 108,193 грађана Циганске (Ромске) популације. Према доступним подацима из 2011 број се попео на 147,604 што је више од трећине популације за непуну деценију – као поређење Срба има 3,62% мање, у истом периоду нестало је 216,770 Срба. 
       Процене „Open Society Institute“ из 2007 процењују број на 250,000 до 500,000, а студије коју су извели Јакшић и Башић указују на 650,000 припадника. Разлог тога чак ни математички не може бити природни прираштај – о тим разлозима је писала Српска новинарка Весна Веизовић у тексту „Циганистан у Србији“ због кога је и ухапшена по налогу „моралне громаде“ Невене Петрушић.
       Новинарка Биљана Ђоровић је у тексту „Агенда 21: Велика сеоба Рома у Србију“  такође износи чињенице о насилној промени демографске структуре становништва Србије – на штету Срба, наравно. Конференција лидера ЕЗ и САТО* одржана 2000 године у тачки осам садржи одлуку да „Србија мора трајно да буде искључена из Европског развоја“. 
       Након жутог октобра 2000 године отпочело се са насилном променом демографске структуре популације Србије, у којој се под наводном борбом против лажних азиланата – Рома из Србије врши депортација Циганског становништва из земаља ЕУ у Србију. Вештачка промена демографске структуре се од стране ЕЗ подржава финансијски такозваним донацијама, а добар део увоза Цигана из ЕЗ у Србију финансирају сами Срби буџетским средствима. *

Министарство просвете је само у 2012 потрошило 144,000.000 динара из Српског буџета и 5,900.000 евра од донација ЕЗ, Министарство грађевине је утрошило из празног буџета 50,000.000 динара 5,100.000. евра донација. Министарство рада је издвојило 29,000.000. динара од Српског буџета и 66,504.000. динара донација. Само за упис у матичне књиге је потрошено 317,464 евра. Сав овај новац се односи само на једну календарску годину.

       Одлука владе Србије о забрани запошљавања у јавном сектору не важи за све грађане Републике – Цигани су изузети зато што спадају у категорију оних „који се могу запослити уз сагласност владе, не предлог министарства или другог надлежног органа“. 
       Долазимо до оног тренутка када се треба позвати на Уставом гарантовану једнакост СВИХ грађана Републике Србије. Мени држава из буџета неће платити 334,823 динара за куповину апарата за еспресо. Нити ће ми Немачка и Америка направити новцем својих држављана кућу или стан, нити ћу имати било каквих привилегија приликом запошљавања – напротив. Са овом и оваквом стратегијом коју по налогу својих газда из Бриселске Хоминтерне спроводе домаћи политиканти, нисмо далеко од времена када нас очекује оснивање:
Канцеларије за заштиту људских и мањинских права Срба у Србији
       Наградно питање за крај је – да ли домаћи политиканти од депоније за технолошки отпад и депонију кршева од кола из ЕУ, од Србије праве резерват за Роме.
из окупиране Србије: Периша
напомена: Инфо Анонимни преузима сву одговорност за текст, али све заслуге иду новинарки Весни Веизовић, ауторки Биљани Ђоровић, порталу Србија Данас и – уз посебне похвале за информатички рад, екипи Курира.
* Гејстапо и Хоминтерна – фора Владимир Димитријевић, Борба за Веру
* САТО – Северно Атлантска Терористичка Организација (скупштина у бомбардованом Београду, 24 март 2015)
* ЕЗ – скраћеница од „европска заједница“, а не европска зад.ица

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ексклузивно: Милов усташки режим из страха пушта владику Јоаникија на слободу

5 (3) Према сасвим поузданим сазнањима из врха Демократске партије социјалиста (ДПС), црногорски режим је …

Протест против прогона и хапшења владике Јоаникија: Вечерас у 19 часова, поновно окупљање испред цркве Светог Марка и протестна шетња до Председништва

5 (2) Вечерас, у петак 15. маја, у 19 часова поновно окупљање испред цркве Светог …

18 Коментара

 1. Текст вредан пажње и прослеђивања пријатељима. Браво.

  • Петиција подршке Весни Веизовић

   За непуна три дана петицију је потписало скоро 1200 људи што је јако добар број. Ако се тренд настави, први циљ од 2000 људи који ће стати иза обраћања омбудсману Саши Јанковићу ће бити брзо постигнут.

   http://www.peticije24.com/104494

   Можда не би било лоше да сваки потписник поставио себи задатак да доведе још двоје људи. Тако већ код петнаестог у низу, премашили би бројку од 30.000 што је законски минимум да се захтев однесе пред Скупштину. Дакле уз само мало више ангажовања, циљ је итекако достижан. Због тога, причајте о овоме кад год и са ким год. Ширите вест јер немамо средства масовног информисања.

   Да ли цигани (не Роми – јер ако је циган увредљиво, онда би могли да промене назив популарног купалишта у Ада Романија, да буду доследни, а могли би да туже и музичку групу „Gipsy Kings“ за распиривање мржње и нетрпељивости) имају више права или немају, тренутно је секундарно. Примарно је што нам не дозвољавају да кажемо било шта, ограничавају нам језик, а можемо мислити само на свом језику – те нам практично ограничавајући речник, ограничавају права мишљења.

   Са цензуре у медијима прешли су на привођења. Сутра ће нам упадати у станове у глуво доба и намачињати црне вреће преко главе, да нас поједе „демократски мрак“ што би рекао Петар Божовић у култном филму Црни Бомбардер.

   Морамо се изборити прво за основна права речи и мисли. А после, кад можемо да кажемо шта мислимо а да нас не приводе због тога, можемо да разговарамо и о другим стварима.

   Последњих месеци смо сведоци катастрофалног медијског мрака. Привођењем Весне Веизовић власт је окренула нови лист. Спречимо их док не стигну до последњег листа и затворе књигу слободе.

   Без мржње према другима, са љубављу према својима и према слободи, хвала вам још једном на подршци. Идемо даље, заједно, па што каже наш народ, како радили, тако нам и Бог помогао.
   http://www.peticije24.com/104494

 2. Sad nek hapse nju za kradju drzavnih para i nepropisno provedenu javnu nabavku

 3. Ovi ludaci u vladi i vecina stranaka koji kradu i cigan niko ne osudzuje .Onaj ko istinu govori njima se sudi ,idijoti ,idijoti,pocrkala ta gamad.

 4. СРБИЈО НЕ ЋУТИ. КАКО СУ КРЕНУЛИ. ПОЧЕЋЕ И ПО ОБДАНИШТИМА ДА ХАПСЕ. АКО ДЕЦА НИСУ ОБУКЛА КАПУТИЋЕ. КАКВЕ СУ МАЛОУМНИ ЗАМИСЛИЛИ.
  СТОП ТЕРОРУ И ЈЕДНОУМЉУ.

 5. Tesko je se oteti utisku da monstruozni vatikanski projekat o svodjenju Srba na statisticku gresku dobija pun zamah . Sva monstruoznost tog projekta se zapravo ogleda u tome da se postepeno u Srbiju deportuju svi pristigli romi u zemlje EU .Taj projekat se veoma ozbiljno provodi i finansira iz budzeta EU u vidu donacija. Na veliku zalost ovoga puta zapad je u Vucicevoj vladi dobijo pravog izvodjaca radova za taj projekat. Aleksandar Vucic je uveo totalni medijski mrak , i dok drzava iz dana u dan , iz sata u sat sve vise tone u svakom pogledu sa Vucicevih medija ide slika i prica o svetloj buducnosti koj samo sto nije , o podrsci koju Srbija nije imala u svojoj istoriji . I kada se nadju retki hrabri ljudi koji skinu ruzicaste naocare poput Vesne Veizovic i progovore C A R J E G O …..onda stupaju na scenu dobro placeni cuvari lika i dela „njegovog Vucicevskog visocanstva’ a odmah zatim na scenu stupa i represivni aparat…Nije tesko na ovaj nacin upravljati drzavom .U Brislu potpisete sporazum o priznanju Kosova …mediji cute…..Olimpijski komitet na bazi tog sporazuma , primi Kosovo u punopravno clanstvo….krivica se svali na proslavljenog sportistu i humanitarca Vlada Divca …Reforme nedaju ama bas nikakve rezultate……i dalje su krivi zuti iako ih nigde nema ni od korova vec 3 godine , nema ih ni na vlasti ni u zatvorima ni u opozicij….Smanjite plate i penzije i hladno obezbedite novac za novo zaposlene partijske podanike koji kao u doba komunista deo prihoda odvajaju za stranku…i to nije kriminal niti korupcija iako su pare otete od ljudi koji su godinama radili da bi imali kakvu takvu izvesnost u stare dane…..Sunovrat i propadanje drzve i Srbskog naroda se nastavlja velikom brzinom i u koliko u naj skorije vreme nedodje do dramaticnog zaokreta u politici ostaje da kazemo da onaj koji ostane zadnji UGASI SVETLO……

 6. sama je kriva sto ima sopstveno misljenje

 7. sama je kriva sto ima sopstveno misljenje

 8. Inače, citirani expert za Rome drGoran Bašić je dugogodišnji intiman prijatelj aktuelne pomoćnice republičkog ombudsmana (u stvari, ona mu je prijateljica), a prethodno je njegovom zaslugom obavljala funkciju sekretara Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa. O dr Goranu Bašiću imate više na ovom linku, npr. http://www.bnv.org.rs/vijesti/dr-goran-basic-da-li-se-bosnjacka-rijec-dovoljno-jako-cuje-u-beogradu/

 9. Za Srbiju u kojoj su Srbi gradjani drugog reda.Nama otimaju stanove a ciganima ih poklanjaju.Moje dete u skoli mora da plati sve a cigani nista.Ima ih u neverovatnom broju centar Beograda je bukvalno preplavljen ciganima samo malo obratite paznju.Pre dva dana u Svetogorskoj ulici u 150 metara sam naisao na 10 cigana,prose,preturaju po kontejnerima i spopadaju prolaznike da im daju pare.Ona dva mala cigana imaju 300 prijava i to se tolerise.U Srbiji je najveci greh biti Srbin jer si onda obespravljen i tvoje je samo da cutis i radis kako ti kazu.Oni vrsljaju po Srbiji a Srbe zatvaraju zbog letka.

 10. Ništa tu ne smrdi tu je stvar jasna kao dan a zove se okupacija

 11. Ciganski sljam siluje i ubija nam zene i decu,vesaju kerove i snimaju telefonima,a ovde nam hapse zene kad taj sljam nazovu itekako prikladnim imenom!

 12. Unable to connect

  Firefox can’t establish a connection to the server at http://www.srbijadanas.net.

  The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
  If you are unable to load any pages, check your computer’s network connection.
  If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.

  Try Again

 13. jbt ispašće da je Miloševič malo dete , prema ovom izdajniku s tim da Milošević nije bio izdajnik ali je i tada bilo mediskog mraka mada mislim ne tako mrklog kao sada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *