Ово је Емина – Ердоганова жена расипница

0
(0)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган има богатство вредно 139 милиона фунти и три палате, док је његова супруга Емина позната као велика расипница и купохоличарка.

Емина Ердоган дефинитвно ужива у животу на високој нози, а највише воли луксузне шопинг туре и антиквитете, чији је колекционар.

Чак је једном “затворила” бриселски шопинг центар, како би сама могла да ужива у куповини.
Међутим, она тврди да живи скромним животом, по муслиманским обичајима, и да време често проводи у својој палати, и то у кухињи.

Ипак, њен начин живота је расипнички. Ужива у куповини дизајниране одеће, али и прескупих антиквитета.

Док у Турској два милиона људи живи само са три фунте (500 динара) дневно, Ердоганова супруга купује специјални бели чај чија је цена 1.500 фунти (220.000 динара) за килограм, а пије из златних чаша – једна кошта 250 фунти.

У Бриселу је „затворила“ цео шопинг центар , односно њени телохранитељи , како би сама могла да претура по брендираним скупоценим крпицама, а у Варшави на сајму антиквитета је оставила 37.000 фунти.

Једна од луксузних палача у којима бораве налази се у предграђу Анкаре, а њена вредност процењује се на 500 милиона фунти. Унутра су у стотинама соба зидови обложени тапетама од свиле – чија је цена од 2.000 до 36.000 фунти по ролни.

Имају чак 450 дуплих врата висине 3, 2 метара и још толико “обичних”. У дворишту је посађено дрвеће које су довезли из Италије и Холандије.

Ердоганова палата такође је командни и контролни центар, има и бункере у случају биолошког, хемијског и нуклеарног напада.
Емина је мајка четворо деце.

Она је раније изазвала негативну реакцију у турском друштву после изјаве да је харем “предивна школа живота“ за жене. Медији од тада госпођу Ердоган називају “првом дамом харема“.

Рођена је 21. фебруара 1955. године.

мондо.рс

фото: Ројтерс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend