Ово је изгледа у Црној Гори претекло од времена "Истраге потируца"

Ово је изгледа у Црној Гори претекло од времена “Истраге потируца”

* Координатор Савета Грађанске иницијативе “21. мај” Александар Саша ЗЕКОВИЋ: „Циљ је да разобличимо псеудограђанске и псеудоевропске стуктуре власти. То је обмана Црне Горе. Није Весна Братић сама, она има њихову пуну подршку. Сваки министар, сваки посланик владајуће коалиције је Весна Братић“

* Потпредседник Либералне партије Јован РАБРЕНОВИЋ: Црна Гора никад није била црња и гора него данас. Окупила нас је несрећа. Црна Гора је доживјела данас да у њеним институцијама подржавају фашизам“

* Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић: Нећемо допустити ширење четничке, клеронационалистичке идеологије. Коме се не допада, врата су им тамо. Издајницима овдје није мјесто. Они који не подрже смјену министарке – сви су Весна Братић. Званичницима Србије поручујемо: нити ће бити српског света нити велике Србије

* ФАКТИ: Ови се боре против „ужаса светосавља“. Очекивано! Проглашавају црногорске Србе за фашисте и издајнике. Очекивано! Подмећу СПЦ у Црној Гори клероцанионализам. Шта би они друго, с обзиром  да је на протесту било подоста оних чији политички активизам  плаћају англосаксонски финансијери борбе против „малигног“ српског и руског утицаја на Балкану! Ипак је добро: кевћу јер су почели да губе и то знају. А и пребројали су се: није их било ни 200, заправо – тек нешто преко 100! Толико да би Ђукановић – да није НАТО у Црној Гори – већ формирао своју “владу у избјеглиштву”…

_________________________________________________________

ИСПРЕД Министарства просвете, науке, културе и спорта у Подгорици је организован протест са којег је поручено да се његови учесници неће мирити са оним што се дешава у образовању.

Са скупа је затражено да се ставе ван снаге одлуке о смени директора, као и да се ставе ван снаге одлуке о новим наименовањима за вршиоце дужности директора. Затражена је и смена министарке Весне Братић и целокупне Владе.

Протест је одржан након што је прво именована а онда под притиском ’Ђукановићевог блока“ разрешена са места директора Основне школе “Југославија” у Бару учитељица Рада Вишњић, коју је Милов режим у време литија лишио радног места под оптужбом  да злоупотребљава децу у политичке и верске сврхе.

Председник савета Грађанске иницијативе 21. мај Миодраг Живковић саопштио је да су захтеви окупљених да се ставе ван снаге одлуке које су омогућиле сечу директора.

“Да се у Скупштини ставе ван снаге све одлуке о именовањима јер ћемо тако спријечити да тај ужас светосавља загади наше образовање”, навео је Живковић.

Активиста за људска права, координатор и члан Савета Грађанске иницијативе “21. мај” Александар Саша Зековић поручио је да им није стало само до смене Раде Вишњић и Горана Киковића, који су именовани за директоре школа у Бару и Беранама, већ да траже смену власти.

“Циљ је да разобличимо псеудограђанске и псеудоевропске стуктуре власти. То је обмана Црне Горе. Није Весна Братић сама, она има њихову пуну подршку. Сваки министар, сваки посланик владајуће коалиције је Весна Братић”, казао је Зековић.

Ово је изгледа у Црној Гори претекло од времена "Истраге потируца"

Добро је и што су Монтенегрини-дукљани

неопозиво – латиница

Он је поручио да је једина истинска промена коју траже смена Владе и ове власти.

“Само то може бити промјена. Разрјешења нијесу оно што ми тражимо, него тражимо смјену ове власти”, рекао је Зековић.

Потпредседник Либералне партије Јован Рабреновић казао је да Црна Гора никад није била црња и гора него данас.

“Данас нас је окупила несрећа. Црна Гора је доживјела данас да у њеним институцијама подржавају фашизам”, казао је Рабреновић.

Извршни директор Удружења “Форум Луча” Небојша Мрваљевић је поручио да резултати избора не дају Влади за право да уништава образовни систем.

“Крајње је вријеме за одлазак ове Владе”, оценио је он.

Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић каже да неће допустити ширење четничке, клеронационалистичке идеологије.

“Они којима смо пружили руку када им је најтеже било – морају поштовати државу. Коме се не допада, врата су им тамо. Издајницима овдје није мјесто. Они који не подрже смјену министарке – сви су Весна Братић. Званичницима Србије поручујемо: нити ће бити српског света нити велике Србије”, истакла је Вуксановић Станковић.

Портпарол Социјалдемократа Никола Зиројевић је казао да највећа грешка у систему образовања нису, како је рекао, скандалозни кадрови, већ сама министарка.

“Но, ту ће грешку народ исправити. Сама министарка је грешка јер је показала да су ова њена скандалозна наименовања на челу са Радом Вишњић јасна политика популаризације фашизма кроз наше школе. Дакле, тактика Министарства просвјете је јасна: политика фашизације и уништавања образовног система док год огорчена јавност не реагује, а кад реагује, Братићева се, у популистичком маниру “повлачи” и признаје грешку”, казао је Зиројевић.

Марија Поповић, чланица Савета младих ДПС Црне Горе казала је да ресор који би требало да води рачуна о најбољем интересу детета то најмање и чини.

“Умјесто тога, послата нам је порука да је нови тренд ништа друго до непостојање критеријума или да је једини критеријум окренутост ка актуелним политичким опцијама – мрачним идеологијама”, рекла је Поповић.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

Мило и Блажо Ђукановић су 2012. године (баш кад је Вучић дошао на власт) склопили …

У службеном возилу МУП Македоније на граници са ЦГ пронађена огромна количина дроге!

У службеном возилу МУП Македоније на граници са ЦГ пронађена огромна количина дроге!

Више десетина килограма дроге пронађено је у возилу македонског Министарства унутрашњих послова које је покушало …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *